13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia

December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.

Povratne tekme bodo 17.1. 2020.

Četrtfinale prinaša tri prvoligaške obračune in še sobotno tekmo med drugoligaškimi Kixi Ajdovščina in Vrhničani.  V primeru identičnih rezultatov na obeh tekmah (seštevek zadetkov) o zmagovalcu odločajo kazenski udarci na drugi tekmi.

Vrače se Ručna

Dobovec, aktualni pokalni prvak, lovi svoj tretji naslov, po robu pa se mu bo postavila Litija, ki premore rekordno število pokalnih lovorik: devet. Kozli so v dobri formi, to so potrdili na zadnji tekmi proti Oplastu, Litijo pa so letos v prvenstvu tudi porazili. V dres gostov se vrača izkušeni Borut Ručna, kar je zagotovo dobra novica za trenerja Bojana Žunka, ki so mu jeseni zaznamovale poškodbe njegovih fantov.

Letos že 1:1

Oplastu letošnja jesen ni v čast, v Kobaridu so se nadejali višje kot osmemu mestu in tretjemu trenerju na klopi članske vrste, kjer pa pogledujejo le še naprej. Vsaka naslednja tekma je nova priložnost, na to opozarja tudi trener Zoran Tesko, ki bo ekipo soočil s povratnikom v 1. SFL zasedbo KMN Tomaž Šic Bar. Ekipi sta se letos že pomerili v 1. SFL – v 5. krogu je bilo 1:1 v Ljutomerju.

Mojstri za pokal

Bronxi in Sevničani si skorajda delajo družbo na prvenstveni lestvici, Primorci so 5., Posavci pa 7. Današnja tekma pa je le prva v trilogiji, saj se bosta ekipi poleg dveh četrtfinalnih tekem pomerili prihodnji petek še v rednem krogu 1. SFL. V prvem delu sezone so s 3:1 slavili Primorci, ki pa se zavedajo, da so Sevničani v zadnjih dveh tekmah pokazali pravi obraz in se z dvema odmevnima zmagama v gosteh (proti Litiji in Ptuju) zavihteli z dna na 7. pozicijo. Se pa tudi Sevničani zavedajo, da so prav Bronxi s Škofij mojstri za pokalno tekmovanje – od leta 2013 so bili petkrat na finalnem turnirju, leta 2013 so bili celo prvaki, v lanski sezoni polfinalisti! Tudi Sevnica ni za odpis: leta 2014 je igrala v finalu, leta 2017 pa v polfinalu!

Ajdovci so že bili polfinalisti

Svojo drugo uvrstitev na finalni turnir pa išče Siliko, ki uvodno tekmo igra pri drugoligašu MNK Kix Ajdovščini. Trener Vrhničanov Mile Simeunovič se zaveda, da njegova ekipa ne deluje ravno kot dobro naoljen stroj, jasno pa mu je, da si lahko na uvodni tekmi pripravijo dobro osnovo za napredovanje.

Ajdovci imajo svojo računico in zgodovino: v polfinalnu pokala so bili že davnega leta 2006, ko so doma tudi gostili finalni turnir. V polfinalu so z 1:5 izpadli proti kasnejšemu prvaku Oplastu, ki je bil v finalu boljši od Gip Betona MTO, ki je v polfinalu s 4:0 odpravil Puntarja.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB Monting – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

14.12.
MNK Kix Ajdovščina – FK Siliko (18.00)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.
 • 27.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Oplast med osem v pokalu
  Nocoj se je sklenila osmina finala pokala Terme Olimia, ki se igra 26. sezono. Napredovanje v četrtfinale so si zagotovili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija, FC Bronx, FK Siliko, ŠD Mlinše, KMN Oplast Kobarid in KMN Meteorplast.  Žreb četrtfinala bo izveden v ponedeljek, 29.03., v prostorih NZS

DELI NA