Pred začetkom 9. sezone ŽFL

S tekmo 1. kroga se v petek, 3.9., začenja 9. sezona Ženske futsal lige. To bo posebna in zgodovinska sezona: prvič v zgodovini bo liga štela kar šest ekip, za nameček pa futsal sezona članicam prinaša tudi pokalno tekmovanje. Redni del se bo sklenil 6.2.2022, temu sledi končnica.

Ženska futsal liga, 1. krog, 3.9.
ŠD Extrem – KMN Slovenske gorice (19.30)

4.9.
KMN Sevnica – ŽNK Celje (15.30)
ŠD Košana – ŽNK Vrhnika (16.00)

Po trikrat lanska finalista

Pred nami je sicer že deveta sezona Ženske futsal lige. Dosedaj so po trikrat naslov osvojile igralke ŽNK Celja in KMN Slovenske Gorice, enkrat pa je šel naslov najboljšega v Pomurje.

Dosedanje prvakinje:
2020/2021 ŽNK Celje
2018/2019 KMN Slovenske Gorice
2017/2018 KMN Slovenske Gorice
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

S četverico novih v obrambo naslova

V taboru ŽNK Celje so pripravljeni na novo sezono, ko bodo branili naslov prvakinj, ki so ga osvojili letos maja. Ekipa je doživela nekaj sprememb: Barbara Lah se je preselila v ŠD Extrem, manjkala bo Tjaša Alegro, Vanja Tanšek bo izpustila sezono zavoljo rehabilitacije po operaciji sprednje križne vezi. Trener Drago Adamič bo lahko računal na kvartet Teja Vugrinec, Nina Žižek, Jerneja Senekovič in Tina Jesenovec.

Po četrti naslov

»Ciljamo, da vrnemo naslov,« pa sporočajo iz KMN Slovenske gorice, kjer trener ostaja Dejan Kramberger. Ekipa je doživela nekaj sprememb, dvojec Senekovič&Žižek se je preselil v ŽNK Celje. »Tudi lani smo precej oslabljeni začeli sezono, potem smo se sestavili,« pravi Kramberger, ki želi v tej sezoni minute nameniti mladim igralkam. »Pomembna okrepitev za nas je vrnitev Tanje Vrabel, ki že dva meseca trenira z nami. Po poškodbi se vrača Larisa Fras, žal pa bo še naprej manjkala poškodovana Rebeka Bačar,« doda Kramberger.

Na klopi slovenski reprezentant

Novega trenerja so dobili v ŠD Košana. Namesto Damjana Ljubiča na to mesto prihaja nekdanji slovenski reprezentant Miha Osojnik. »Dekleta so potrebovala trenerja, Damjan Ljubič se je poslovil. Škoda bi bilo, da bi ugasnila ekipa, igralke vlagajo veliko v to,« pravi Osojnik, ki bi rad vsaj ponovil lanskoletno 3. mesto ŠD Košane v ŽFL. Ekipa je doživela dve kadrovski spremembi: poslovilil sta se Ružiča Djukić in Alenka Ščuka, le ta je postala pomočnica Mihe Osojnika.

Pokazati še več kot lani

Nove sezone v Ženski futsal ligi se veselijo v ekipi KMN Sevnica, ki jo bo še najprej vodila igralka trenerka Dragica Stipič. Asja Al Nawas se je preselila na Vrhniko, kariero sta končali Alja Pincolič in Mateja Vidic, po poškodbi okreva reprezentantka Eva Primc. Novinka v zasedbi je Klavdija Štrus. »Rade bi pokazale še nekaj več in kljubovale vsem,« doda vodja ekipe Nuša Kukovič.

Po štirih letih so se vrnile

V ŠD Ekstrem se vračajo v Žensko futsal ligo, kjer so nazadnje igrali v sezoni 2016/2017. Ekipo bosta vodila Robert Lah in Sandi Šivec. V Sodražici so predvsem zahvaljujoč Barbari Lah tudi v lanski sezoni trenirali dalje (tudi v času zaprta zavoljo COVID-19) in se pripravljali na vrnitev, sicer pa sta na tem koncu Slovenije z ženskim futsalom začela Mitja in Mateja Mihelič. »Smo mlada in zagnana ekipa. Rade bi se predstavile v čim boljši luči. Predvsem želimo uživati v igranju, pa da koga presenetimo,« doda Barbara Lah, ki se je vrnila v klub, kjer je začela svojo futsal športno pot.

Premor trajal leto dni

V ŽFL se vrača tudi ŽNK Vrhnika, ekipo bo vodil Vjekoslav Ivanušec. Dres ekipe bo spet nosila Ajsa Al Nawas, v klub tudi Alma Velić, Maša Ferlan in Brina Štante. Vrhničanke se med elito vračajo po letu dni odsotnosti.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.10.2021 | Državne futsal lige
  Ajdovci boljši od Sevnice, remi v Mariboru
  V Mariboru so domačini prišli do 7. točke v sezoni, Postojnčani pa do pete. Z golom Ismarja Dedića je KMN Miklavž povedel, potem pa sta Eldin Skopljak in Tilen Rihar med 22. in 23. minuto spreobrnila rezultat v vodstvo gostov 1:2. A so domačini hitro poravnali na 2:2, v 33. minuti pa povedli 3:2, gol je dosegel Manuel Vajs. V 37. minuti pa je z 10-metrovke gostom točko priboril Milanko Peranović.
 • 16.10.2021 | Državne futsal lige
  Danes začenjajo tudi v tekmovanju mladih U13
  Uvodna turnirja gostita KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije. Danes in jutri se nadaljujejo tudi ostala tekmovanja mladih: jutri je tako na sporedu 3. krog U15, danes 2. krog U17, v nedeljo pa še 4. krog U19.
 • 12.10.2021 | Državne futsal lige
  Trije na vrhu U19, začeli v U17, vrača se Saša Leban
  Končan je tretji krog tekmovanja mladih U19, do tretje zmage pa KMN Meteorplast Šic bar, KMN Bronx Škofije in ŠD Extrem. Prosta je bila ekipa Litije.
 • 10.10.2021 | Državne futsal lige
  Prvakinje do zmage, prvenstvo se nadaljuje 30.10.
  Državne prvakinje so slavile 4. zaporedno, zmago dan prej so bile uspešne igralke KMN Slovenske gorice in ŠD Košana. Prvenstvo se nadaljuje 30.10., vmes pa premor zavoljo nastopa naše reprezentance na kvalifikacijah za EP 2022. Slovenija bo igrala v kvalifikacije med 20. in 23.10. na Hrvaškem.
 • 08.10.2021 | Državne futsal lige
  Sevnica ostala na vrhu
  KMN Sevnica je prišel do 3. zaporedne zmage v 2. SFL, s čimer se je še utrdil na vrhu 2. SFL. Futsal Olimpija do prve domače zmage, uspešni tudi Postojnčani.
 • 04.10.2021 | Državne futsal lige
  Štirje s popolnim izkupičkom, začeli tudi v U15
  Končan je 2. krog tekmovanja mladih U19, kjer je najvišjo zmago zabeležl ŠD Extrem. Največ golov je bilo doseženih v Ljubljani, kar 15. Prve tekme na sporedu tudi v tekmovanju mladih U15, kjer je rekordno zmago vknjižil FK Dobovec.
 • 02.10.2021 | Državne futsal lige
  Točke ostale v Mariboru in Ajdovščini
  Končan je 3. krog 2. SFL. Futsal Olimpija je v petek prišla do prvih treh točk na gostovanju v Benediktu, v soboto sta se zmag veselila KMN Miklavž TBS Team 24 in Kixi Ajdovščina.
 • 02.10.2021 | Državne futsal lige
  Mladinci v soboto, U15 v nedeljo
  Sobota in nedelja sta rezervirana za tekmovanje mladih. Mladinci v soboto začenjajo 2. krog državnega prvenstva, med tem ko bodo prve tekme odigrali v tekmovanju mladih U15.
 • 30.09.2021 | Državne futsal lige
  Za uvod v Benediktu, Ajdovci stavijo na domače jedro
  Tokrat je prosta vodilna KMN Sevnica, ki je edina v dveh dosedanjih tekmah zbrala stoodstotni izkupiček šestih točk. Na drugem mestu je KMN Benedikt Slovenske gorice (4), po tri točke premoreta KMN Miklavž in Kix Ajdovščina. Z eno točko se lahko pohvali MNK Proteus, na prvo oz. prve pa čakata ŠD Extrem in Futsal Olimpija.
 • 29.09.2021 | Državne futsal lige
  Državne prvakinje boljše od Savdske Arabije
  Ekipa ŽNK Celje, aktualne državne prvakinje Ženske futsal lige, so včeraj gostovale v Poreču, kjer se je na pripravah mudila reprezentanca Savdske Arabije. Slovenske prvakinje so se pomerile z izbrano vrsto in dosegle zmago, slavile so s 3:1.

DELI NA