06.09.2009 | 1. SFL
Puntar s 6:5 ugnal Oplast

Puntar Casino Safir in Oplast sta soboto izkoristila za pripravljalno tekmo v tolminski športni dvorani, v tekmi dolgi 60 minut (trikrat po 20 minut), zmaga Puntarju (6:5), ki je dan pred tem igral tudi s hrvaškim prvakom Potpićanom, Hrvati boljši s 4:3.

Poškodba Zorča

Domača vrsta iz Tolmina je nastopila brez Boštjana Uršiča, Siniše Brkiča in Andreja Rutarja, slednji bo nared za 1. krog 1. SFL v petek, ko Tolminci gostujejo v Izoli, gostujoči Oplast je nastopil s popolno zasedbo, a je kaj kmalu, po parih minutah ostal brez Primoža Zorča, ki je v enem od hitrih šprintov staknil poškodbo, tekme pa je bilo zanj hitro konec.

Puntarjeva zadetka za 2:0

V prvi tretjini so se v precej boljši luči pokazali domačini, ki so z agresivno igro, natančnimi podajami, prevlado na sredini terena in učinkovitostjo po dveh akcijah (6. in 7. minuta) vodili 2:0, zadela sta Gaj Rosič in Matic Gaberšček, ob tem pa zastreljali par zrelih priložnosti, izkazal pa se je tudi vratar Urban Bajc, ki je branil vrata Oplasta. Od 10. minute naprej je Oplast vzpostavil razmerje moči, žoga pa ni hotela v vrata po poizkusih Janija Ručne in Rajka Uršiča.

Ofenziva Oplasta

Oplast je odločneje začel drugih 20 minut. V uvodna dva napada sta pripadla gostom, oba je zaključil Borut Ručna, na drugi strani pa je s odličnim strelom, oplazil je okvir vrat vrnil Andraž Gregorčič. Saša Leban je zadel desni prečnik, po protinapadu »3 na 2« je Oplast preko Jake Sovdata znižal na 2:1, tekla je 25. minuta.

Melinkova poteza večera

Zadetek srečanja je prispeval Benjamin Melink, ki je izkoristil napako Oplasta, se dokopal do žoge na desni strani, ob tem je iz vrat izvabil Bajca, mimo katerega je z zvitim strelom poslal žogo v daljši levi kot za vodstvo 3:1, vmes pa je na vrata Puntarja stopil Aljoša Mohorič, ki je zamenjal Marka Kurinčiča. Prav Mohorič je obranil strel kapetana Ručne z desetmetrovke, za tem pa je po strelu s kota atraktivno v padcu poizkusil še Uršič.

4:2 po 40 minutah

Na drugi strani so prekršek naredili še gostje, Kristjan Čujec pa matiral Bajca za visoko vodstvo Puntarja Casina Safir 4:1, v 38. minuti bi lahko naveza Uršič - Sovdat rezultat znižala, a je Mohorič pravočasno stekel iz vrat ter zadostno oviral Sovdata, ki ga je lepo zaposlil Uršič, Saša Leban pa je par sekund pred koncem 40. minute presenetil vratarja Mohoriča, ter znižal na 4:2.

Mladi do minut

V gostujočih vratih je priložnost dobil Andrej Hafner, domači trener Matej Kavčič pa se je odločil, da odpočije trio Kragelj - Melink - Čujec. Tolminska ekipa je v 3. minuti nadaljevanja (43. minuta skupaj) preko Blaža Laharnarja povedla 5:2, v 60. minuti je Tilen Štendler  z močnim in natančnim strelom v spodnji levi kot zaključil protinapad Puntarja za visoko vodstvo 6:2, v naslednji minuti je Leban naprej zastreljal desetmetrokov, bolje rečeno, Mohorič je bil na mestu, Leban pa se je hitro odkupil, saj je po njegovi podaji z leve na drugi vratnici Klemen Ivančič spravil žogo v mrežo za 6:3. Mohorič je bil na mestu tudi slabih šest minut pred koncem, ko je snedel strel Kovača z desetmetrovke.

Oplast je štiri minute pred koncem z zadetkom povratnika Jana Kurinčiča znižal na 6:4, preko Ručne pa še na 6:5


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA