29.11.2023 | 1. SFL
Proti Benfici pokazati več kot pred mesecem dni

Slovenski državni prvak Dobovec danes v Prištini začenja elitni del lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili s portugalsko Benfico.

S tekmovanjem v elitnem delu začenja tudi naš reprezentant Jeremy Bukovec, ki s hrvaško ekipo Olmissum gostuje na turnirju v Španiji.

Liga prvakov, elitni del:

29.11.
Benfica – Dobovec (17.00)

30.11.
Prishtina – Dobovec (20.00)

2.12.
Dobovec – Kairat Almaty (17.00)

* Skupine elitnega dela:
- skupina A: Riga (gostitelj), Citta di Eboli, Etoile Lavalloise, Barca;
- skupina B: Priština (gostitelj), Dobovec, Kairat Almaty, Benfica;
- skupina C: Sporting (gostitelj), Haladas, Loznica-Grad 2018, Anderlecht;
- skupina D: Mallorca (gostitelj), Lubawa, Olmissum, Hit Kijev.

V elitnem delu lige prvakov igra 16 ekip. Turnirje gostijo Riga, Priština, Sporting in Mallorca. Na finalni turnir lige prvakov se bodo uvrstili zmagovalci turnirjev.

3. medsebojna tekma

Dobovec je včeraj prek Skopja pripotoval v Prištino, kjer so zvečer opravili trening in dorekli še zadnje detajle pred začetkom elitnega dela lige prvakov. Dobovec je sedmič med najboljšimi 16 klubi v Evropi. V glavnem delu lige prvakov je doma v Podčetrtku napredoval kot 3. ekipa skupine, ki jo je sklenil s porazom proti Benfici (1:8). Ravno s Portugalci pa turnir v Prištini začenja. To bo sicer 3. medsebojna evropska tekma Dobovca in Benfice, prvi dve je dobila Benfica (1:6 v sezoni 2015/2016, 1:8 v sezoni 2023/24). Benfica je leta 2010 osvojila svoj edini naslov v ligi prvakov.

„Spet bomo igrali proti Benfici, s katero smo se pomerili pred mesecem dni v glavnem delu lige prvakov. Želim si, da bi bili tokrat bližje Benfici, kot smo letos že bili. Na tisti prvi tekmi so nam že takoj na uvodu v tekmo povzročili težave in nas neugodno presenetili, predvsem pa so po dveh minutah in pol rešili vprašanje zmagovalca. Po tem slabem štartu smo imeli potem 30 minut dobre igre,“ se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na oktobrsko tekmo, potem pa izrazil želje za danes:

„Za nami je mesec dni dobrega treninga, tudi nekaj več izkušenj imamo. Želel bi, da dobro delo s treninga prenesemo na tekmo in se na njej pokažemo v dobri luči. Bo pa težko, na drugi strani bo vrhunska ekipa, ki ima igralce, ki želijo izkoristiti vsako situacijo. Zavedamo se tega,“ doda trener Dobovca, ki vnovič izpostavi, da je igranje takih tekem čast in tudi nagrada za vse, kar je klub naredil v minulih letih v Evropi.

V boljši luči

„Pozorno smo si ogledali Benfico in videli, kaj delajo na tekmah. Stvari je res veliko, težko je vse obraniti. V sredo imamo priložnost, da se pokažemo v drugačni, predvsem pa bolj pogumni luči. Da pokažemo napredek v igri, predvsem pa si želimo boljšo igro v obrambi, kjer bo treba igrati z več zbranosti. Pomembna bo kolektivna obramba. V fazi igre pa si želimo ustvariti več, kot smo si to ustvarili v Podčetrtku. Sicer pa jim bomo skušali zmanjšati prostor in biti na tem prostoru maksimalno agresivni. Vemo, da so izredna ekipa, a imamo tudi mi svoje dobre plati,“ pa svoja pričakovanja izrazi Žiga Čeh.

Sedmič

Dobovec se je vselej, tokrat že sedmič, uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono, svojo sedmo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju, je Dobovec začel kot šestorangirana ekipa. Naslov prvaka lige prvakov brani španska Mallorca.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA