13.09.2009 | 1. SFL
Prvi zadetek padel v Škofji Loki

Leta 1995 se je začelo uradno državno prvenstvo, ki se je igralo po ligaškem delu, uvoden krog je bil igran 29.9., prvo srečanje se je začelo na Ptuju, nekaj za tem se je začel obračun v Škofji Loki, kjer je bil igran pravi gorenjski derbi, srečala sta se domači Marmor Stripy, ki mu je prišel v goste Alples Sport Fit, tekmec iz Železnikov. Ne samo da je šlo za pravi lokalni derbi, na tem srečanju je bil dosežen prvi zadetek v ligaškem državnem prvenstvu. Pod to se je podpisal Rok Jereb, ki je zadel za vodstvo Marmorja.

Uigrana akcija za 1:0

»Seveda se spomnim tega zadetka. Šlo je za uigrano akcijo, mislim, da je naš trener Franci Ahčin kopiral akcijo od Vuka, ki je bil pojem slovenskega malega nogometa. Akcija je šla takole; sledil je kot z leve strani, dobil sem dobro blokado, žoga je prišla do mene in zadel sem za 1:0!« pove danes 40-letni Rok Jereb, danes eden od inženirjev v podjetju Niko Železniki.

Franci Ahčin je bil trener

»To je bila posebna tekma, emocije na vrhuncu, v dvorani pa kar 600 ljudi. Ekipa iz Železnikov je imela okrepitve iz Ljubljane, mi pa smo bili okrepljeni z Damjanom Droletom ter Branetom Talerjem,« nadaljuje Franci Ahčin, ki je imel takrat več funkcij v klubu, bil je kar deklica za vse.

»Takrat sem bil trener moštva, vse je bilo treba urediti, Stane Damiš je bil napovedovalec. Po koncu tekme sem pripravil tudi zapisnik, dela je bilo veliko, bili so pionirski časi z bratom Andijem sva bila sama za vse,« pripoveduje Ahčin.

Pol dvorane iz Škofje Loke, polovica iz Železnikov

Kljub temu se Franci rad spomni teh dni, ve pa tudi to, koga je poslal na teren od prve sekunde gorenjskega derbija. »Začeli smo s Sašo Pogačnikom, Slavkom Lebarjem, Damjanom Droletom, Andijem Ahčinom in Rokom Jerebom. Igrali smo z vratarjem v polju.«

Franci Ahčin in Rok Jereb se spomnita, kako je bilo na tribunah. »Publika je ob zadetku skočila na noge, bili so veseli, polovico dvorane je bilo naše, polovico pa iz Železnikov. Kmalu smo povedli 2:0, zadel je Taler, med strelce pa se je vpisal tudi Drole, na koncu je bilo 7:3.«

Stripy na Masters igre

Rok Jereb je po koncu sezone 1995/96 končal svojo športno pot, saj je poškodoval desno ramo. Danes še vedno rad pride na trening in druženje, kjer se zbira ekipa Stripyja, ki bo prihodnje leto nastopila na Masters igrah, ki jih bo gostila prav Slovenija.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA