10.11.2018 | Futsal U17
Prihodnji teden izbirni trening za U17

Nogometna zveza Slovenije tudi v novi tekmovalni sezoni namenja precej pozornosti mladim futsal rodovom, zato skupaj s trenerskim odborom KMN organizira prihodnjo soboto v Mariboru izbirni trening (selekciji Zahoda in Vzhoda) igralcev v starostni kategoriji U17.

Koordinator akcije je Tadej Levstek.

„Osnovni namen izbirnega treninga ostaja isti: preizkusiti čim več igralcev iz različnih klubov, cilj pa jasen: pridobiti še kakšnega igralca, ki bi lahko vstopil v U19 reprezentanco, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik,“ uvodoma pove Tadej Levstek.

„Treninge želimo opraviti po strokovno pripravljenem načrtu, ki bo pripravljen tako, da bo fantom pripomogel k spoznavanju tipičnih futsal veščin, tako v tehničnem smislu gibanja brez žoge, kot z žogo in nekaj malega v taktičnem smislu, da bi se tako fantje lažje vklopili v prehod k višji selekciji. To bomo poskušali narediti tako pri U15 kot U17 selekciji, da bodo fantom nekatere vaje tako že v naprej poznane in jih bodo lahko dodatno opravljali tudi v domačem klubu in še dodatno izboljševali svoje tehnične pomanjkljivosti. Na fante in trenerje želimo prenašati pripadnost slovenskemu grbu in želimo da bo odnos in pristop do izbirnega treninga tak, kot je bil v prejšnjih sezonah, saj se je izkazalo, da fantje na te akcije radi prihajajo in odnašajo domov pozitivne izkušnje, s katerimi jim želimo pomagati, da se bodo v futsal še bolj poglobili,“ zaključi Levstek, ki bo eden od dveh koordinatorjev dela na Vzhodu (poleg njega še Fredi Kajba), na Zahodu pa bosta delo usklajevala Goran Stanić in Robert Gačnik.

Vabljeni igralci so:

Vzhod:
Marko Bračko (KMN Slovenske Gorice), Aljaž Goznik (KMN Slovenske Gorice), Jan Fras (KMN Slovenske Gorice), Toni Kovše (FK Kebelj), Jaka Veber (FK Kebelj), Žiga Kalšek (FK Kebelj), Sergej Anušek (FC Ptuj), Jaka Nežmah (FC Ptuj), Žiga Tkalčič (ŠD Brezje), Rene Šabeder (ŠD Brezje), Alen Vučko (KMN Meteorplast), Kimi Vičar (KMN Meteorplast), Dejan Kajba (NK Imeno)

Zahod:
Martin Rutar
(KMN Puntar), Miha Car (ŠD Extrem), Žan Janež (ŠD Extrem), Jan Širaj (FSK Dobrepolje), Urban Šilc (ŠD Extrem), Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Vid Omčikus (KMN Bronx Škofije), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Jure Suban (FK Siliko), Job Kavčič (FK Siliko), Tadej Sečnik (FK Siliko).

Igralci na čakanju so:
Nejc Žagar (KMN Oplast Kobarid), Anže Kavčič (KMN Puntar) in Filip Čepon (FK Siliko).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | Futsal U17
  Vikend prinaša sklepno dejanje NZS Futsal center za sezono 2023/2024
  Treningi bodo potekali v Laškem: v soboto, 20.4., bo tako potekala NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
 • 29.02.2024 | Futsal U17
  NZS Futsal center na Vrhniki
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat bodo aktivni igralci selekcije U17. Igralci bodo pod taktirko Tomislava Horvata, selektorja članske reprezentance in reprezentance do 19 let, trenirali na Vrhniki. Zbrali se bodo v soboto, 2.3., ob 11.45
 • 02.01.2024 | Futsal U17
  V nedeljo NZS futsal center v Laškem
  Z novim letom nadaljujemo z delom v NZS centrih - futsal. Prva nedelja novega leta bo tako namenjena štirim aktivnim treningom igralcev in igralk v skupinah U15, U17, vratarji in dekleta. Treningi bodo potekali v nedeljo, 7.1., v Laškem.
 • 08.12.2023 | Futsal U17
  NZS Futsal center, tokrat tudi za vratarje
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov. Sobota bo minila v znamenju NZS futsal centra U15, nedeljpa v znamenju NZS futsal centra U17, vodila ju bosta Tomislav Horvat in Mile Simeunović, nedelja pa bo v znamenju vratarjev, trenig bo vodil Damir Puškar.
 • 10.04.2023 | Futsal U17
  V Laškem trojni program NZS center futsal
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov, za tem še NZS futsal center za igralke.
 • 07.02.2023 | Futsal U17
  V soboto pregledni trening tekmi NZS Futsal center
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z aktivnostmi v okviru projekta NZS Futsal center. Tako bo NZS v tem mesecu s skupno akcijo obeh kategorij U15/U17 preverila skupno pripravljenost igralcev, ki so v v tej sezoni vadili posebej na vzhodnem delu in posebej na zahodnem delu.
 • 31.12.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov
  Selekciji z zahoda se bosta zbrali v Dobrepolju, U17 ob 9.45, U15 pa ob 11.45. V Spodnjem Dupleku bo NZS Futsal center selekcij vzhoda potekal po identičnem voznem redu: 9.45 in 11.45. Treninge v Spodnjem Dupleku bo vodil Tomislav Horvat, v Dobrepolju pa Mile Simeunovič.
 • 06.12.2022 | Futsal U17
  V soboto NZS Futsal center U17 in U15
  NZS v mesecu decembru nadaljuje delo v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17, kjer se bodo igralci zbrali to soboto, 10. decembra. Na vzhodu bodo trenirali v Spodnjem Dupleku, na zahodu pa v Dobrepolju.
 • 31.10.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije z mesecem novembrom nadaljuje delo preteklih sezon in začenja z delom v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17. V soboto, 5.11., bosta NZS Futsal centra potekala v Dobrepolju in Spodnjem Dupleku.
 • 03.05.2022 | Futsal U17
  Po NZS Futsal centru na turnir v Poreč
  Nogometna zveza Slovenije je v tej sezoni namenila dodatno pozornost NZS Futsal Centru, ki sta od jeseni do pomladi potekala za starostni kategoriji U15 in U17. Prav slednja tvori tudi ogrodje reprezentance U19, pred katero je nov tekmovalni ciklus.

DELI NA