11.01.2019 | 1. SFL
Prvi v letu 2019 za 1. SFL

Po treh tednih je čas za tekme 1. SFL, danes je na sporedu 12. krog. Ki prinaša tudi prvi videoprenos v letu 2019, iz Ivančne Gorice bodo kamere NZS-ja prenašale tekmo med domačim klubom in Benediktom, prenos pa bo viden na spletni strani www.futsal.si. Vodilni Maribor gostuje na Škofijah, Sevnica gosti Dobovec, Škofjeločani Siliko, Oplast pa Litijo.

Prestopni rok

Klubi so decembrski čas izkoristili za dogovore, prve dni januarja, ko se je uradno začel prestopni rok, pa tudi za nekatere spremembe v ekipi. Najbolj se je okrepil vodilni FutureNet Maribor, ki je pripeljal Jako Sovdata in vratarja Tjaža Lovrenčiča, razšel se je z Juretom Kordišem in Florjanom Frasom. V Dobovcu Pivovarni Kozel ni več Borne Vidička, ki se je preselil v zagrebški Alumnus, Bronx pa sezono nadaljuje brez izkušenega Slavena Radiškoviča, ki se je preselil v italijansko 3. ligo. Se pa Bronxi lahko pohvalijo z uspehom: nogometni reprezentant Domen Črnigoj je postal boter mlajših klubskih selekcij!

1. SFL, 12. krog, 11.1.
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FSK Stripy – Siliko Mkeršmanc (20.30)
FC Ivančna Gorica – Benedikt avtodeli Džauš (20.30)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (20.30)

Lestvica strelcev:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 25
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 22
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 16
Gašper Vrhovec (FC Litija) 16

Prepoved nastopa v 12. krogu 1. SFL:
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)

Jesenski prvak ambiciozno

„V tem tednu smo dobro trenirali. Želim si, da zadržimo nivo forme iz decembra in to potrdimo na gostovanju na Škofijah in da tri točke pripeljemo v Maribor,“ uvodoma v leto 2019 pove Tomislav Horvat, trener vodilne vrste lige, ki odhaja na gostovanje h KMN Bronx Škofije. Horvat je zadovoljen s kadrovanjem v prestopnem roku, v Sovdatu je dobil igralca, ki je vajen boja za naslove, zna jih tudi osvajati, v Lovrenčiču pa vratarja, ki je že dokazan v 1. SFL. Štajerci so vadili cel teden, nekaj več oddiha je dobil le Miloš Stojković, ki pa se je iz Srbije vrnil v dobrem stanju.

Škofjoti bodo v nadaljevanju sezone brez izkušenega asa Radiškovića, sezona pa nadaljujejo na 4. mestu. A ne povsem varni in tu zabetonirani. V srednjem kakovostnem razredu, to je na mestih od 4. do 8. je velika gneča, razlika med ekipami pa pičlih šest točk.

„Morda se malce čudno sliši, ampak za nas bo to generalka pred povratno tekmo pokala Terme Olimia. Tokrat pričakujemo hiter Maribor, ki bo pokrival po celem igrišču, kar pa od nas zahteva izredno disciplino v obrambi, še posebej pri izhodih iz obrambne tretjine. Tu imamo največ težav in rezerv, težko bo,“ napoveduje Marko Hrvatin, trener in igralec primorske vrste.

Derbi sredine

V Škofji Loki bomo gledali tekmo 5. in 6. ekipe 1. SFL, domači FSK Stripy (13 točk) gosti Siliko Mkeršmanc (14 točk).

„Po dveh tekmah, proti Dobovcu in Litiji, ko realno nismo pričakovali točk, pa zdaj gostimo Vrhničane. To je za nas in Siliko zelo pomembno srečanje zaradi trenutnega stanja na lestvici 1. SFL. Vemo, kaj je naša naloga. Če se bomo držali navodil, bo kakšna točka ostala doma,“ napoveduje domači kapetan Aleš Bešter. Jeseni je bilo na Vrhniki 3:3, domačini so poravnali v zadnjih sekundah tekme!

„Čaka nas sosedski derbi, Stripy pa je vedno za neugoden tekmec. Dobro smo trenirali. Upam, da nam je ta premor koristil,“ sporoča trener Mile Simeunović, ki bo tokrat lahko računal tudi na Dragana Petrovića, ki se vrača po poškodbi. Prihodnji mesec s tekmami pričenja tudi Benjamin Tušar, v katerega Vrhničani polagajo velike upe.

Nihče jim ne bo nič podaril

Sevničani z uvodom v sezono niso zadovoljni, silvestrovali so na 8. mestu, do 4. mesta jih ločijo štiri točke. „To je za nas najlažja tekma. Za nas se prvenstvo začne v 13. krogu. A besede predaja ne poznamo, zato bomo tudi danes odigrali borbeno in zavzeto,“ napoveduje trener Sevnice Mitja Jontez, ki pa je včeraj nenadoma pristal v bolnišnici, tekmo bo danes vodil njegov pomočnik. V domači vrsti bo manjkal tudi kaznovani Domen Krnc.

Dobovec Pivovarna Kozel v popolni postavi prihaja na gostovanje, trener Kujtim Morina pa spoštuje Sevničane in opozarja, da kljub mestu na lestvici 1. SFL kozle čaka zahtevno delo!

„Igralcem sem jasno povedal, da smo favoriti, a da bodo vsi proti nam zelo motivirani. To je povsem normalno. Od svoje ekipe zahtevam, da je zbrana in fokusirana. Igralci se morajo znati nositi s pritiskom, bili so izbrani, da so del naše zgodbe. Vsem nam pa mora biti jasno, da se bomo morali za vse izboriti, nihče nam ne bo nič podaril,“ je še dodal Morina na začetku koledarskega leta.

Litija brez, Oplast napoveduje odmevno ime

Litijani so se že pred koncem koledarskega leta odločili, da 1. SFL in sezono sklenejo z igralskim kadrom, ki ga imajo na voljo. Torej brez okrepitev. Trener Damir Pertič odhaja na gostovanje brez Gašperja Vrhovca, ki se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi proti FSK Stripyju.

„Odhajamo na najdaljše gostovanje, kjer si želim, da pokažemo še boljšo predstavo kot proti Stripyju, kjer smo se predstavili v dobri luči. Želja je, da se to v Kobaridu še nadgradi. Ne bo lahko, pri Oplastu sta remizirala tako Maribor kot Dobovec, za vsakogar je to vroče gostovanje,“ dodaja trener Litije Pertič.

Desetkratni državni prvak gostujejo v Kobaridu pri Oplastu, ki ga je odhod Jake Sovdata, dolgoletnega kapetana, krepko prizadel. Kljub temu trener Saša Leban privošči Sovdatu, da ob koncu kariere zasluži še kak evro več. „Večkrat je imel ponudbe. Pa ni šel, zdaj pač,“ doda Leban, ki se zaveda, da je pred njim in njegovo ekipo (Oplast je na 7. mestu z 10 točkami) zahtevno nadaljevanje sezone.

„Na tekmi proti Litiji nimamo kaj izgubiti. Litija je v vseh pogledih favorit, a ne pozabimo, da igramo doma, v naši dvorani, ki nam daje dodaten zagon! Točke rabimo in si jih tudi želimo, a ne za vsako ceno. V nadaljevanju sezone sledijo naše tekme,“ pragmatično razmišlja Saša Leban, ki namigne, da bi lahko Oplast že danes ali jutri razkril odmevno ime, ki bo okrepilo ekipo iz Posočja.

Oslabljeni

Kamere pa bodo tokrat v Ivančni Gorici, kjer bo na sporedu derbi začelja. To bo tekma 9. in 10. ekipe 1. SFL, razlika med njima pa šest točk.

Benedikt je v leto 2019 stopil oslabljen. Klub je zapustil Tjaž Lovrenčič, prvi vratar, vodja ekipe in dosedanji kapetan. „To je bila izguba za nas,“ priznava trener Tomislav Novak, ki pa je vesel, ker je Tjaž dobil pravo ponudbo iz vodilne ekipe 1. SFL zasedbe FutureNet Maribor. V Benediktu svojemu Tjažu iskreno privoščijo, da mu uspe, ponosni pa so, ker so štiri leta dobro sodelovali.

Realnost za Tomislava Novaka in ekipo je zahtevno gostovanje na Dolenjskem. Ivančna Gorica premore sedem točk, Benedikt eno. „Jasno nam je, da je ta tekma dejansko ključna za nas! Če izgubimo, se lahko na nek način kar poslovimo od 1. SFL. Naredili bomo vse, da naredimo še zanimivejše nadaljevanje 1. SFL!“ obljublja trener Novak. Kapetan je postal Kristian Škerget, na gol pa gre Klemen Anžel„Klemnu povsem zaupam, je mlad in nadarjen vratar, veliko je delal s Tjažem Lovrenčičem. Če bi se vsi zgledovali po Tjažu in Klemnu in imeli take delovne navade, se nam ne bi bilo treba bati za obstanek,“ še navrže Tomislav Novak.

„Veseli in ponosni smo, ker bo šel signal futsal tekme tudi iz Ivančne Gorice,“ Jože Gačnik, alfa in omega dolenjske ekipe, pove, ko začnemo pogovor o derbiju z Benedikom. Prizna, da jim ne bo lahko – prvi in tretji strelec ekipe sta resno poškodovana, zato danes v ekipi ne bo Kristjana Čoža in Davida Vidmarja. „Ne bo nam lahko. Vemo, da nas čaka neugoden Benedikt. Naš cilj je, da ne izgubimo!“ napove Gačnik, ki bo v prihodnjih dneh, točneje 15.1., slavil že 45. rojstni dan, pa še vedno igra! Tudi nocoj bo!

Tekst: D.P.
Foto: FutureNetMaribor

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA