31.03.2022 | 1. SFL
Prvi polčas boja za obstanek v Dobrepolju

Del končnice je tudi playout. V dveh tekmah se bosta za 9. prosto mesto v novi sezoni 1. SFL pomerili dve moštvi: FK Dobrepolje, deveta ekipa letošnjega rednega dela 1. SFL, in KMN Miklavž TBS Team, ki je v rednem delu 2. SFL zasedel 2. mesto. Prva tekma bo v petek, v Dobrepolju.

1.SFL, 1. tekma za obstanek, 1.4.
FK Dobrepolje – KMN Miklavž TBS Team 24 (20.00)

1.SFL, 2. tekma za obstanek, 9.4.
KMN Miklavž TBS Team 24 – FK Dobrepolje (17.00)

Verjamejo v uspeh, opozarjajo na igro na sidraša

Po dveh tekmah bo jasno, kdo bo novi/stari prvoligaš. Prva tekma je na sporedu v Dobrepolju, druga čez teden dni v Mariboru, napreduje ekipa, ki je v skupnem seštevku golov boljša.
»Pripravljeni smo,« pravi trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je na njegovo žalost sicer ostal brez dveh igralcev – Blaža Končana in Tomaža Pustotnika. »Bodo pač ostali dali več od sebe,« pragmatično pove Kaljevič.

»V goste nam prihaja KMN Miklavž TBS Team 24, ki je zelo neugodna ekipa, premore tri, štiri dobre posameznike. Igrajo futsal, ki nam ustreza. So rutinirana ekipa, ustaviti moramo njihov pretok žoge in podaje na sidraša,« se  Kaljevič posveti ekipi, ki prihaja v goste.

Pomen 1. tekme

»Čaka nas močna in zahtevna tekma. A vseeno menim, to je moje skromno mnenje, da sodimo v 1. SFL. Kako pa se bo pač razpletlo, se pač bo. Vemo pa, da imamo močno zaledje, močan mladinski pogon, za vse naše mlade igralce pripravljamo na petkovi tekmi tudi posebno presenečenje. Imamo novo dvorano, ki bo v petek spet polna. Dolžni smo, da Dobrepolje ostane v 1. SFL,« pove Kaljevič.

»Kot sem spremljal dodatne kvalifikacije minulih sezon, je jasno, da je prva tekma zelo pomembna. Če se na prvi tekmi postaviš prav, pokažeš pravo energijo, si blizu uspeha, ki ga potrdiš na povratni tekmi. Verjamem, da nam bo uspelo in da se potrdi, da obstaja razlika po kvaliteti med 1. in 2. SFL,« sklenejo v Dobrepolju.

Ekipi sta se v 2. SFL pomerili petkrat, tri tekme je dobilo Dobrepolje, eno KMN Miklavž, enkrat pa sta si ekipi razdelili izkupiček.

Tudi štajerska trma in štajersko srce

KMN Miklavž je v letošnji sezoni 2. SFL zasedel 2. mesto, 36 točk so zbrali, Nejc Brusar pa je bil s 15 goli prvi strelec ekipe. »Predvsem zadnji del sezone je bil rezultatsko dober. Nanizali smo šest zaporednih zmag in si priigrali 2. mesto, čeprav smo se iz tekme v tekmo krpali. Zdaj pa bomo v teh dodatnih kvalifikacijah čim boljše prodati svojo kožo,« pove trener Darko Križman.

»Dobrepolje ima nekaj več prvoligaških izkušenj, a bo moralo to potrditi na terenu. Mi smo v klubu tri leta skupaj, smo ena družina, ki jo krasi štajerska trma in štajersko srce in nekaj znanja,« Križman o tem, na čem gradi svoj optimizem za napredovanje v 1. SFL.

Ali je pomembna 1. ali 2. tekma, Križman ne razmišlja, pravi, da je bistven končen rezultat.
»Ne bomo umirali v lepoti, to so kvalifikacije,« je jasen Križman, ki ima na voljo 28 igralcev. »Tisti, ki bodo igrali, so najboljši. Moja naloga pa je, da iz njih potegnem največ!« sklene Križman. 

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA