19.11.2021 | 1. SFL
S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje

Pred nami je 10. krog 1. SFL, za točke se bodo borili v Litiji, Rogaški Slatini, Kopru in na Škofijah. Prosta pa je ekipa KMN Meteorplasta Šic bar, ki je minulo sredo v preloženi tekmi osmine pokala Terme Olimia slavila v Ajdovščini (1:7) in se prebila v četrtfinale futsal pokala.

1.SFL, 10. krog, 19.11.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Test za ligo prvakov

Vodilni Dobovec doma čaka FC Hišo daril Ptuj. Prve medsebojne letošnje tekme v Dobovcu niso pozabili, Ptujčani so vzeli evropskemu Dobovcu dve točki. »Tudi ta remi na Ptuju bo dodaten motiv za nas,« pravi trener Dobovca Kujtim Morina, ki pohvali svojo ekipo, ki je po njegovi oceni zrasla v formi. »Ptujčane spoštujemo, so kvalitetna ekipa. Nas pa zanima zmaga. To je tudi neke vrste generalka, zadnji test za nas pred skorajšnjim igranjem elitnega dela lige prvakov. Prihodnji petek smo prosti v 1. SFL,« pove Morina, ki je imel zavoljo reprezentančnih obveznosti nekaj manj fantov na treningu. Teo Turk in Klemen Duščak sta branila barve Slovenije, Luka Perić (pred prvo tekmo je dobil udarec v gleženj in ni igral), Vedran Matošević in Tihomir Novak pa so bili v dresu Hrvaške.  Se pa v ekipo Dobovca po poškodbi mišice vrača kapetan Rok Mordej (na prijateljski tekmi proti KMN Jesenje je minule dni že dobil nekaj minut), dobro pa okreva tudi Žiga Čeh.

Nekaj težav s poškodbami in boleznijo je tudi v taboru Ptujčanov, ki jih vodi takisto hrvaški trener Robert Grdović. »Ni kaj dodati, v petek se merimo s favoritom, ki pa smo ga v prvem krogu malce presenetili. Želim si, da smo tudi tokrat na nivoju,« se nadeja trener Grdović, ki priznava, da so imeli zadnjih 15 dni precej težav z zdravjem. »Kako igrati? Agresivni moramo biti, naš adut je tudi (pol)protinapad,« navrže Grdović, ki je imel v reprezentanci dva igralca Tilna Gajserja in Jeremyja Bukovca. Nevarnost za gol Dobovca bo Grdovićev rojak Dario Markić, z desetimi goli vodilni strelec 1. SFL.

Oslabljeni Oplast

Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu. »Predvsem moramo videti na polovici sezone, kdo lahko in kdo ne kaj dodatno žrtvuje in naredi za klub,« se Dobovičnik priduša nad dejstvom, da nekateri igralci zavoljo službenih obveznosti ne morejo biti redno prisotni na treningu. Trdi, da tako ni moč kvalitetno graditi in delati dalje. Mu je pa jasno, da je gradnja ekipe proces, za katerega se je odločil in v njem uživa. Hrabrijo ga dejstva, da igra počasi dobiva obrise, ki si jih sam želi videti. Občasno pa pogleduje ob rok parketa, kjer pridno teka in nabira kilometre poškodovani Igor Osredkar, ki pa naj bi bil v prvih dneh januarja nared za vse napore in igre.

»Odhajamo na zelo težko gostovanje, čeprav bodimo pošteni, je zelo lažje kot tisto pri Dobovcu,« se proti poti ozre trener Oplasta Matej Kavčič, ki se zaveda, da ima svoje adute, a tudi težave. Med slednje sodita poškodbi Roka Beštra (zlomljen nos na tekmi proti Dobovcu) in Danija Vulikiča, po bolezni se počasi vrača Nejc Kovačič»Merili se bomo z ekipo, ki kvalitetno dela,« meni Kavčič, ki se zaveda, da so bili na začetki sezone v ekipi vsi polni elana, pa tudi motiva, da se proti Litiji izkažejo. »Zdaj smo v taki fazi, ko so se neke stvari utekle, morda smo celo malce padli, svoje pa so naredili poškodbe,« pojasni stanje in občutje z jasno željo, da se iz Litije ne vrnejo praznih rok.

Primorce zanima le zmaga

V Kopru spet derbi spodnje polovice. Bronx, zaseda 9. mesto, je prejšnji teden izgubil proti Mlinšam, danes gosti Dobrepolje, ki je osmo. Bronx je zbral tri točke v treh remijih in je še edina ekipa v ligi brez zmage. Na svojo 2. zmago v sezoni pa čaka Dobrepolje, ki pa je bilo v 1. krogu boljše prav od Bronxa.

»Smo OK po porazu, ki ga nismo želeli. V tem tednu smo se dobro pogovorili, še vedno si med sabo zaupamo,« je jasen trener Bronxa Damir Pertič, ki se zaveda, da njegova ekipa potrebuje točke in da lažje igra na tekmah, ko se od nje pričakuje manj. »Na ključnih tekmah proti Mlinšam, v gosteh proti Dobrepolju in Meteorplastu, nismo dali od sebe vsega, kar zmoremo: največ rezerve je pristopu in želji. To je pri tekmah z ekipami našega ranga ključno,« trdi Pertič, ki se ozre tudi na tekmo 1. kroga, ko so v Dobrepolju vodili 3:0 in na koncu izgubili 3:4. »To je bila tekma, ko smo samega sebe šokirali. A danes bo to drugačna tekma. Spoštujemo vsakogar, a danes je tekma, ki jo moramo dobiti!« sklene Damir Pertič.

Sproščene Mlinše na Vrhniko

Drugouvrščeni Siliko čaka sedmoplasirani klub lige ŠD Mlinše. »Pred nami je podobna tekma kot proti Meteorplastu Šic bar. Vidi se, da smo padli oz. nismo na nivoju formu, kot smo bili. Če bomo odigrali kot zadnji petek, bomo težko prišli do treh točk,« se Mile Simeunovič, trener Silika ozre na minuli petek in domači remi proti KMN Meteorplastu Šic bar. Ta petek bi Siliko rad več, najraje vrnitev nas zmagovalna pota. Domači publiki se bo predstavil tudi domači igralec Max Vesel, ki je minule dni navdušil z igro v dresu članske vrste Slovenije proti Hrvaški.

ŠD Mlinše na Vrhniko prihaja precej razbremenjeno po zmagi proti Bronxu v Kopru. »Lažje se diha,« prizna trener Gregor Ceglar. »V ekipo se je vrnila samozavest, pred nami pa je luštno gostovanje  na Vrhniki,« nadaljuje Ceglar.

»Domačima poznamo, letos igrajo super, v tej sezoni so s trenerjem Miletom Simeunovičem naredili velik korak naprej v ofenzivi. Po drugi strani nam ležijo. Znamo se jim postaviti, v tekmo pa gremo z jasno željo po presenečenju, saj imamo recept za njihovo igro,« napove trener Ceglar. Ob tem ne pozabimo omeniti:  v 1. krogu letošnje sezone 1. SFL je bilo 6:8 za Siliko v Zagorju, odločitev o zmagovalcu pa je bila dosežena med 36. in 40. minuto!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA