11.03.2021 | 1. SFL
Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh

Spektakel četrtfinala se obeta tudi na Ptuju, kjer se bosta pomerila domači FC Hiša Daril Ptuj in FK Siliko; Ptujčani so redni del sklenili na visokem 2. mestu, Vrhničani so bili sedmi.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Zanimiva končnica

„Stanje je dobro,“ pove trener Ptujčanov Robert Grdović, ki pravi, da so premor zavoljo reprezentance dobro izkoristili, pogrešal pa je dvojec Tilen Gajser&Jeremy Bukovec. Slednji je v dresu Slovenije zabil tudi dva gola Švici. Za petkovo tekmo je vprašljiv nastop Jurčka Novaka.

„To je četrtfinale, vse se začne z ničle, vse točke rednega dela ne pomenijo nič. O uspehu sezone odločajo dve oz. tri tekme. Pred nami je zanimiva končnica,“ napoveduje Grdović.

Recept za Siliko

„V petek gostimo zelo neugodno ekipo Silika, ki je bila vse do zadnjega kroga 1. SFL v negativnem nizu, z zadnjo zmago v Sevnici so se dvignili. Imamo sicer prednost domačega terena, ki pa ni neka prednost, zato tudi nismo velik favorit,“ meni Grdović, ki spregovori tudi o sami igri: „Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop.“

Tudi Mile Simeunovič, sedi na klopi Silika, je tega mnenja, da se prvenstvo pravzaprav začenja.

„Kdor se bo dobro znašel, ta bo šel daleč. Zgodovina kaže, da smo v končnici praviloma uspešni. Bomo videli, ali bomo to še enkrat potrdili,“ razmišlja Simeunovič, ki pove, da so v času reprezentančnega premora dobro trenirali in se detajlno pripravili na petkovega tekmeca!

Sebi v prid

„Dejansko nam ustrezajo tekme, kjer nismo favoriti. Tudi petkova tekma bo taka, poleg tega menim, da nam igra Ptuja leži. Se strinjam: so favoriti, so boljša ekipa kot mi, več točk so zbrali v rednem del. Obstajajo pa možnosti, ki jih pa lahko izkoristimo sebi v prid!“ sklene Simeunovič, ki na gostovanje odhaja brez kapetana Aljaža Končana.

Ekipi sta v tej sezoni odigrali dve tekmi, 2:3 in 3:4 je bilo vsakič v korist Ptuja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA