15.06.2009 | 1. SFL
Prihaja www.futsal.si

Z www.futsal.si  iz medijske sence

V preteklosti se je neredko, prevečkrat zgodilo, da je uspeh kluba ali pa reprezentance
ostal neopažen. To se ne sme več ponoviti! Zato bo poskrbela tudi spletna stran www.futsal.si, s pomočjo katere vas bomo, cenjenje bralke, dragi balci, redno informirali o
dogajanju in aktivnostih klubov in reprezentanc.

Prihaja www.futsal.si

Vest o prihajajoči novi spletni strani je bila že objavljena v mesecu marcu, z njenim uradnim začetkom delovanja pa smo žal morali počakati do današnjega dne. Ne glede na zamudo pa z veseljem sporočam, da je spletna stran pričela delovati in z njo tudi povezane ambicije in cilji, ki bodo uresničeni v sila kratkem času.

Slovenija na Eurosportu

V izhajajočem se mandatu KMN se je veliko delalo na medijski prepoznavnosti futsala. Bilo je kar nekaj dogodkov, ki so bili vidni tako na TV, kakor tudi slišnih na radijih, časopisih in drugod, med ostalim tudi na Eurosportu 2 in Eurosportu World.

Veliko je bilo vloženega napora, da se je v zadnjih letih dosegel določene dogovore o sodelovanju z določenimi medijskimi hišami (POP tv in Kanal A - teletekst, Val202, Žurnal24 itd.), s katerimi pa želimo v prihodnje sodelovanje le šem okrepiti, ga nadgraditi ter tako doprinesti k medijski prepoznavnosti futsala.


S Perkom na čelu, resno in odločno, na www.futsal.si

Z veseljem lahko zagotovim, da bo cilj - prehod iz medijskega »mrka« -  v naslednjih tednih dokončno dosežen z novo spletno stranjo in z vsemi aktivnosti povezanimi z le-to. Zelo pomembna je pridobitev izkušenega futsal novinarja, Draga Perka, ki bo skrbel za vso koordinacijo informiranja ter obveščanja vseh zainteresiranih javnosti. V prihodnje se mu bo pridružilo še nekaj sodelavcev, ki bodo kreirali lokalne, regijske, nacionalne in mednarodne futsal vsebine. Vsebine bodo tako v video kot v pisni obliki in bodo dnevno objavljene na prenovljeni spletni strani www.futsal.si, ki bo postala medijsko informacijsko središče.

S kamero ob parketu

Zelo pomembna novost bo video poročanje z igrišč. Pričelo se bo z 1. SFL in sicer bo na vsaki tekmi prisotna kamera www.futsal.si, ko bo po tekmi zbrala intervjuje z igrišča. Na spletni strani bo tako poleg rezultata posamezne tekem objavljena napoved akterjev tekme, po tekmi video intervjuji, zapisnik v tehničnonapredni obliki Navision, video izrezi zadetkov in prekrškov. Poleg tega bo omogočeno komentiranje tekme in ocenjevanje zadetkov in prekrškov. Cilj je zagotoviti čim več informacij iz vsake posamezne tekme.

Tekme ob osmih, rezultati v časopisih

V prihodnje naj bi se vse tekme 1. SFL igrale ob petih zvečer, s tem bo omogočeno pošiljanje vseh rezultatov in komentarjev kroga na več medijskih naslovov, s katerimi so že doseženi dogovori - več o tem v naslednjih dneh. Poleg intenzivnega poročanja medijem o futsal ligah, pokalih itd. pa bo v zimskem času zaživela futsal TV oddaja, ki bo na enem mestu strnila skupaj futsal prispevke na enem mestu.

Panoji za klube

Izjemna novost za klube pa bo tudi možnost promoviranja enega sponzorja na spletni strani www.futsal.si  ter na panojih, ki bodo v prihodnje izdelani za potrebe poročanja. Z bistro politiko in dobri argumenti pa bodo klubi tudi s pomočjo panojev za oglaševanje lažje prepričali kakega pokrovitelja več, da nameni svoja sredstva futsalu.

365 dni na preži

Kot že rečeno bo nova spletna stran doprinesla zelo pomemben mejnik v razvoju futsala - to je prepoznavnost te zanimive športne panoge in večjo medijsko pokritost. Na spletni strani bo veliko intervjujem v video in pisani obliki, veliko poročanj in vsega ostalega z vseh futsal aktivnosti. Vsak dan! 365 dni. Brez počitka.

Dobre želje za www.futsal.si

Moštvu, ki bo pripravljala vsebine za spletno stran www.futsa.si želim veliko uspeha pri nadaljnjem delu, vam, cenjenje bralke, dragi bralci, pa veliko užitka pri njenem spremljanju. Ker je spletna stran še dela svoje pionirske korake, se bodo v prihodnjih tednih oz. mesecih lahko pojavljale določene tehnične napak, za kar se vam že sedaj v imenu delovnega moštva opravičujem. Obenem pa želim na tem mestu sporočiti, da se bodo v prihodnje dodajale tudi nove vsebine, kot npr. video in foto galerija, nagradna igra, poročanje o prestopih igralcev itd.

Prepričan sem, da bo spoznavanje novega medijskega središča zanimivo in predvsem uporabno za nadaljnji razvoj futsala.

Tekst: Patrik Peroša
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA