12.10.2018 | 1. SFL
Prvaki čakajo Sevnico, za beg z dna v Benediktu

Po vikendu in dneh, ko je bila v prvem planu futsal liga prvakov in dober nastop Dobovca, prihaja v osredje domače prvenstvo 1. SFL, v petek pa je na sporedu 3. krog. Na vrhu sta po dveh krogih FutureNet Maribor in FC Litija, ki sta zbrala dve zmagi, brez točke pa na dnu trojec FSK Stripy, FC Ivančna Gorica in Benedikt Avtodeli Džauš.

1.SFL, 3. krog, 12.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Lestvica strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 4
Nik Zajc (KMN Bronx) 4

Ko pohvali Simeunovič

Morda se nam prav na Vrhniki obeta še najbolj zanimivo in po možnosti izenačeno srečanje. Domačini bi radi do 2. zmage v sezoni, ki bi jih ohranila v zgornjem domu prvenstvene lestvice.

„Nasprotnik je ena najbolj discipliniranih in agresivnih ekip v obrambi v Sloveniji. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih. Če se bomo držali navodil, lahko računamo na tri točke,“ najprej domači trener Mile Simeunovič pohvali goste, potem pa namigne, da je našel rešitev tudi za to.

Škofjeločani točk v tej sezoni še nimajo, na zadnji tekmi pa so se izkazali proti Litiji, ki se je morala močno potruditi za minimalno zmago 1:2.

Vrača se Stojković

V Mariboru pri ekipi FutureNet Maribor gostujejo Bronxi. To bo sploh prva domača tekma vijoličastih v novi sezoni. V uvodnih dveh krogih so slavili v gosteh z razliko v goli 14:2 (11:1 proti Benediktu, 3:1 proti Sevnici). „Pred nami je prva domača tekma. Pričakujem resen pristop in zmago,“ je kratek in jedrnat sicer pregovorno zgovorni trener vijolic Tomislav Horvat, ki ima sladke skrbi tudi pri sestavi ekipe. Po težavah s hrbtom se vrača tudi srbski igralec Miloš Stojković.

„Maribor je zelo hitra in agresivna ekipa, ki igra sodoben futsal. Petek bo prvi pravi test, da vidimo, kje smo in kam realno sodimo. Moje izkušnje pa pravijo, da je tako ekipo najboljše srečati že v uvodnih tekmah. Upam, da bom po tekmi enako mislil,“ pa na temo gostovanja v Mariboru dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Za obstanek

„To je zelo pomembna tekma za nas,“ ne skriva Tomislav Novak, trener Benedikta, da na tem koncu Slovenije precej stavijo na obračun z Ivančno Gorico. „Angažirali smo se, dobro treniramo, na pomoč prihajata tudi Rok Buzeti in Miha Čuček. Naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Novak, ki verjame, da bodo prve tri točke po koncu tekme ostale doma!

„Pred nami je zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se prav tako krčevito bori za točke. So v podobni situaciji kot mi: oboji smo pomladili ekipo. Naš cilj pa je jasen, domov se želimo vrniti neporaženi. Vemo tudi, da se domačin ne bo kar predal. Bo pa za nas v boju za obstanek vsaka točka dragocena,“ pa napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. V lanski sezoni sta se obe srečanje končali v prid Benedikta: 7:5 in 9:4 je bilo.

Hvali Oplast

Oplast je bil minuli teden prost. Dobovec je nastopal v ligi prvakov, petkovo tekmo so prestavili na torek, 16.10. „To nam je ustrezalo. Ukvarjamo se sami s sabo, potrebujemo trening,“ pravi trener Oplasta Saša Leban, ki je minule dni izkoristil za vadbo in pripravo na gostovanje v Litiji. „Bolj mi mislimo nase, svojih težav imamo dovolj,“ razmišlja Leban, ki se zaveda, da je Litija spet sestavila vrhunsko ekipo, ki pa bo rabila čas za uigravanje. „Naše tekme prihajajo,“ doda v upanju, da lahko presenetijo v Litiji, kjer so leta 2014 postali državni prvaki! Tokrat v mesto ob Savi prihajajo brez poškodovanega Jureta Uršiča.

„Pred nami je druga domača tekma. Vemo, kaj moramo narediti, da točke ostanejo doma. Nekaj smo se naučili tudi z zadnjega gostovanja v Škofji Loki. Predvsem tisto o pristopu in fokusu na tekmo in nasprotnika. V goste nam tokrat prihaja ekipa, ki je vrsto let standardni član 1. SFL. Kljub igralskim menjavam so še vedno neugodni,“ opozarja trener Litije Damir Pertič, ki je za dalj časa ostal brez trojca poškodovanih: Nejc Vrhovec, Tevž Peskar Curk (oba rama), Savo Bojić (koleno).

Medsebojno spoštovanje

Sevniški trener Mitja Jontez in trener prvakov Kujtima Morina se medsebojno izjemno spoštujeta. To je bilo videti tudi na zadnjem turnirju lige prvakov, kjer sta se po koncu dogodka zapletla v pogovor in si izmenjevala izkušnje in ideje. „Dobovcu na tem mestu iskreno čestitam. Tokrat sem pripravil ekipo na najlažje gostovanje v sezoni. Gremo, da vidimo, kam sodimo. Morda presenetimo. A za to bo potreben pravi pristop, potem lahko z igro, ki smo jo kazali v polfinalu lanske 1. SFL mislimo in upamo na kaj več,“ dodaja Jontez, ki spomni, da se je moral v zadnjem polfinalu 1. SFL Dobovec kar potruditi, da je izločil Sevničane.

„Ne bo lahko kar takoj preklopiti na 1. SFL,“ v en glas zatrjujejo v taboru prvaka, kjer so že v ponedeljek, manj kot 48 ur po velikem uspehu in preboju med 16 najboljših v Evropi, trenirali in se pripravljali na domače prvenstvo. Jasno jim je, da se prav v 1. SFL gradi za nov nastop v Evropi. Trener Kujtim Morina s sestavo ekipe nima težav.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA