18.10.2015 | Futsal AA
Reprezentanca odpotovala v Ukrajino

V soboto se je zbrala članska reprezentanca, ki je danes odpotovala v Ukrajino, kjer se bo v ponedeljek in v torek pomerila z domačo reprezentanco.

Pripravljalni tekmi:

19.10.
Slovenija – Ukrajina (19.00)

20.10.
Slovenija – Ukrajina (18.00)

Medsebojne tekme Slovenije in Ukrajine:

Slovenija – Ukrajina 1:3 15.2. 2000
Slovenija – Ukrajina 3:6 2.2. 2012
Slovenija – Ukrajina 8:3 28.3. 2013

Vse razpoložljive sile

Selektor Andrej Dobovičnik ima na voljo reprezentanco v postavi Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Kristjan Čujec (Luparense ITA), Matej Fideršek (RE/MAX), Alen Fetić (MNK Tommy Split HRV), Nejc Hozjan (Montesilvano ITA), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional HRV), Damir Puškar (RE/MAX Maribor), Tilen Štendler (Adriatica ITA), Gašper Vrhovec (FC Litija).

Nadaljevati začeto s Srbijo

»Verjamem, da bomo tako kot proti Srbiji odigrali dve resni tekmi, s katerima še dodatno dvignemo formo pred decembrskimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo,« selektor Andrej Dobovičnik o ambicijah pred gostovanjem na vzhodu Evrope.

Primeren test

»Ukrajinci so zelo energična ekipa, ki veliko teče, konkurenco pa pokriva agresivno. Tak način igre nam bo prišel prav, ko bomo igrali s Kazahstanom in kasneje s Portugalci,« selektor pojasni, zakaj so Ukrajinci tekmec po meri.

Nekaj tudi skriti

Po eni strani bo Dobovičnik tekmo izkoristil, da v ogenj od prve minute pošlje udarno postavo. Po drugi strani pa bo skušal nadgraditi začeto s Srbi – udarni postavi dodati še šestega in sedmega igralca. Strateg slovenske vrste je dodal, da ne izključuje možnosti, da Slovenci na teh dveh tekmah tudi kaj skrijejo in ne pokažejo vsega.

Odločni kapetan

»Čaka nas zahtevno gostovanje. Ukrajina ima močno reprezentanco, zato bo to pravi test pred kvalifikacijami,« pravi kapetan reprezentance Igor Osredkar, ki verjame, da gostovanje v Kijevu da tudi nekaj pomembnih odgovorov. »Upam, da se nam priključita še dva, trije igralci, ki nam bodo prav prišli v kvalifikacijah,« kapetan deli selektorjevo razmišljanje. »V Kijev gremo po zmago, to se od nas pričakuje, da imamo visoke in jasne ambicije,« Osredkarju zmagovite miselnosti ne manjka.

»Slovenija je postala ekipa, ki se ji mnogi želijo ogniti. Temu v prid govorijo zadnji rezultati. Zdaj se nas prenekateri že bojijo. Občutek je dober, vse pa dokaz, da rastemo, da napredujemo,« je Osredkar ponosen, ker se o Sloveniji govori spoštljivo.

Selektor 135-ič

Slovenska AA reprezentanca je od 15. 9. 1995 do 23. 9. 2015 odigrala 216 uradnih srečanj. Benjamin Melink je z 124 nastopi rekorder po številu nastopov za Slovenijo. Igor Osredkar je s 53 zadetki rekorder po doseženih zadetkih.

Selektor Andrej Dobovičnik je dosedaj 134-krat sedel na klop Slovenije.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA