Prvo desetletje bi radi okronali s 1. SFL

Današnji petek bo obeležil tudi derbi vodilnih v 2. SFL; v Velikih Laščah drugouvrščeni FK Dobrepolje gosti vodilno vrsto lige Mlinše, ki premorejo 18 točk, domačini tri manj (15 torej). Petkov večer bo sicer postregel s tremi tekmami 7. kroga 2. SFL, zadnja v Ljutomeru pa bo jutri.

2. SFL, 7. krog, 8.11.
KMN Miklavž TBS team24 – MNK Kix Ajdovščina (20.00)
Futsal klub Dobrepolje – Mlinše (20.00)
Futsal klub Kebelj – Dlan Logatec (20.30)

9.11.
KMN Meteorplast – ŠD Extrem (19.00)

Po tiho upali

Če visoko uvrstitev Mlinše futsal poznavalci ne uvrščajo v kategorijo pozitivno presenečenje, pa v to zagotovo spada visoko mesto Dobrepolja. „Kje je naša skrivnost? Treniramo kvalitetno po trikrat na teden, prisotnost je izvrstna – vsakič med 15 in 18 igralcev, zato so sladke skrbi pri sestavi ekipe,“ uvodoma pove Dani Kaljevič, ki s pomočnikom Sašo Đorđevićem vodi zasedbo.

„Imamo tudi izvrstne igralce, ob tem velja izpostaviti trojec Gal Škulj, Kevin Strnad in Gregor Klinc, tu sta še dva vrhunska vratarja,“ nadaljuje Kaljevič, ki ob tem poudari, da njih 2. mesto ne preseneča, potiho so pričakovali, da bodo visoko.

Ambiciozna pričakovanja

„Ostajamo mirni, predvsem pa mislimo na vsako tekmo posebej. Danes pričakujemo polno dvorano, naše člane bodo podprle tudi vse mlajše klubske selekcije,“ nadaljujejo v Dobropolju, kjer spomnijo, da so se z Mlinšami merili tudi v pokalu MNZ Ljubljana in jim kljub pomlajeni vrsti dobro parirali. „Poznamo jih, zelo dobra ekipa so,“ jih hvali Kaljevič, ki pravi, da danes ne bo težav s pristopom, kot so ga imeli v preteklosti, kazen za to pa plačali proti ŠD Extremu.

V Dobrepolju pa v isti sapi tudi priznajo, da z dobrimi igrami rastejo apetiti. „Deset let bo, odkar obstaja klub. Prihodnje leto marca bomo dobili novo dvorano. Bilo bi lepo, če bi po 10 letih trdega dela zaigrali v 1. SFL,“ na glas pove Kaljevič, ki pravi, da bodo sklenili en velik in bogat cikel, ko so domači igralci iz ekipe U17, bili so državni prvaki, dozoreli do članov.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 16.11.2019 | Državne futsal lige
  Mlinše do zmage v 40. minuti
  Končan je 8. krog 2. SFL, na vrhu pa ni sprememb. Na 1. oz. 2. mestu sta Mlinše in FK Dobrepolje, ki imata po 21 točk. Mlinše so na zadnji tekmi kroga s 6:5 slavile v Logatcu. S 16. golom v 2. SFL je za tri točke Mlinš poskrbel Jure Mezek.
 • 12.11.2019 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje na vrhu, Vrhniki točke v Sevnici
  Po reprezentančni pavzi je sledil 5. krog Ženske futsal lige, kjer sta se zmag veselili ekipi ŽNK Celje in ŽNK Vrhnika. Prvakinje KMN Slovenske Gorice so bile proste. Celjanke so se s to zmago zavihtele na vrh.
 • 09.11.2019 | Državne futsal lige
  KMN Meteorplast do točk v 2. polčasu
  Tokratni 7. krog 2. SFL je obeležil derbi vodilnih, ki pa je pripadel Dobropolju, ki se je na 1. mestu po točkah izenačil z Mlinšami. V petek zvečer sta za popoln večer domačih ekip poskrbela še KMN Miklavž TBS team24 in FK Kebelj.
 • 26.10.2019 | Državne futsal lige
  Mlinše in Dobrepolje ohranila vrh
  Logatčani so bili pred vrati prve zmage, a se je FK Dobrepolje rešil. Še več: z zadetkoma Žiga Andoljška v 36. in prvega strelca lige Gala Škulja v 40. minuti je Dobrepolje slavilo na Notranjskem, 3:4 je bilo.
 • 18.10.2019 | Državne futsal lige
  Mlinše ostale na vrhu, Dobrepolje že drugo
  ŠD Mlinše tudi po 5. krogu 2. SFL ostaja na vrhu prvenstvene lestvice. Na 2. mesto se je zavihtel FK Dobrepolje.
 • 13.10.2019 | Državne futsal lige
  Prvakinje in podprvakinje do novih treh točk
  V petek zvečer je bila na sporedu uvodna tekma 3. kroga Ženske futsal lige. KMN Slovenske gorice so doma s 16:3 porazile ŠD Košano. 
 • 11.10.2019 | Državne futsal lige
  Mlinše same na vrhu
  Do tretje prvenstvene zmage je prišel FK Dobrepolje, ki je bil doma s 4:1 boljši od novinca v ligi KMN Meteorplasta. Kevin Strnad je začel in končal z zadetki, dva je prispeval za nove tri točke.
 • 07.10.2019 | Državne futsal lige
  Evropski prvak v Podčetrtek, v LP slovenski kvartet
  Slovenski futsal ima predstavnike še v dveh ekipah. V skupini 5 bo v dresu malteške ekipe Luxol St Andrews FC igral Dejan Bizjak, v dresu Makarske v skupini 6 pa Matej Fideršek in Igor Osredkar, na klopi hrvaškega prvaka pa sedi slovenski trener Tomislav Horvat.
 • 07.10.2019 | Državne futsal lige
  Celju ponovitev finala, tri za Vrhniko
  Tokrat je več veselja v taboru ŽNK Celja, ki je bil s 5:0 boljši od KMN Slovenske gorice. S tremi zadetki se je izkazala Tjaša Alegro. Neporažena ostaja tudi ekipa ŽNK Vrhnika, ki je v Pivki s 4:0 ugnala ŠD Košano.

DELI NA