29.11.2023 | 1. SFL
Proti Benfici pokazati več kot pred mesecem dni

Slovenski državni prvak Dobovec danes v Prištini začenja elitni del lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili s portugalsko Benfico.

S tekmovanjem v elitnem delu začenja tudi naš reprezentant Jeremy Bukovec, ki s hrvaško ekipo Olmissum gostuje na turnirju v Španiji.

Liga prvakov, elitni del:

29.11.
Benfica – Dobovec (17.00)

30.11.
Prishtina – Dobovec (20.00)

2.12.
Dobovec – Kairat Almaty (17.00)

* Skupine elitnega dela:
- skupina A: Riga (gostitelj), Citta di Eboli, Etoile Lavalloise, Barca;
- skupina B: Priština (gostitelj), Dobovec, Kairat Almaty, Benfica;
- skupina C: Sporting (gostitelj), Haladas, Loznica-Grad 2018, Anderlecht;
- skupina D: Mallorca (gostitelj), Lubawa, Olmissum, Hit Kijev.

V elitnem delu lige prvakov igra 16 ekip. Turnirje gostijo Riga, Priština, Sporting in Mallorca. Na finalni turnir lige prvakov se bodo uvrstili zmagovalci turnirjev.

3. medsebojna tekma

Dobovec je včeraj prek Skopja pripotoval v Prištino, kjer so zvečer opravili trening in dorekli še zadnje detajle pred začetkom elitnega dela lige prvakov. Dobovec je sedmič med najboljšimi 16 klubi v Evropi. V glavnem delu lige prvakov je doma v Podčetrtku napredoval kot 3. ekipa skupine, ki jo je sklenil s porazom proti Benfici (1:8). Ravno s Portugalci pa turnir v Prištini začenja. To bo sicer 3. medsebojna evropska tekma Dobovca in Benfice, prvi dve je dobila Benfica (1:6 v sezoni 2015/2016, 1:8 v sezoni 2023/24). Benfica je leta 2010 osvojila svoj edini naslov v ligi prvakov.

„Spet bomo igrali proti Benfici, s katero smo se pomerili pred mesecem dni v glavnem delu lige prvakov. Želim si, da bi bili tokrat bližje Benfici, kot smo letos že bili. Na tisti prvi tekmi so nam že takoj na uvodu v tekmo povzročili težave in nas neugodno presenetili, predvsem pa so po dveh minutah in pol rešili vprašanje zmagovalca. Po tem slabem štartu smo imeli potem 30 minut dobre igre,“ se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na oktobrsko tekmo, potem pa izrazil želje za danes:

„Za nami je mesec dni dobrega treninga, tudi nekaj več izkušenj imamo. Želel bi, da dobro delo s treninga prenesemo na tekmo in se na njej pokažemo v dobri luči. Bo pa težko, na drugi strani bo vrhunska ekipa, ki ima igralce, ki želijo izkoristiti vsako situacijo. Zavedamo se tega,“ doda trener Dobovca, ki vnovič izpostavi, da je igranje takih tekem čast in tudi nagrada za vse, kar je klub naredil v minulih letih v Evropi.

V boljši luči

„Pozorno smo si ogledali Benfico in videli, kaj delajo na tekmah. Stvari je res veliko, težko je vse obraniti. V sredo imamo priložnost, da se pokažemo v drugačni, predvsem pa bolj pogumni luči. Da pokažemo napredek v igri, predvsem pa si želimo boljšo igro v obrambi, kjer bo treba igrati z več zbranosti. Pomembna bo kolektivna obramba. V fazi igre pa si želimo ustvariti več, kot smo si to ustvarili v Podčetrtku. Sicer pa jim bomo skušali zmanjšati prostor in biti na tem prostoru maksimalno agresivni. Vemo, da so izredna ekipa, a imamo tudi mi svoje dobre plati,“ pa svoja pričakovanja izrazi Žiga Čeh.

Sedmič

Dobovec se je vselej, tokrat že sedmič, uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono, svojo sedmo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju, je Dobovec začel kot šestorangirana ekipa. Naslov prvaka lige prvakov brani španska Mallorca.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA