ŠD Košana prvak ženskega futsal pokala

Ekipa ŠD Košana je osvojila ženski futsal pokal. V finalu so bile varovanke Mihe Osojnika z rezultatom 2:2 boljše od ŠD Extrema. Obe ekipi sta igrali svoj prvi članski finale, s tem dejanjem v Podčetrtku se je uspešno sklenila 2. sezona ženskega futsal pokala.

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem 2:0
(1:0)
1:0 Kajtazi (15.), 2:0 Košir (28./AG)

Zmagovalke Ženskega futsal pokala:
KMN Slovenske gorice 1
ŠD Košana 1

Prvakinje po sezonah:
2022/23 ŠD Košana
2021/22 KMN Slovenske gorice

Nagrada za Valentino Štebih

Pred začetkom tekme je sledila še slovesnost: Valentina Štebih je dobitnica priznanja za najboljšo igralko leta 2022. Kapetanki reprezentance in članici KMN Slovenske gorice je priznanje izročil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Prva priložnost za ŠD Extrem

Že takoj v prvi minuti so si prvo obetavno akcijo prigrale članice ŠD Extrema. Povsem sama je s sedmih metrov merila Žana Rus in zadela vratnico. V nadaljevanju pa so pobudo prevzel igralke ŠD Košana, prvo resno priložnost pa je imela v 4. in 6. minuti Ana Bucik, na pravem mestu pa je bila golmanka Barbara Lah, ki je obranila tudi strel Šejle Čibukčić, v 11. minuti pa je poizkusila še Anja Žvokelj, vodilna strelka Košane v Ženski futsal ligi.

V 12. minuti nova priložnost za ŠD Extrem, z desne strani je po akciji s kota pomerila Veronika Rovan, v isti minuti pa je imela lepo priložnost Žana Rus, ki pa je slabo zadela žogo. V 13. minuti je golmanka Sanela Balić obranila poizkus Veronike Rovan, temu pa je sledila minuta odmora, ki jo je zahteval trener Robert Lah, ki vodi ŠD Extrem.

Vodstvo Košane

V 15. minuti pa so zbrani v dvorani, obe ekipi sta imeli bučno podporo s tribun, videli prvi gol. Po prekinitvi, iz avta je podala Ana Bucik, je žoga prišla do Šejle Čibukčić, ki je pred golom našla Kaltrino Kajtazi, ki je bila hitrejša od svoje čuvajke in zadela je za 1:0.

Extrem je bil 18 sekund pred koncem prvega polčasa korak do izenačenja – Ela Maxine Košir se je znašla iz oči v oči z golmanko Sanelo Balić, ki pa je poizkus Ele Maxine odbila v avt. Prav Ela Maxine pa je že v prvi minuti nadaljevanja v 2. polčasu ogrela dlani Sanele Balić.

V nadaljevanju so bile igralke ŠD Košane spet konkretnejše – na 2:0 je povišala Ana Bucik oz. Lana Košir, ki je po strelu Ane Bucik matirala lastno golmanko.

V 31. minuti je Šejla Čibukčić stresla okvir vrat, prej že Anja Žvokelj.

ŠD Extrem je po minuti odmora (bilo je v 32. minuti) skušal do preobrata z igralko golmanko v igri, v tej vlogi se je preizkusila Ela Maxine Košir, rezultat pa se ni spremenil. Še najbližje temu je bila v 36. minuti Nika Trdan, ki je dvakrat dobro poizkusila s strelom proti golu Košane.

Kolajne in pokale je podelil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Izjave po tekmi:

Nika Samsa, kapetanka ŠD Košana:
„Osvojitev pokala je nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v življenju. Pričakovala sem, da bo finale bolj zahteven in da bo prisotno več pritiska. A smo dobro zdržale. Je pa bilo treba vztrajati do zadnje sekunde.“

Miha Osojnik, trenerk ŠD Košana:
„Tekme v ženskem futsal pokalu in Ženski futsal ligi so vedno napete. Dekleta drugače, bolj čustveno dojemajo vse skupaj. To je bil finale. Pričakoval sem težko tekmo, nasprotnice napredujejo iz dneva v dan. Vedel sem, da ne bo lahko. A sem dekletom povedal, da če bodo prave in pokazali pravi odnos, bomo zmagali in tudi smo.“

Barbara Lah, kapetanka ŠD Extrem:
„Na začetku tekme smo imele svoje priložnosti, a nismo zadele. Mladost in neizkušenost sta botrovali temu, da smo danes izgubile, svoje je dodala tudi nervoza. Moramo pa vedeti, da smo sploh prvič igrale tak finale. Dosedaj sem imela s tem izkušnje le jaz.“

Robert Lah, trener ŠD Extrem:
„V napadu smo bili malce premalo odločni, a tu svoje naredijo izkušnje. Imamo svoje želje in cilje. Imamo mlado ekipo, ki se je danes izkazala z borbeno igro.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.05.2024 | Državne futsal lige
  Naslov prvaka ostal v Sodražici
  V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
 • 22.04.2024 | Državne futsal lige
  Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
  S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
 • 15.04.2024 | Državne futsal lige
  V Ljutomeru in Sodražici za naslov
  V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
 • 08.04.2024 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
  Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
 • 06.04.2024 | Državne futsal lige
  Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
  Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
 • 05.04.2024 | Državne futsal lige
  Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
  V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
 • 03.04.2024 | Državne futsal lige
  Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
  Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
  V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
  ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
 • 27.03.2024 | Državne futsal lige
  Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
  „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.

DELI NA