19.11.2021 | 1. SFL
S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje

Pred nami je 10. krog 1. SFL, za točke se bodo borili v Litiji, Rogaški Slatini, Kopru in na Škofijah. Prosta pa je ekipa KMN Meteorplasta Šic bar, ki je minulo sredo v preloženi tekmi osmine pokala Terme Olimia slavila v Ajdovščini (1:7) in se prebila v četrtfinale futsal pokala.

1.SFL, 10. krog, 19.11.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Test za ligo prvakov

Vodilni Dobovec doma čaka FC Hišo daril Ptuj. Prve medsebojne letošnje tekme v Dobovcu niso pozabili, Ptujčani so vzeli evropskemu Dobovcu dve točki. »Tudi ta remi na Ptuju bo dodaten motiv za nas,« pravi trener Dobovca Kujtim Morina, ki pohvali svojo ekipo, ki je po njegovi oceni zrasla v formi. »Ptujčane spoštujemo, so kvalitetna ekipa. Nas pa zanima zmaga. To je tudi neke vrste generalka, zadnji test za nas pred skorajšnjim igranjem elitnega dela lige prvakov. Prihodnji petek smo prosti v 1. SFL,« pove Morina, ki je imel zavoljo reprezentančnih obveznosti nekaj manj fantov na treningu. Teo Turk in Klemen Duščak sta branila barve Slovenije, Luka Perić (pred prvo tekmo je dobil udarec v gleženj in ni igral), Vedran Matošević in Tihomir Novak pa so bili v dresu Hrvaške.  Se pa v ekipo Dobovca po poškodbi mišice vrača kapetan Rok Mordej (na prijateljski tekmi proti KMN Jesenje je minule dni že dobil nekaj minut), dobro pa okreva tudi Žiga Čeh.

Nekaj težav s poškodbami in boleznijo je tudi v taboru Ptujčanov, ki jih vodi takisto hrvaški trener Robert Grdović. »Ni kaj dodati, v petek se merimo s favoritom, ki pa smo ga v prvem krogu malce presenetili. Želim si, da smo tudi tokrat na nivoju,« se nadeja trener Grdović, ki priznava, da so imeli zadnjih 15 dni precej težav z zdravjem. »Kako igrati? Agresivni moramo biti, naš adut je tudi (pol)protinapad,« navrže Grdović, ki je imel v reprezentanci dva igralca Tilna Gajserja in Jeremyja Bukovca. Nevarnost za gol Dobovca bo Grdovićev rojak Dario Markić, z desetimi goli vodilni strelec 1. SFL.

Oslabljeni Oplast

Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu. »Predvsem moramo videti na polovici sezone, kdo lahko in kdo ne kaj dodatno žrtvuje in naredi za klub,« se Dobovičnik priduša nad dejstvom, da nekateri igralci zavoljo službenih obveznosti ne morejo biti redno prisotni na treningu. Trdi, da tako ni moč kvalitetno graditi in delati dalje. Mu je pa jasno, da je gradnja ekipe proces, za katerega se je odločil in v njem uživa. Hrabrijo ga dejstva, da igra počasi dobiva obrise, ki si jih sam želi videti. Občasno pa pogleduje ob rok parketa, kjer pridno teka in nabira kilometre poškodovani Igor Osredkar, ki pa naj bi bil v prvih dneh januarja nared za vse napore in igre.

»Odhajamo na zelo težko gostovanje, čeprav bodimo pošteni, je zelo lažje kot tisto pri Dobovcu,« se proti poti ozre trener Oplasta Matej Kavčič, ki se zaveda, da ima svoje adute, a tudi težave. Med slednje sodita poškodbi Roka Beštra (zlomljen nos na tekmi proti Dobovcu) in Danija Vulikiča, po bolezni se počasi vrača Nejc Kovačič»Merili se bomo z ekipo, ki kvalitetno dela,« meni Kavčič, ki se zaveda, da so bili na začetki sezone v ekipi vsi polni elana, pa tudi motiva, da se proti Litiji izkažejo. »Zdaj smo v taki fazi, ko so se neke stvari utekle, morda smo celo malce padli, svoje pa so naredili poškodbe,« pojasni stanje in občutje z jasno željo, da se iz Litije ne vrnejo praznih rok.

Primorce zanima le zmaga

V Kopru spet derbi spodnje polovice. Bronx, zaseda 9. mesto, je prejšnji teden izgubil proti Mlinšam, danes gosti Dobrepolje, ki je osmo. Bronx je zbral tri točke v treh remijih in je še edina ekipa v ligi brez zmage. Na svojo 2. zmago v sezoni pa čaka Dobrepolje, ki pa je bilo v 1. krogu boljše prav od Bronxa.

»Smo OK po porazu, ki ga nismo želeli. V tem tednu smo se dobro pogovorili, še vedno si med sabo zaupamo,« je jasen trener Bronxa Damir Pertič, ki se zaveda, da njegova ekipa potrebuje točke in da lažje igra na tekmah, ko se od nje pričakuje manj. »Na ključnih tekmah proti Mlinšam, v gosteh proti Dobrepolju in Meteorplastu, nismo dali od sebe vsega, kar zmoremo: največ rezerve je pristopu in želji. To je pri tekmah z ekipami našega ranga ključno,« trdi Pertič, ki se ozre tudi na tekmo 1. kroga, ko so v Dobrepolju vodili 3:0 in na koncu izgubili 3:4. »To je bila tekma, ko smo samega sebe šokirali. A danes bo to drugačna tekma. Spoštujemo vsakogar, a danes je tekma, ki jo moramo dobiti!« sklene Damir Pertič.

Sproščene Mlinše na Vrhniko

Drugouvrščeni Siliko čaka sedmoplasirani klub lige ŠD Mlinše. »Pred nami je podobna tekma kot proti Meteorplastu Šic bar. Vidi se, da smo padli oz. nismo na nivoju formu, kot smo bili. Če bomo odigrali kot zadnji petek, bomo težko prišli do treh točk,« se Mile Simeunovič, trener Silika ozre na minuli petek in domači remi proti KMN Meteorplastu Šic bar. Ta petek bi Siliko rad več, najraje vrnitev nas zmagovalna pota. Domači publiki se bo predstavil tudi domači igralec Max Vesel, ki je minule dni navdušil z igro v dresu članske vrste Slovenije proti Hrvaški.

ŠD Mlinše na Vrhniko prihaja precej razbremenjeno po zmagi proti Bronxu v Kopru. »Lažje se diha,« prizna trener Gregor Ceglar. »V ekipo se je vrnila samozavest, pred nami pa je luštno gostovanje  na Vrhniki,« nadaljuje Ceglar.

»Domačima poznamo, letos igrajo super, v tej sezoni so s trenerjem Miletom Simeunovičem naredili velik korak naprej v ofenzivi. Po drugi strani nam ležijo. Znamo se jim postaviti, v tekmo pa gremo z jasno željo po presenečenju, saj imamo recept za njihovo igro,« napove trener Ceglar. Ob tem ne pozabimo omeniti:  v 1. krogu letošnje sezone 1. SFL je bilo 6:8 za Siliko v Zagorju, odločitev o zmagovalcu pa je bila dosežena med 36. in 40. minuto!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA