12.10.2018 | 1. SFL
Prvaki čakajo Sevnico, za beg z dna v Benediktu

Po vikendu in dneh, ko je bila v prvem planu futsal liga prvakov in dober nastop Dobovca, prihaja v osredje domače prvenstvo 1. SFL, v petek pa je na sporedu 3. krog. Na vrhu sta po dveh krogih FutureNet Maribor in FC Litija, ki sta zbrala dve zmagi, brez točke pa na dnu trojec FSK Stripy, FC Ivančna Gorica in Benedikt Avtodeli Džauš.

1.SFL, 3. krog, 12.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Lestvica strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 4
Nik Zajc (KMN Bronx) 4

Ko pohvali Simeunovič

Morda se nam prav na Vrhniki obeta še najbolj zanimivo in po možnosti izenačeno srečanje. Domačini bi radi do 2. zmage v sezoni, ki bi jih ohranila v zgornjem domu prvenstvene lestvice.

„Nasprotnik je ena najbolj discipliniranih in agresivnih ekip v obrambi v Sloveniji. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih. Če se bomo držali navodil, lahko računamo na tri točke,“ najprej domači trener Mile Simeunovič pohvali goste, potem pa namigne, da je našel rešitev tudi za to.

Škofjeločani točk v tej sezoni še nimajo, na zadnji tekmi pa so se izkazali proti Litiji, ki se je morala močno potruditi za minimalno zmago 1:2.

Vrača se Stojković

V Mariboru pri ekipi FutureNet Maribor gostujejo Bronxi. To bo sploh prva domača tekma vijoličastih v novi sezoni. V uvodnih dveh krogih so slavili v gosteh z razliko v goli 14:2 (11:1 proti Benediktu, 3:1 proti Sevnici). „Pred nami je prva domača tekma. Pričakujem resen pristop in zmago,“ je kratek in jedrnat sicer pregovorno zgovorni trener vijolic Tomislav Horvat, ki ima sladke skrbi tudi pri sestavi ekipe. Po težavah s hrbtom se vrača tudi srbski igralec Miloš Stojković.

„Maribor je zelo hitra in agresivna ekipa, ki igra sodoben futsal. Petek bo prvi pravi test, da vidimo, kje smo in kam realno sodimo. Moje izkušnje pa pravijo, da je tako ekipo najboljše srečati že v uvodnih tekmah. Upam, da bom po tekmi enako mislil,“ pa na temo gostovanja v Mariboru dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Za obstanek

„To je zelo pomembna tekma za nas,“ ne skriva Tomislav Novak, trener Benedikta, da na tem koncu Slovenije precej stavijo na obračun z Ivančno Gorico. „Angažirali smo se, dobro treniramo, na pomoč prihajata tudi Rok Buzeti in Miha Čuček. Naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Novak, ki verjame, da bodo prve tri točke po koncu tekme ostale doma!

„Pred nami je zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se prav tako krčevito bori za točke. So v podobni situaciji kot mi: oboji smo pomladili ekipo. Naš cilj pa je jasen, domov se želimo vrniti neporaženi. Vemo tudi, da se domačin ne bo kar predal. Bo pa za nas v boju za obstanek vsaka točka dragocena,“ pa napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. V lanski sezoni sta se obe srečanje končali v prid Benedikta: 7:5 in 9:4 je bilo.

Hvali Oplast

Oplast je bil minuli teden prost. Dobovec je nastopal v ligi prvakov, petkovo tekmo so prestavili na torek, 16.10. „To nam je ustrezalo. Ukvarjamo se sami s sabo, potrebujemo trening,“ pravi trener Oplasta Saša Leban, ki je minule dni izkoristil za vadbo in pripravo na gostovanje v Litiji. „Bolj mi mislimo nase, svojih težav imamo dovolj,“ razmišlja Leban, ki se zaveda, da je Litija spet sestavila vrhunsko ekipo, ki pa bo rabila čas za uigravanje. „Naše tekme prihajajo,“ doda v upanju, da lahko presenetijo v Litiji, kjer so leta 2014 postali državni prvaki! Tokrat v mesto ob Savi prihajajo brez poškodovanega Jureta Uršiča.

„Pred nami je druga domača tekma. Vemo, kaj moramo narediti, da točke ostanejo doma. Nekaj smo se naučili tudi z zadnjega gostovanja v Škofji Loki. Predvsem tisto o pristopu in fokusu na tekmo in nasprotnika. V goste nam tokrat prihaja ekipa, ki je vrsto let standardni član 1. SFL. Kljub igralskim menjavam so še vedno neugodni,“ opozarja trener Litije Damir Pertič, ki je za dalj časa ostal brez trojca poškodovanih: Nejc Vrhovec, Tevž Peskar Curk (oba rama), Savo Bojić (koleno).

Medsebojno spoštovanje

Sevniški trener Mitja Jontez in trener prvakov Kujtima Morina se medsebojno izjemno spoštujeta. To je bilo videti tudi na zadnjem turnirju lige prvakov, kjer sta se po koncu dogodka zapletla v pogovor in si izmenjevala izkušnje in ideje. „Dobovcu na tem mestu iskreno čestitam. Tokrat sem pripravil ekipo na najlažje gostovanje v sezoni. Gremo, da vidimo, kam sodimo. Morda presenetimo. A za to bo potreben pravi pristop, potem lahko z igro, ki smo jo kazali v polfinalu lanske 1. SFL mislimo in upamo na kaj več,“ dodaja Jontez, ki spomni, da se je moral v zadnjem polfinalu 1. SFL Dobovec kar potruditi, da je izločil Sevničane.

„Ne bo lahko kar takoj preklopiti na 1. SFL,“ v en glas zatrjujejo v taboru prvaka, kjer so že v ponedeljek, manj kot 48 ur po velikem uspehu in preboju med 16 najboljših v Evropi, trenirali in se pripravljali na domače prvenstvo. Jasno jim je, da se prav v 1. SFL gradi za nov nastop v Evropi. Trener Kujtim Morina s sestavo ekipe nima težav.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA