11.01.2019 | 1. SFL
Prvi v letu 2019 za 1. SFL

Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.

Prestopni rok

Klubi so decembrski čas izkoristili za dogovore, prve dni januarja, ko se je uradno začel prestopni rok, pa tudi za nekatere spremembe v ekipi. Najbolj se je okrepil vodilni FutureNet Maribor, ki je pripeljal Jako Sovdata in vratarja Tjaža Lovrenčiča, razšel se je z Juretom Kordišem in Florjanom Frasom. V Dobovcu Pivovarni Kozel ni več Borne Vidička, ki se je preselil v zagrebški Alumnus, Bronx pa sezono nadaljuje brez izkušenega Slavena Radiškoviča, ki se je preselil v italijansko 3. ligo. Se pa Bronxi lahko pohvalijo z uspehom: nogometni reprezentant Domen Črnigoj je postal boter mlajših klubskih selekcij!

1. SFL, 12. krog, 11.1.
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FSK Stripy – Siliko Mkeršmanc (20.30)
FC Ivančna Gorica – Benedikt avtodeli Džauš (20.30)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (20.30)

Lestvica strelcev:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 25
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 22
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 16
Gašper Vrhovec (FC Litija) 16

Prepoved nastopa v 12. krogu 1. SFL:
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)

Jesenski prvak ambiciozno

„V tem tednu smo dobro trenirali. Želim si, da zadržimo nivo forme iz decembra in to potrdimo na gostovanju na Škofijah in da tri točke pripeljemo v Maribor,“ uvodoma v leto 2019 pove Tomislav Horvat, trener vodilne vrste lige, ki odhaja na gostovanje h KMN Bronx Škofije. Horvat je zadovoljen s kadrovanjem v prestopnem roku, v Sovdatu je dobil igralca, ki je vajen boja za naslove, zna jih tudi osvajati, v Lovrenčiču pa vratarja, ki je že dokazan v 1. SFL. Štajerci so vadili cel teden, nekaj več oddiha je dobil le Miloš Stojković, ki pa se je iz Srbije vrnil v dobrem stanju.

Škofjoti bodo v nadaljevanju sezone brez izkušenega asa Radiškovića, sezona pa nadaljujejo na 4. mestu. A ne povsem varni in tu zabetonirani. V srednjem kakovostnem razredu, to je na mestih od 4. do 8. je velika gneča, razlika med ekipami pa pičlih šest točk.

„Morda se malce čudno sliši, ampak za nas bo to generalka pred povratno tekmo pokala Terme Olimia. Tokrat pričakujemo hiter Maribor, ki bo pokrival po celem igrišču, kar pa od nas zahteva izredno disciplino v obrambi, še posebej pri izhodih iz obrambne tretjine. Tu imamo največ težav in rezerv, težko bo,“ napoveduje Marko Hrvatin, trener in igralec primorske vrste.

Derbi sredine

V Škofji Loki bomo gledali tekmo 5. in 6. ekipe 1. SFL, domači FSK Stripy (13 točk) gosti Siliko Mkeršmanc (14 točk).

„Po dveh tekmah, proti Dobovcu in Litiji, ko realno nismo pričakovali točk, pa zdaj gostimo Vrhničane. To je za nas in Siliko zelo pomembno srečanje zaradi trenutnega stanja na lestvici 1. SFL. Vemo, kaj je naša naloga. Če se bomo držali navodil, bo kakšna točka ostala doma,“ napoveduje domači kapetan Aleš Bešter. Jeseni je bilo na Vrhniki 3:3, domačini so poravnali v zadnjih sekundah tekme!

„Čaka nas sosedski derbi, Stripy pa je vedno za neugoden tekmec. Dobro smo trenirali. Upam, da nam je ta premor koristil,“ sporoča trener Mile Simeunović, ki bo tokrat lahko računal tudi na Dragana Petrovića, ki se vrača po poškodbi. Prihodnji mesec s tekmami pričenja tudi Benjamin Tušar, v katerega Vrhničani polagajo velike upe.

Nihče jim ne bo nič podaril

Sevničani z uvodom v sezono niso zadovoljni, silvestrovali so na 8. mestu, do 4. mesta jih ločijo štiri točke. „To je za nas najlažja tekma. Za nas se prvenstvo začne v 13. krogu. A besede predaja ne poznamo, zato bomo tudi danes odigrali borbeno in zavzeto,“ napoveduje trener Sevnice Mitja Jontez, ki pa je včeraj nenadoma pristal v bolnišnici, tekmo bo danes vodil njegov pomočnik. V domači vrsti bo manjkal tudi kaznovani Domen Krnc.

Dobovec Pivovarna Kozel v popolni postavi prihaja na gostovanje, trener Kujtim Morina pa spoštuje Sevničane in opozarja, da kljub mestu na lestvici 1. SFL kozle čaka zahtevno delo!

„Igralcem sem jasno povedal, da smo favoriti, a da bodo vsi proti nam zelo motivirani. To je povsem normalno. Od svoje ekipe zahtevam, da je zbrana in fokusirana. Igralci se morajo znati nositi s pritiskom, bili so izbrani, da so del naše zgodbe. Vsem nam pa mora biti jasno, da se bomo morali za vse izboriti, nihče nam ne bo nič podaril,“ je še dodal Morina na začetku koledarskega leta.

Litija brez, Oplast napoveduje odmevno ime

Litijani so se že pred koncem koledarskega leta odločili, da 1. SFL in sezono sklenejo z igralskim kadrom, ki ga imajo na voljo. Torej brez okrepitev. Trener Damir Pertič odhaja na gostovanje brez Gašperja Vrhovca, ki se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti FSK Stripyju.

„Odhajamo na najdaljše gostovanje, kjer si želim, da pokažemo še boljšo predstavo kot proti Stripyju, kjer smo se predstavili v dobri luči. Želja je, da se to v Kobaridu še nadgradi. Ne bo lahko, pri Oplastu sta remizirala tako Maribor kot Dobovec, za vsakogar je to vroče gostovanje,“ dodaja trener Litije Pertič.

Desetkratni državni prvak gostujejo v Kobaridu pri Oplastu, ki ga je odhod Jake Sovdata, dolgoletnega kapetana, krepko prizadel. Kljub temu trener Saša Leban privošči Sovdatu, da ob koncu kariere zasluži še kak evro več. „Večkrat je imel ponudbe. Pa ni šel, zdaj pač,“ doda Leban, ki se zaveda, da je pred njim in njegovo ekipo (Oplast je na 7. mestu z 10 točkami) zahtevno nadaljevanje sezone.

„Na tekmi proti Litiji nimamo kaj izgubiti. Litija je v vseh pogledih favorit, a ne pozabimo, da igramo doma, v naši dvorani, ki nam daje dodaten zagon! Točke rabimo in si jih tudi želimo, a ne za vsako ceno. V nadaljevanju sezone sledijo naše tekme,“ pragmatično razmišlja Saša Leban, ki namigne, da bi lahko Oplast že danes ali jutri razkril odmevno ime, ki bo okrepilo ekipo iz Posočja.

Oslabljeni

Kamere pa bodo tokrat v Ivančni Gorici, kjer bo na sporedu derbi začelja. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk.

Benedikt je v leto 2019 stopil oslabljen. Klub je zapustil Tjaž Lovrenčič, prvi vratar, vodja ekipe in dosedanji kapetan. „To je bila izguba za nas,“ priznava trener Tomislav Novak, ki pa je vesel, ker je Tjaž dobil pravo ponudbo iz vodilne ekipe 1. SFL zasedbe FutureNet Maribor. V Benediktu svojemu Tjažu iskreno privoščijo, da mu uspe, ponosni pa so, ker so štiri leta dobro sodelovali.

Realnost za Tomislava Novaka in ekipo je zahtevno gostovanje na Dolenjskem. Ivančna Gorica premore sedem točk, Benedikt eno. „Jasno nam je, da je ta tekma dejansko ključna za nas! Če izgubimo, se lahko na nek način kar poslovimo od 1. SFL. Naredili bomo vse, da naredimo še zanimivejše nadaljevanje 1. SFL!“ obljublja trener Novak. Kapetan je postal Kristian Škerget, na gol pa gre Klemen Anžel„Klemnu povsem zaupam, je mlad in nadarjen vratar, veliko je delal s Tjažem Lovrenčičem. Če bi se vsi zgledovali po Tjažu in Klemnu in imeli take delovne navade, se nam ne bi bilo treba bati za obstanek,“ še navrže Tomislav Novak.

„Veseli in ponosni smo, ker bo šel signal futsal tekme tudi iz Ivančne Gorice,“ Jože Gačnik, alfa in omega dolenjske ekipe, pove, ko začnemo pogovor o derbiju z Benedikom. Prizna, da jim ne bo lahko – prvi in tretji strelec ekipe sta resno poškodovana, zato danes v ekipi ne bo Kristjana Čoža in Davida Vidmarja. „Ne bo nam lahko. Vemo, da nas čaka neugoden Benedikt. Naš cilj je, da ne izgubimo!“ napove Gačnik, ki bo v prihodnjih dneh, točneje 15.1., slavil že 45. rojstni dan, pa še vedno igra! Tudi nocoj bo!

Tekst: D.P.
Foto: FutureNetMaribor

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA