18.01.2024 | 1. SFL
Prvi in tretji pred kamerami

S tekmami 14. kroga se bo končala druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Pari so Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid, Dobovec – Dobrepolje, Siliko Vrhnika – Sevnica in Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem. Danes tudi prenos tekme z Vrhnike, pred kamerami se bosta udarila Siliko in Sevnica, prenos pa na www.futsal.si.

Po petkovih dvobojih in uvrstitvi na razpredelnici se bodo določili pari zadnje tretjine, nato pa bo sledila še končnica za prvaka.

1.SFL, 14. krog, 19.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – THE Nutrition Extrem (20.30)

Lestvica strelcev:
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 14
Ante Matan (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Alen Ruis (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Nikola Jandrić (FK Siliko) 11

1. in 3.

Siliko in Sevnica sta lahko več kot zadovoljna s potekom sezone. Vrhničani, vodi jih trener Mile Simeunovič, so vodilna ekipa lige. Sevnica, vodi jih trener Matej Zakšek, pa prihaja na zahtevno gostovanje kot 3. ekipa lige.

Jeseni 4:0

„Precej težav imamo,“ pravi trener Zakšek, ki prihaja na Vrhniko v oslabljeni zasedbi, a silo dobro popotnico. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah so zbrali štiri zmage, tesno pa izgubili proti Meteorplastu.

„Naredili smo, kar smo lahko, poškodbe in bolezni so nas zdesetkale. Bomo videli, kdo bo lahko potoval in kdo bo lahko igral,“ nadaljuje Zakšek, ki se z ekipo veseli gostovanja na Vrhniki.

„Pred nami je dobra tekma, vemo, kaj nas čaka. Siliko je vrhunska ekipa, ki lahko koristi precej rotacij, saj ima širok kader, krasi jih igra z golmanom, so tudi uigrani. Veliko stvari je, na katere se je bilo treba pripravili. Težko jih obraniti. Že zdaj pa vem, da bomo tisti, ki bomo tam, dali vse od sebe,“ nadaljuje Zakšek.

Lani novembra je bilo v Sevnici 4:0 za Siliko. „Morda je res končni rezultat visok, a smo tudi sami krivi za to, saj smo bili zelo neučinkoviti. Poleg tega imajo Vrhničani to igro z golmanom, ki jih rešuje. Brez tega ne bi bili tako visoko na lestvici,“ opozarja Zakšek, ki pričakuje, da se jih domačini lotijo z visokim tempom.

„Kot sem že opozoril: imajo dovolj igralcev za visok ritem igre. Mi bomo trpeli. Je pa tudi vse odvisno od tega, če bi vmes zadeli, potem se menja vse. Pripravljeni smo na vse,“ še dodaja Zakšek.

Zadnjič 2017.

To bo sicer že 15. medsebojna ligaška tekma: sedem so jih dobili Vrhničani, štiri Sevnica, ki je v letih 2016 in 2017 dvakrat slavila na Vrhniki, potem ne več, so pa novembra 2020 remizirali – 1:1 je bilo.

Prava kilometrina

Ne le Sevnica, tudi Siliko ima zdesetkano zasedbo. „Poškodbe in bolezni se nas niso ognile. Nismo v dobrem stanju, nekako se bomo sestavili. Trenirali smo, pripravljeni smo,“ napoved tekme začne Mile Simeunovič.

„Pogledal sem si kar nekaj tekem Sevnice in opazil, kar je že znano: so zelo uigrani, zasluženo so tam, kjer so. Vidi se, da se dobro poznajo med sabo, tudi po 10 let že igrajo skupaj, skupne kilometrine imajo veliko. Ne bo lahka tekma,“ Simeunovič ne skriva besed hvale za goste.

„So ekipa, ki ve, kaj hoče. Vedo, kako igrati in kako priti do priložnosti. Malo golov prejemajo, zmagujejo z nizkim rezultatom, znajo izkoristiti svoje priložnosti. So mirni, potrpežljivi, izkušeni. Znajo počakati pravi moment. Podobni so Dobovcu. Prav Dobovec in Sevnica sta v tem hipu ekipi, ki igrata futsal po mojem okusu, mi smo še vedno celo prehitri, tudi brezglavi,“ še navrže Simeunovič, ki za konec napovedi poudari, da verjame v svojo ekipo.

„Kdor bo nastavil in uveljavil svojo igro, svoj ritem, ta bo prevladal in zmagal,“ sklene Simeunovič, ki ne bo mogel računati niti na kaznovanega Uroša Đurića.

Vrhničani so med tednom odigrali prijateljsko tekmo s hrvaškim ligašem z Reke, kjer igra tudi Alen Fetić. Gostje s Kvarnerja so slavili zmago (4:7).

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA