15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo na Vrhniki pri Siliku. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo četrtič nastopila na zaključnem turnirju.

Siliko se je prvič uvrstil na finalni turnir pokala Terme Olimia leta 2018, v polfinalu ga je s 7:0 premagal Dobovec, ki ga je izločil v polfinalu tudi lani (5:6). Leta 2020 je bil od Silika boljši Oplast (4:1).

„Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Bolj zreli kot lani

„Ne bo enostavno. Si pa želim, da odloča naša mladost, naša hitrosti. Verjamem, da je naša ekipa toliko dozorela,“ se Simeunovič ozre na svojo zasedbo in spomni, da lani še niso bili pripravljeni na ta korak, fantje so imeli leto dni manj izkušenj in manj močnih tekem v nogah.

„Dobovec izgleda tako, kot si njihov trener želi v tem hipu. Sedaj ima na voljo dve enakovredni četvorki, dobil pa je dva igralca, ki sta poleg kvalitete prinesla še hitrost. Ogledal sem si tekmo Bronx – Dobovec in se o tem prepričal. Dobovec je danes z njima povsem druga ekipa,“ meni Simeunovič, ki dodaja:

Dobovec kaznuje

„Pričakujem pravo, „pokvarjeno“ tekmo. Od svojih igralcev pričakujem, da bomo minimalizirali neumnosti, ki smo jih delali prav na zadnji medsebojni tekmi. Ne smemo izgubljati žog na zadnji liniji, to Dobovec vse kaznuje. Če bomo izpolnjevali svoje naloge, potem imamo možnosti za preboje v finale. Vemo pa tudi to, da ima Dobovec številne izkušnje z igranjem takih tekem, kot je petkova. Mi smo se s tem seznanili lani. Take izkušnje lahko prevagajo tehtnico na eno ali drugo stran,“ še opozori Simeunovič, ki je kot igralec z Litijo osvojil dva pokalna naslova na zaključnih turnirjih (v letih 2012 in 2014), leta 2016 pa je bil Simeunovič pokalni prvak z Mariborčani.

V dresu Silika se lahko z bogato bero izkušenj (tudi osvajanja lovorik) pohvali kapetan Nikola Jandrić. Vrhničani v Podčetrtek prihajajo v optimalni postavi.

Vodilni ekipi lige, Dobovec je prvi, Siliko pa drugi, sta se v tej sezoni pomerili trikrat. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA