03.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telemach, 34. krog

KOPER - DOMŽALE

4. maj 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so imeli na gostovanju v Rogaški Slatini občutno prednost. Med tednom niso bili na delu v pokalnem tekmovanju, kar pa ni veljalo za njihove štajerske tekmece. Ti so se za finalno vstopnico borili 120 minut, dobili pa so jo šele po strelih z bele točke. Kljub temu so se kanarčki v zdraviliškem mestu dvakrat znašli v zaostanku. Poraz nikakor ni prišel v poštev, zato so rumeno-modri v nadaljevanju strnili vrste in prišli do remija, napadali pa so tudi popoln preobrat. Naslednji izziv četo Oliverja Bogatinova čaka v soboto, ko se bo pred svojimi gledalci pomerila z Domžalami. Kako se bo razpletel dvoboj sredine lestvice?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Koprčani so dvakrat izničili zaostanek. Prvič prek Petra Petriška, ki je po fliperju v domačem kazenskem prostoru s kakšnih 20 metrov silovito sprožil in razparal slatinško mrežo. Končni izid je že v 54. minuti postavil Deni Jurić. Avstralec je do prvenca med slovensko elito prišel po uspešno izvedeni enajstemtrovki, ki jo je nekaj trenutkov poprej priigral sam. Bo 26-letnik v soboto spet pri strelu?

Ali ste vedeli?

Jurić je sicer rojen v Avstraliji, prve nogometne korake pa je naredil v domovini svojih staršev. Na Hrvaškem je igral za Sesvete in Hajduk, nakar je leta 2018 pol sezone preživel na posoji pri kranjskem Triglavu. Preden je pozimi kot posojen nogometaš Dinama okrepil koprsko zasedbo, se je udejstvoval za vrsto hrvaških klubov (Šibenik, Gorica, Rijeka). V Zagreb se vrača s koncem letošnje sezone.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Danijel Šturm in Abraham Nwankwo

Matej Podlogar, ki se je na domžalskem trenerskem stolčku znašel kar nekoliko nepričakovano (33-letnik se lahko pohvali z bogatimi igralskimi, ne pa tudi trenerskimi izkušnjami), se je izkazal za pravo rešitev. Senzacionalno zmago v Celju, s katero so si Domžale praktično zagotovile obstanek, je nadgradil z remijem proti Mariboru. Najbolj vroča ekipa pomladi je imela ob Kamniški Bistrici sicer dovolj priložnosti, da tehtnico prevesi na svojo stran, a jih ni izkoristila. Na drugi strani so jih domačini kaznovali z zadetkom in ostalo je pri remiju. Rumena družina bo nov uspeh iskala na Obali, kjer je v letošnji sezoni že slavila. Ji bo uspelo ponoviti novembrski scenarij?

Lovro Štubljar, vratar NK Domžale: "Tudi ko smo bili v težki situaciji, smo se s fanti po svojih najboljših močeh trudili, da izpolnimo primarni cilj, ki je bil po zamenjavi na mestu trenerja obstanek v ligi. Zdaj zagotovo lažje dihamo, treniramo in igramo. Do konca sezone so še tri tekme in prav na vsaki izmed njih želimo osvojiti poln izkupiček. V tekmo s Koprom bomo šli maksimalno osredotočeni, saj si vsi želimo sezono končati višje, kot smo ta trenutek."

Kdo je vroč?

Domžale pretekli konec tedna niso pogrešale prvega zvezdnika Jošta Piška. Pod že omenjeni izenačujoči zadetek se je podpisal izkušeni Tilen Klemenčič. Steber rumene obrambe se je prvič letos razveselil v 78. minuti, ko je najvišje skočil po podaji iz kota. Klemenčič se na seznamu strelcev sicer ne znajde pogosto (daleč najbolj uspešen je bil v sezoni 2018/19, ko je zbral tri zadetke), zato bo moral na Obali odgovornost najverjetneje prevzeti kdo od njegovih soigralcev.

Ali ste vedeli?

Koprčani bodo morali biti v soboto posebej pozorni na Nermina Hodžića, če bo ta le dobil priložnost za dokazovanje. Bosansko-hercegovski vezist je srečanje v Celju izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, tekmo z Mariborom pa je pospremil s klopi. Gre sicer za nekdanjega nogometaša Kopra, ki je rumeno-modri dres nosil spomladi leta 2017. Nato si je z dobrimi predstavami za Domžale priigral prestop na tuje, natančneje v Turčijo, leta 2021 pa se je vrnil v mesto ob Kamniški Bistrici.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani do točk proti Domžalam
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (2:0).

DELI NA