Prvo desetletje bi radi okronali s 1. SFL

Današnji petek bo obeležil tudi derbi vodilnih v 2. SFL; v Velikih Laščah drugouvrščeni FK Dobrepolje gosti vodilno vrsto lige Mlinše, ki premorejo 18 točk, domačini tri manj (15 torej). Petkov večer bo sicer postregel s tremi tekmami 7. kroga 2. SFL, zadnja v Ljutomeru pa bo jutri.

2. SFL, 7. krog, 8.11.
KMN Miklavž TBS team24 – MNK Kix Ajdovščina (20.00)
Futsal klub Dobrepolje – Mlinše (20.00)
Futsal klub Kebelj – Dlan Logatec (20.30)

9.11.
KMN Meteorplast – ŠD Extrem (19.00)

Po tiho upali

Če visoko uvrstitev Mlinše futsal poznavalci ne uvrščajo v kategorijo pozitivno presenečenje, pa v to zagotovo spada visoko mesto Dobrepolja. „Kje je naša skrivnost? Treniramo kvalitetno po trikrat na teden, prisotnost je izvrstna – vsakič med 15 in 18 igralcev, zato so sladke skrbi pri sestavi ekipe,“ uvodoma pove Dani Kaljevič, ki s pomočnikom Sašo Đorđevićem vodi zasedbo.

„Imamo tudi izvrstne igralce, ob tem velja izpostaviti trojec Gal Škulj, Kevin Strnad in Gregor Klinc, tu sta še dva vrhunska vratarja,“ nadaljuje Kaljevič, ki ob tem poudari, da njih 2. mesto ne preseneča, potiho so pričakovali, da bodo visoko.

Ambiciozna pričakovanja

„Ostajamo mirni, predvsem pa mislimo na vsako tekmo posebej. Danes pričakujemo polno dvorano, naše člane bodo podprle tudi vse mlajše klubske selekcije,“ nadaljujejo v Dobropolju, kjer spomnijo, da so se z Mlinšami merili tudi v pokalu MNZ Ljubljana in jim kljub pomlajeni vrsti dobro parirali. „Poznamo jih, zelo dobra ekipa so,“ jih hvali Kaljevič, ki pravi, da danes ne bo težav s pristopom, kot so ga imeli v preteklosti, kazen za to pa plačali proti ŠD Extremu.

V Dobrepolju pa v isti sapi tudi priznajo, da z dobrimi igrami rastejo apetiti. „Deset let bo, odkar obstaja klub. Prihodnje leto marca bomo dobili novo dvorano. Bilo bi lepo, če bi po 10 letih trdega dela zaigrali v 1. SFL,“ na glas pove Kaljevič, ki pravi, da bodo sklenili en velik in bogat cikel, ko so domači igralci iz ekipe U17, bili so državni prvaki, dozoreli do članov.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2020 | Državne futsal lige
  Vratarsko znanje že prenaša na mlade
  V Dobrepolju so ponosni na svoj klub, FK Dobrepolje letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Del te zgodbe pa je od samega začetka tudi 25-letni vratar Matej Babnik. Rad se spomni, da je igral futsal že zgodaj še v času društva, ki je 2010. preraslo v klub.
 • 05.05.2020 | Državne futsal lige
  Futsal jo osrečuje, zdaj pripravljena za korak naprej
  Med igralkami, ki so v tej sezoni 1. SFL opozorile nase, je tudi Vanesa Kozina, ki je v dresu ŽNK Vrhnika v 12 tekmah dosegla 16 zadetkov.
 • 04.05.2020 | Državne futsal lige
  V dresu ŠD Extrem bi rad v 1. SFL
  „Želim si, da bi se to še kdaj ponovilo,“ ne skriva želja in ambicij, ki jih imajo igralci, trenerji in publika na tem koncu Slovenije. „Tu imamo radi futsal, tudi precej dobrih igralcev je tu začelo, številni pa so šli dalje v želji po uspehu,“ pripoveduje Andraž, ki ostaja in igra.
 • 01.05.2020 | Državne futsal lige
  Opozoril nase, uči se od Davorina Šnofla
  V letošnji sezoni 2. SFL je do svojih minut in priložnosti prišel tudi Aljaž Ruis. Za KMN Meteorplast, ekipa je premierno nastopala v 2. SFL, je v 20 tekmah dosegel kar 16 zadetkov. Aljaž (letnik 2000) se je v KMN Meteorplast preselil lani poleti.
 • 19.03.2020 | Državne futsal lige
  Ženski futsal naredil korak naprej
  „Ženski futsal se razvija,“ nadaljuje Tanja, ki pohvali obe ekipi novink – ŠD Košano in KMN Sevnico. „Košana je iz tekme v tekmo boljša. Sevnica pa premore zelo dobro ekipo, v to ligo pa so prinesli nekaj novega! Za novinke igrajo odlično, predvsem pa premorejo izvrsten, kar ubijalski protinapad. Dragico Stipič poznam že vrsto let, je vrhunska igralka, ki jo futsal potrebuje,“ dodaja Tanja.
 • 15.03.2020 | Državne futsal lige
  V novi sezoni tudi s selekcijo U15
  Ob tem pa Rizvić še doda, da ostajajo zvesti svoji poti in viziji #poplanu. Vse mlajše selekcije v nogometni šoli Olimpija od U9 do U13 bodo še naprej igrale tudi futsal. V novi sezoni pa bodo naredili še korak naprej – ustanovljena bo tudi selekcija Futsal Olimpija U15.
 • 09.03.2020 | Državne futsal lige
  Olimpiji zlato, Dobovec srebrn
  Bron je pripadel KMN Slovenske gorice, ki je bil v skupnem seštevku srečanj boljši od NK Ribnica.
 • 08.03.2020 | Državne futsal lige
  Suveren začetek polfinala za ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice
  Tudi vrsta ŽNK Celje je prišla do visoke zmage na prvi polfinalni tekmi. Varovanke dvojca Andreja Prek&Drago Adamič so z 10:0 porazile Vrhničanke, tri gole je dosegla Klementina Mavhar.
 • 06.03.2020 | Državne futsal lige
  O prvaku v petek trinajstega
  Vodilni klub lige ŠD Mlinše je v tokratnem krogu gostoval v Mariboru in s 5:7 slavil proti KMN Miklavž TBS team24. Ekipa iz Zasavja je v 30. minuti vodila 1:6, z dvema goloma se je izkazal Jure Mezek.
 • 29.02.2020 | Državne futsal lige
  Mlinše v 2. polčasu potrdile zmago
  V 2. SFL sta do konca ostala še dva kroga tekmovanja. Vodilni FK Dobrepolje ima 45 točk (do konca igra še eno tekmo), drugouvrščene Mlinše so pri 44 točkah, do konca lige pa imajo še dve tekmi.

DELI NA