13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia

December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.

Povratne tekme bodo 17.1. 2020.

Četrtfinale prinaša tri prvoligaške obračune in še sobotno tekmo med drugoligaškimi Kixi Ajdovščina in Vrhničani.  V primeru identičnih rezultatov na obeh tekmah (seštevek zadetkov) o zmagovalcu odločajo kazenski udarci na drugi tekmi.

Vrače se Ručna

Dobovec, aktualni pokalni prvak, lovi svoj tretji naslov, po robu pa se mu bo postavila Litija, ki premore rekordno število pokalnih lovorik: devet. Kozli so v dobri formi, to so potrdili na zadnji tekmi proti Oplastu, Litijo pa so letos v prvenstvu tudi porazili. V dres gostov se vrača izkušeni Borut Ručna, kar je zagotovo dobra novica za trenerja Bojana Žunka, ki so mu jeseni zaznamovale poškodbe njegovih fantov.

Letos že 1:1

Oplastu letošnja jesen ni v čast, v Kobaridu so se nadejali višje kot osmemu mestu in tretjemu trenerju na klopi članske vrste, kjer pa pogledujejo le še naprej. Vsaka naslednja tekma je nova priložnost, na to opozarja tudi trener Zoran Tesko, ki bo ekipo soočil s povratnikom v 1. SFL zasedbo KMN Tomaž Šic Bar. Ekipi sta se letos že pomerili v 1. SFL – v 5. krogu je bilo 1:1 v Ljutomerju.

Mojstri za pokal

Bronxi in Sevničani si skorajda delajo družbo na prvenstveni lestvici, Primorci so 5., Posavci pa 7. Današnja tekma pa je le prva v trilogiji, saj se bosta ekipi poleg dveh četrtfinalnih tekem pomerili prihodnji petek še v rednem krogu 1. SFL. V prvem delu sezone so s 3:1 slavili Primorci, ki pa se zavedajo, da so Sevničani v zadnjih dveh tekmah pokazali pravi obraz in se z dvema odmevnima zmagama v gosteh (proti Litiji in Ptuju) zavihteli z dna na 7. pozicijo. Se pa tudi Sevničani zavedajo, da so prav Bronxi s Škofij mojstri za pokalno tekmovanje – od leta 2013 so bili petkrat na finalnem turnirju, leta 2013 so bili celo prvaki, v lanski sezoni polfinalisti! Tudi Sevnica ni za odpis: leta 2014 je igrala v finalu, leta 2017 pa v polfinalu!

Ajdovci so že bili polfinalisti

Svojo drugo uvrstitev na finalni turnir pa išče Siliko, ki uvodno tekmo igra pri drugoligašu MNK Kix Ajdovščini. Trener Vrhničanov Mile Simeunovič se zaveda, da njegova ekipa ne deluje ravno kot dobro naoljen stroj, jasno pa mu je, da si lahko na uvodni tekmi pripravijo dobro osnovo za napredovanje.

Ajdovci imajo svojo računico in zgodovino: v polfinalnu pokala so bili že davnega leta 2006, ko so doma tudi gostili finalni turnir. V polfinalu so z 1:5 izpadli proti kasnejšemu prvaku Oplastu, ki je bil v finalu boljši od Gip Betona MTO, ki je v polfinalu s 4:0 odpravil Puntarja.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB Monting – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

14.12.
MNK Kix Ajdovščina – FK Siliko (18.00)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala futsal pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala je bil opravljen danes. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 08.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  V sredo žreb osmine pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti bo to, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala bo v sredo, 14.10.2020, v prostorih Nacionalnega nogometnega centra. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.

DELI NA