ŠD Košana do visoke zmage na Vrhniki

Aktualne državne prvakinje ŽNK Celje so na prvi polfinalni ženskega futsal pokala slavile zmago v Dobrepolju. Za zmago 4:2 so zadele Anja Ložar, Patricija Ham, Sergeja Kos in Ines Ermenc. 

Aktualne pokalne prvakinje igralke ŠD Košane so sebi v prid odločile 1. polfinalno tekmo ženskega pokala. Varovanke trenerja Mihe Osojnika so s 6:1 slavile zmago na Vrhniki, kjer so večji del posla opravile do 15. minute tekme, ko so vodile že 0:4. Z dvema goloma se je izkazala Kaltrina Kajtazi, ki je zadela za 0:1 in 0:3.

Pot do polfinala

Dobrepolje je na poti v polfinale s 5:3 izločilo ŠD Bloke Pletilnico, ŽNK Celje pa s 14:2 ŽNK Cerklje. ŠD Košana je bila v četrtfinalu z 8:2 boljša od FK Lukovice, ŽNK Vrhnika pa s 3:1 od Slovenskih Goric.

3. sezona, ŠD Košana aktualne prvakinje

To je tretja sezona ženskega futsal pokala. Prvi naslov je osvojila ekipa KMN Slovenske gorice, drugega lani ŠD Košana, ki brani naslov.

Sistem tekmovanja

V polfinalu se igrata dve tekmi, v finale napreduje boljša iz skupnega seštevka obeh tekem.

Ženski pokal, polfinale, 1. tekma, 6.1.
FK Dobrepolje – ŽNK Celje 2:4 (0:3)
0:1 Ložar (5.); 0:2 Ham (8.); 0:3 Kos (18.); 0:4 Ermenc (25.); 1:4 Steklačič (25.); 2:4 Hostnik (29.)

11.1.
ŽNK Vrhnika – ŠD Košana 1:6 (0:4)
0:1 Kajtazi (3.), 0:2 Štante (8./AG), 0:3 Kajtazi (9.), 0:4 Žvokelj (15.), 1:4 Novak (28.), 1:5 Čibukčić (32.), 1:6 Keržič (37.)

Zmagovalke Ženskega futsal pokala:
KMN Slovenske gorice 1
ŠD Košana 1

Prvakinje po sezonah:
2022/23 ŠD Košana
2021/22 KMN Slovenske gorice

V Dobrepolju

FK Dobrepolje se je tudi v ženski konkurenci uvrstil v polfinale pokala. Ekipa trenerja Danija Kaljeviča doma gosti ŽNK Celje. Ekipi sta se letos pomerili v prvenstvu, s 4:1 so slavile Celjanke, ki v leto 2024 vstopajo v spremenjeni postavi – nova članica je postala Nika Trdan (prej je igrala v ekipi ŠD Bloke Pletilnica), iz Celja pa se je na Vrhniko preselila Maša Novak.

„S puncami se zavedamo kvalitete uigrane ekipe Celja in tudi posameznic v ekipi. Seveda so Celjanke v vlogi favoritinj, tako lahko v tekmo vstopimo popolnoma neobremenjeno. Največji izziv bo prebiti njihov presing, nas cilj je pa odigrati čim bolje in se prikazati v čim boljši luči, ne glede na rezultat,“ tekmo napove Mojca Dimič, kapetanka Dobrepolja.

„Mislim, da je ekipa kot celota letos dobro fizično pripravljena. Med prazniki smo sicer trenirali bolj individualno, zato je ta teden čas predvsem za taktično pripravo na tekmo. Zagotovo je že prva tekma zelo pomembna, saj bo nekakšen pokazatelj trenutnega razmerja moči na igrišču. Ne smemo si privoščiti slabe dnevne forme, s katero bi lahko padli v neugoden položaj pred povratno tekmo. Kljub temu da smo favoriti na papirju, moramo odigrati na vrhuncu svojih zmožnosti in nasprotnicam preprečiti, da nas presenetijo. Pomembno je, da nasprotni ekipi ne dovolimo lahkih zadetkov, ki bi bili posledica naše nezbranosti. V napadu se moramo osredotočiti predvsem na realizacijo, da ponovno ne razbranimo njihove vratarke,“ pa tekmo v imenu ŽNK Celja napove kapetanka Sergeja Kos.

Na Vrhniki

V četrtek bo še tekma med ŽNK Vrhniko in ŠD Košano, 4. in 2. ekipo letošnje lige. „Menim, da bo polfinalna pokalna tekma proti Košani zanimiva, vse prej kot lahka ne bo za nikogar. So dobra ekipa, prav tako v prvenstvu igrajo lepo, kar veliko pomeni kot za samo vzdušje v ekipi ter samozavest. So tudi ekipa, ki tudi iz leta v leto lepo napreduje, kot vsaka ekipa poskuša svojo igro poboljšati ter čimbolj ogroziti svoje nasprotnice. Tako bo tudi na tej tekmi. Pozorni bomo morali biti na njihove prekinitve. Kakor rečeno bo tekma vse prej kot lahka, zagotovo pa bo to tekma, ki jo velja videti! V naši ekipi se lepo pripravljamo, se predvsem osredotočamo na našo igro, biti pri stvari ter narediti čim manj napak v napadu in obrambi. Ključno bo ohraniti zbranost in timsko sodelovanje,“ pa v imenu ŽNK Vrhnika srečanje z gostjami napove kapetanka Viktorija Živković. Svoje ambicije imajo tudi igralke ŠD Košana, ki branijo naslov - lani so v finalu z 2:0 ugnale ŠD Extrem.

„V četrtek nas čaka prva polfinalna pokalna tekma proti Vrhniki. Tekme proti njim so vedno trde, težke in napete. Energija v ekipi je dobra, treniramo plansko pod taktirko Miha Osojnika in vemo, kakšni so letošnji cilji: pokalno lovoriko prinesti spet v Košano. Vrhnika je dobra ekipa, s katero smo v letošnji sezoni odigrali dve zelo enakovredni in napeti tekmi. Vemo, da nas letos, ko držimo skupaj, težko kdo ustavi, igra se 40 minut in do sodnikovega žvižga ni konec. Nikogar ne podcenjujemo in vemo, da bomo tekmo zmagale le, če bomo prave. Vrhnika ima nekaj kvalitetnih in hitrih igralk, predvsem so dobre v protinapadih in to je ena izmed ključnih stvari, na katero se moramo pripraviti. Tudi če imamo nekaj težav s poškodbami, bomo še naprej igrale kot do sedaj in poskušale dati vse od sebe ter se uvrstiti v finale pokala,“ v imenu ŠD Košana proti četrtku pogleduje kapetanka Larisa Djak.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2024 | Državne futsal lige
    Naslov prvaka ostal v Sodražici
    V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
  • 22.04.2024 | Državne futsal lige
    Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
    S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.

DELI NA