13.09.2009 | 1. SFL
Prvi zadetek padel v Škofji Loki

Leta 1995 se je začelo uradno državno prvenstvo, ki se je igralo po ligaškem delu, uvoden krog je bil igran 29.9., prvo srečanje se je začelo na Ptuju, nekaj za tem se je začel obračun v Škofji Loki, kjer je bil igran pravi gorenjski derbi, srečala sta se domači Marmor Stripy, ki mu je prišel v goste Alples Sport Fit, tekmec iz Železnikov. Ne samo da je šlo za pravi lokalni derbi, na tem srečanju je bil dosežen prvi zadetek v ligaškem državnem prvenstvu. Pod to se je podpisal Rok Jereb, ki je zadel za vodstvo Marmorja.

Uigrana akcija za 1:0

»Seveda se spomnim tega zadetka. Šlo je za uigrano akcijo, mislim, da je naš trener Franci Ahčin kopiral akcijo od Vuka, ki je bil pojem slovenskega malega nogometa. Akcija je šla takole; sledil je kot z leve strani, dobil sem dobro blokado, žoga je prišla do mene in zadel sem za 1:0!« pove danes 40-letni Rok Jereb, danes eden od inženirjev v podjetju Niko Železniki.

Franci Ahčin je bil trener

»To je bila posebna tekma, emocije na vrhuncu, v dvorani pa kar 600 ljudi. Ekipa iz Železnikov je imela okrepitve iz Ljubljane, mi pa smo bili okrepljeni z Damjanom Droletom ter Branetom Talerjem,« nadaljuje Franci Ahčin, ki je imel takrat več funkcij v klubu, bil je kar deklica za vse.

»Takrat sem bil trener moštva, vse je bilo treba urediti, Stane Damiš je bil napovedovalec. Po koncu tekme sem pripravil tudi zapisnik, dela je bilo veliko, bili so pionirski časi z bratom Andijem sva bila sama za vse,« pripoveduje Ahčin.

Pol dvorane iz Škofje Loke, polovica iz Železnikov

Kljub temu se Franci rad spomni teh dni, ve pa tudi to, koga je poslal na teren od prve sekunde gorenjskega derbija. »Začeli smo s Sašo Pogačnikom, Slavkom Lebarjem, Damjanom Droletom, Andijem Ahčinom in Rokom Jerebom. Igrali smo z vratarjem v polju.«

Franci Ahčin in Rok Jereb se spomnita, kako je bilo na tribunah. »Publika je ob zadetku skočila na noge, bili so veseli, polovico dvorane je bilo naše, polovico pa iz Železnikov. Kmalu smo povedli 2:0, zadel je Taler, med strelce pa se je vpisal tudi Drole, na koncu je bilo 7:3.«

Stripy na Masters igre

Rok Jereb je po koncu sezone 1995/96 končal svojo športno pot, saj je poškodoval desno ramo. Danes še vedno rad pride na trening in druženje, kjer se zbira ekipa Stripyja, ki bo prihodnje leto nastopila na Masters igrah, ki jih bo gostila prav Slovenija.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA