13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia

December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.

Povratne tekme bodo 17.1. 2020.

Četrtfinale prinaša tri prvoligaške obračune in še sobotno tekmo med drugoligaškimi Kixi Ajdovščina in Vrhničani.  V primeru identičnih rezultatov na obeh tekmah (seštevek zadetkov) o zmagovalcu odločajo kazenski udarci na drugi tekmi.

Vrače se Ručna

Dobovec, aktualni pokalni prvak, lovi svoj tretji naslov, po robu pa se mu bo postavila Litija, ki premore rekordno število pokalnih lovorik: devet. Kozli so v dobri formi, to so potrdili na zadnji tekmi proti Oplastu, Litijo pa so letos v prvenstvu tudi porazili. V dres gostov se vrača izkušeni Borut Ručna, kar je zagotovo dobra novica za trenerja Bojana Žunka, ki so mu jeseni zaznamovale poškodbe njegovih fantov.

Letos že 1:1

Oplastu letošnja jesen ni v čast, v Kobaridu so se nadejali višje kot osmemu mestu in tretjemu trenerju na klopi članske vrste, kjer pa pogledujejo le še naprej. Vsaka naslednja tekma je nova priložnost, na to opozarja tudi trener Zoran Tesko, ki bo ekipo soočil s povratnikom v 1. SFL zasedbo KMN Tomaž Šic Bar. Ekipi sta se letos že pomerili v 1. SFL – v 5. krogu je bilo 1:1 v Ljutomerju.

Mojstri za pokal

Bronxi in Sevničani si skorajda delajo družbo na prvenstveni lestvici, Primorci so 5., Posavci pa 7. Današnja tekma pa je le prva v trilogiji, saj se bosta ekipi poleg dveh četrtfinalnih tekem pomerili prihodnji petek še v rednem krogu 1. SFL. V prvem delu sezone so s 3:1 slavili Primorci, ki pa se zavedajo, da so Sevničani v zadnjih dveh tekmah pokazali pravi obraz in se z dvema odmevnima zmagama v gosteh (proti Litiji in Ptuju) zavihteli z dna na 7. pozicijo. Se pa tudi Sevničani zavedajo, da so prav Bronxi s Škofij mojstri za pokalno tekmovanje – od leta 2013 so bili petkrat na finalnem turnirju, leta 2013 so bili celo prvaki, v lanski sezoni polfinalisti! Tudi Sevnica ni za odpis: leta 2014 je igrala v finalu, leta 2017 pa v polfinalu!

Ajdovci so že bili polfinalisti

Svojo drugo uvrstitev na finalni turnir pa išče Siliko, ki uvodno tekmo igra pri drugoligašu MNK Kix Ajdovščini. Trener Vrhničanov Mile Simeunovič se zaveda, da njegova ekipa ne deluje ravno kot dobro naoljen stroj, jasno pa mu je, da si lahko na uvodni tekmi pripravijo dobro osnovo za napredovanje.

Ajdovci imajo svojo računico in zgodovino: v polfinalnu pokala so bili že davnega leta 2006, ko so doma tudi gostili finalni turnir. V polfinalu so z 1:5 izpadli proti kasnejšemu prvaku Oplastu, ki je bil v finalu boljši od Gip Betona MTO, ki je v polfinalu s 4:0 odpravil Puntarja.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB Monting – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

14.12.
MNK Kix Ajdovščina – FK Siliko (18.00)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA