ŠD Extrem meri visoko, Postojnčani željni učenja

Končan je 2. krog 2. SFL. Poleg KMN Meteorplasta ima dve zmagi tudi ŠD Extrem, ki je v petek z 9:2 porazil novinca v 2. SFL. V soboto je na sporedu 3. krog.

2. SFL, 3. krog, 3.10.
Svet savn MNK Proteus Postojna – KMN Meteorplast (19.00)
MNK Kix Ajdovščina – ŠD Extrem (19.00)
KMN Miklavž – KMN Benedikt Slovenske gorice (20.00)

Kixi merilo za ambicije

„Zelo sem vesel, moram biti zadovoljen s tem rezultatom,“ pravi Srđan Đorđević, trener ŠD Extrema. „Fantje si zaslužijo pohvale. Zmagali smo v gosteh, zdaj še doma, ambicije rastejo. Kam dejansko sodimo, bo jasno po 3. krogu, ko bomo igrali proti Ajdovcem,“ meni Srđan Đorđević, ki je v lanski sezoni pomagal Mitji Miheliču na klopi članov ŠD Extrem. Pred to sezono se je Mihelič poslovil, Srđan Đorđević pa sprejel vabilo kluba, da vodi člane. „Mitja Mihelič jim je dal taktično znanje, zelo so taktično podkovani. Zdaj delamo na tem, da smo še bolj agresivni v igri, da ni izgubljene žoge ali očitkov zaradi izgubljene žoge, pa bolj prijateljski odnos gradimo,“ pravi naš sogovornik.

Dokazovanje na vsakem koraku

„ Nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo po menjavi trenerja,“ pa dodaja tokratni kapetan ekipe Teotim Hiti, ki se je razveselil uvodnih zmag. „Po dveh letih smo zmagali tudi v gosteh, pa tudi na domači premieri smo bili suvereni,“ nadaljuje Hiti, ki pozdravlja prihod novega trenerja Srđana Đorđevića. „Prinesel je več sproščenosti in dobro vzdušje,“ pravi Hiti, ki se zaveda, da ima novi trener na voljo precej širok kader, zato v ekipi vlada zdrava konkurenca. „Dokazati se je treba, da se sploh uvrstiš v ekipo,“ poudari Hii, ekipa pa naredi po dva treninga na teden. Ambicij fantom ne manjka, v boju za prva tri mesta pa bodo po kapetanovih besedah še KMN Meteorplast in KMN Miklavž.

Korak naprej je 2. SFL

„Veliko se moramo še naučiti,“ pa na drugi strani pove Nermin Mehić, kapetan Svet savn MNK Proteus Postojna. Pove, da so že lep čas igrali po turnirjih in ligah, zato so se odločili letos, da ustanovijo klub in se prijavijo v 2. SFL, kjer jih lepo pozdravljamo.

„Vse je šlo precej na hitro, veliko truda in dela smo vložili. Zdaj pa nam je jasno, da nam manjka še precej na terenu,“ nadaljuje kapetan. V ekipi premorejo igralca ali dva, ki sta že igrala futsal v 1. oz. 2. SFL, ostali se učijo. „Vidimo, da je to zelo zahtevno tekmovanje. A glavo gor in gremo dalje! Vidi pa se, da nam manjka kadra in izkušenj,“ dodaja Mehić, ki pa si želi, da postanejo stabilen ligaš, ki bo veliko stavil tudi na delo z mladimi.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2021 | Državne futsal lige
  Za konec kroga remi v Pivki
  ŽNK Celje tudi po 8. krogu Ženske futsal lige ostaja vodilna ekipa in zasedba, ki ima poln točkovni izkupiček. Varovanke trenerja Draga Adamiča so doma s 5:2 premagale KMN Slovenske gorice.
 • 16.01.2021 | Državne futsal lige
  Sobota v znamenju derbija članic
  Danes je na sporedu 8. krog Ženske futsal lige. Takoj uvodoma pa se igra derbi, vodilni ekipi ŽFL se bosta pomerili v Celju. Jutri je ob 14. uri v Pivki še srečanje med domačo ŠD Košano in KMN Sevnico.
 • 10.01.2021 | Državne futsal lige
  Vodilne Celjanke začele z zmago
  V nedeljo pa je bila na še tekma v Pivki, vodilna ekipa ŽFL ŽNK Celje je upravičila vlogo favoritinj in slavila z 9:1.
 • 13.12.2020 | Državne futsal lige
  Trikratne prvakinje v 40. minuti do zmage
  V Pivki je bila tekma zelo zanimiva. Boljše so začele gostje, ki so v 17. minuti vodile 0:3, vse tri gole je dosegla Ines Krajnc. Domačinke so v 17. minuti začele vračati v igro!
 • 05.12.2020 | Državne futsal lige
  Za konec še zmaga Sevnice
  Do prve letošnje zmage so prišle Sevničanke, ki so doma s 3:2 premagale Košano. Nuša Kukovič, Mojca Dimič in Tamara Andrejčič so dosegla gole za domačinke, poraz gostij je v 34. in 38. minuti ublažila Tina Paliska.
 • 04.12.2020 | Državne futsal lige
  Petek v znamenju derbija ŽFL
  Nocoj se nadaljuje tudi Ženska futsal liga. Uvodna tekma bo v Spodnjem Dupleku, kjer KMN Slovenske gorice gostijo ŽNK Celje. Jutri KMN Sevnica doma gosti ŠD Košano.
 • 28.11.2020 | Državne futsal lige
  Tri točke za Slovenske gorice, nocoj še v Celju
  V Sevnici je bila tekma izenačena do 36. minute, ko je domačinka Mojca Dimič dosegla avtogol, gostje pa so zmago potrdile v 39. minuti, ko je bila za končnih 2:4 uspešna Aneja Lorbek. 
 • 21.11.2020 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje s preobratom do zmage
  Kaltrina Kajtazi je dosegla dva gola za gostje v 23. in 26. minuti, na 1:2 je znižala v 30. Aneja Lorbek. V soboto v Sevnici domačinke gostijo ŽNK Celje.
 • 20.11.2020 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se tudi Ženska futsal liga
  V petek, 20. novembra, se bo s tekmo v kraju Spodnji Duplek začel 3. krog Ženske futsal lige. V Športni dvorani Spodnji Duplek KMN Slovenske gorice gostijo ŠD Košano, jutri v Sevnici pa domačinke ŽNK Celje.
 • 18.10.2020 | Državne futsal lige
  Točki za ŠD Košano in KMN Sevnica
  V nedeljo je bila še tekma v Pivki, kjer pa se je končalo z remijem (2:2). Gostje so po zaslugi Dragice Stipič v 30. minuti vodile 0:2, Doris Turkanović in kapetanka Nika Samsa pa sta poskrbeli za delitev točk, remi.

DELI NA