28.03.2024 | 2. SNL
Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi

Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

Petek, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Dogajanje v 23. krogu prvenstva bodo s tekmo v Ljubljani odprli nogometaši Ilirije in Triglava. Zasedba iz Šiške še čaka na prvo spomladansko zmago, Ljubljančani pa po dveh remijih v nadaljevanju sezone ostajajo na mestu, ki ne zagotavlja obstanka. Kranjčanom gre v letošnji sezoni precej bolje, so pa orli z zadnjim porazom povečali zaostanek za vrhom lestvice. Drugouvrščeni Beltinčani zdaj bežijo za sedem točk, lahko Gorenjci razliko zmanjšajo vsaj do sobotnega večera? Septembrski dvoboj v Kranju se je končal z začetnim rezultatom, Triglav pa je doslej dobil zgolj eno od petih medsebojnih tekem v 2. SNL.

 

Petek, ob 15.30: JADRAN DEKANI - TABOR SEŽANA
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Nejc Bračko (Dekani)

Dekančane po visokem porazu v Ajdovščini čaka še en primorski tekmec, v Istro prihajajo Sežanci, ki so v prejšnjem krogu ravno tako štirikrat pobirali žogo iz svoje mreže. Na Krasu so se visoke zmage veselili Lendavčani, Tabor pa po treh spomladanskih porazih ostaja priklenjen na dno ligaške lestvice. Sežansko zasedbo osem tekem pred koncem prvenstva do mesta, ki prinašajo obstanek, loči devet točk. Rešilni scenarij rdeče-črnih ni pretirano zapleten, do konca sezone štejejo zgolj zmage, v nasprotnem primeru se lahko nekdanjemu prvoligašu zgodi še drugi izpad v razmaku dobrega leta. Jeseni so se tesne zmage veselili v moštvu Dekanov, kdo bo boljši v petkovem popoldnevu?

 

Petek, ob 18.30: RUDAR VELENJE - TKK TOLMIN
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Jani Šturm (Tolmin)

Tolminci še čakajo na prve točke v nadaljevanju sezone, po Beltinčanih, Kranjčanih in Grosupeljčanih so jih pred dnevi po dveh enajstmetrovkah premagali še Biljenci. Ekipa trenerja Sanela Konjevića se v petek odpravlja na novo zahtevno gostovanje, saj so Velenjčani po zimskem premoru dobili obe domači preizkušnji. V Šaleški dolini so pokleknili Ravenčani in Sežanci, moštvo Simona Sešlarja pa se je v prejšnjem krogu dobro kosalo tudi z drugouvrščenimi Beltinčani. Tudi v Prekmurju je zmagovalca odločil strel z bele točke. Rudar je tako ostal pri 25 točkah, Tolmin ima na svojem računu dve manj. Kdo bo na lestvici v boljšem položaju po petkovem spopadu? Jeseni so zmago slavili Primorci.

 

Petek, ob 18.30: KRKA - FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Martin Hovnik (Fužinar)

Uvodna zmaga proti Triglavu je nakazala boljšo pomlad Krke, a so nato Novomeščani na treh tekmah osvojili le še točko. To je očitno sodu izbilo dno, saj sta se po porazu v Novi Gorici poslovila tako trener Agron Šalja kot športni direktor Saša Udovič, ki je na Portovalu služboval kar 12 let. Na trenerski stolček Krke se je vrnil stari znanec, ki četrto obdobje v dolenjski prestolnici pričenja z domačo tekmo proti Fužinarju. Ravenčani se ravno tako še niso izvlekli iz zahtevnega položaja, saj imajo, tako kot tudi Krka, na svojem računu 22 točk, le tri več od predzadnje Ilirije. Tako ne čudi, da bo petkov obračun eden pomembnejših v zaključnem delu prvenstva tako za Dolenjce kot Korošce. Jeseni na Ravnah ni bilo zmagovalca, kdo se bo veselil pred prenovljenimi tribunami Portovala? Le-ta bo v petek prvič sprejel gledalce.

 

Sobota, ob 15.30: DRAVINJA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Luka Petek (Dravinja)

Druga polovica 23. kroga bo odigrana v soboto, Dravinja bo gostila Primorje. Ajdovci, ki bodo po tekmi v Slovenskih Konjicah upali na ugoden razplet tekme v Lendavi, bi se z zmago lahko še približali vrhu lestvice, do katerega jih loči šest točk. Sinovi burje bi bili še bližje, če pred dneva tednoma ne bi izgubili dvoboja z Nafto, ki je z zmago podvojila svojo prednost. Rdeče-črni so se v zmagovalne tirnice vrnili na domačem igrišču, v 22. krogu 2. SNL so kar štirikrat zatresli mrežo Dekanov. Septembra so bili Primorci uspešni tudi v obračunu s Konjičani, ki so v Vipavski dolini klonili z izidom 2:1. Lahko Štajerci, ki so v nadaljevanju sezone premagali Bistrico, Ilirijo in Fužinar, prekrižajo tudi ajdovske načrte?

 

Sobota, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - GORICA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Adis Hodžić (Gorica)
Neposredni prenos: NZS.si

Le nekaj kilometrov od Slovenskih Konjic bo odigran še en štajersko-primorski obračun, Bistričani se bodo pred svojimi gledalci udarili z Goričani. Ekipa Mirana Srebrniča s točko manj diha za ovratnik rivalov iz Ajdovščine, modro-bele pa so prepričani, da tudi v boju za najvišja mesta še niso rekli zadnje besede. Primorci za takšen razplet potrebujejo tudi nekaj pomoči tekmecev, obenem pa ne smejo oddajati lastnih točk. Spomladi so jim serijo brez izgubljene točke preprečili Dekančani, po remiju v primorskem dvoboju pa so vrtnice premagale Dravinjo in Krko. Bistričani bodo skušali na domačem igrišču maščevati jesenski poraz v Novi Gorici, po vrnitvi Gorana Stankovića pa bodo napadali še drugo zmago. Pred dnevi so bili uspešni v Ljubljani.

 

Sobota, ob 15.30: VITANEST BILJE - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Nejc Pušnik (Brinje)

Ne le na Štajerskem, v sobotnem popoldnevu se bo drugoligaški nogomet igral tudi na Primorskem. Biljenci bodo v domači Dolinci pričakali Grosupeljčane, ki tokrat upajo na boljše vremenske razmere kot v minulem krogu. Dolenjci so se namreč dvakrat odpravili v Kranj, saj je močna nevihta v 77. minuti prekinila sobotni obračun s Triglavom, dvoboj z orli pa je bil nato dokončan v ponedeljkovem popoldnevu. Grosupeljčani so zadržali prednost po golu v uvodu srečanja, z zmago pa so se učvrstili na sedmem mestu lestvice. Prvi zasledovalci Dekančani namreč zaostajajo za osem točk, še dve več pa znaša razlika do tokratnih gostiteljev Biljencev. Lahko črno-beli po prekinitvi zmagovalnega posta vknjižijo nov komplet točk?

 

Sobota, ob 20.00: NAFTA 1903 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Tin Polić in Josip Vuica (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub

Vrhunec 23. kroga bo prekmurski derbi vodilnega dvojca 2. SNL. Prvouvrščena Nafta sosedski derbi pričakuje s štirimi točkami naskoka pred Beltinčani, ki so spomladi še neporaženi, a so ob dveh zmagah še dvakrat remizirali. Četa stratega Damjana Gajserja si je z zmago proti Rudarju pripravila pozitivno popotnico, Lendavčani pa so po uvodnem porazu proti Gorici dobili zadnje tri preizkušnje, pred dnevi so z 0:4 slavili v Sežani. Na Krasu je s tremi zadetki blestel najboljši strelec lige Toni Lun Bončina, ki je na štirih spomladanskih preizkušnjah v polno meril kar sedemkrat in bo tudi v sobotnem večeru eno od glavnih orožij modrih. Mladi napadalec Nafte je zadel tudi na septembrskem derbiju v Beltincih, ki pa se je po izenačenju Henrika Nergutija končal z rezultatom 1:1. Septembrski obračun prekmurskih drugoligašev si je tedaj ogledalo 1.400 gledalcev, je lahko v Lendavi ta številka še višja?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2023 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafte in Beltincev vrhunec 27. kroga
    Drugoligaši se bodo od aprila poslovili s tekmami 27. kroga. Vodilna Rogaška bo v petek gostila Biljence, Kidričani pa se bodo v soboto doma udarili z Dobljani. Vrhunec kroga bo večerna nedeljska tekma, v prekmurskem derbiju se bodo srečali Lendavčani in Beltinčani.
  • 30.10.2021 | 2. SNL
    Nafta dobila prekmurski derbi, severnoprimorski pripadel Gorici
    Vodilni Triglav je premagal tretje Ravenčane, Nafta pa je na domači zelenici z golom Nermina Haljete dobila prekmurski derbi z Beltinci. Severnoprimorski derbi Primorja in Gorice je po desetletju čakanja in enajstmetrovki Etiena Velikonje pripadel zasedbi iz mesta vrtnic.
  • 13.03.2019 | 2. SNL
    Prekmurski derbi tudi pred televizijskimi kamerami
    V Radomljah se bosta v soboto udarili prva in tretja ekipa prvenstva, veliko pozornosti pa bo zagotovo pritegnil tudi prekmurski derbi Lendavčanov in Beltinčanov. Prekmurski spopad boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.
  • 24.08.2018 | 2. SNL
    Prekmurski, a tudi bratski derbi
    Mura in Nafta sta poskrbela za vrhunec minule sezone 2. SNL, Prekmurci pa kljub uspehu črno-belih niso ostali brez derbija. V nedeljo se bodo za točke udarili Beltinčani in Lendavčani, nasproti pa si bosta stala tudi brata Raduha.

DELI NA