27.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 28. krog

DOMŽALE - MURA

29. marec 2024, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Spričo prepričljivega poraza na občinskem derbiju je bilo v domžalskem taboru pred dvobojem z Aluminijem nekaj živčnosti. Ali pa kar precej. Zato pa Dušan Kosič na tekmi, ki bi lahko korenito spremenila status Domžal v boju za obstanek (tega še naprej bijejo vse ekipe iz spodnjega dela razpredelnice), ničesar ni prepustil naključju: v udarno enajsterico je uvrstil kar štiri napadalce. Strategija se mu je obrestovala v obliki udobnega vodstva z 2:0, njegovi varovanci pa so tekmo z organizirano igro pripeljali do konca. Uspeh bodo ravbarji nedvomno skušali nadgraditi v petek, ko ob Kamniški Bistrici gostuje Mura. Lahko vpišejo novo zmago in na lestvici prehitijo Sobočane?

Kdo je vroč?

Končana je strelska suša, ki je trajala kar 250 minut. Za ogromno olajšanje v domžalskem taboru je poskrbel Filip Stuparević. Srbski napadalec je na koncu drugega polčasa izkoristil slabo posredovanje gostujoče obrambe (pa tudi vratarja) in se razveselil drugega zadetka v letošnji sezoni. Delo je v nadaljevanju dokončal Aleksandar Zeljković, ki se je ob predložku Kolobarića nespretno odzval in zatresel lastno mrežo.

Ali ste vedeli?

Poleg pomembne zmage se Dušanu Kosiču ponuja še en razlog za zadovoljstvo. V ekipo se je prvič po septembru vrnil Tilen Klemenčič. Steber domžalske obrambe je tekmo z Aluminijem odigral v celoti, tudi (ali morda celo predvsem) po njegovi zaslugi pa so ravbarji po sedmih neuspešnih poskusih svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

MURA

Prepoved nastopa: Leard Sadriu in Tilen Ščernjavič

Prekmurci so le ena od ekip, ki se v zadnjem času soočajo s krizo, le da je v njihovem primeru ta za odtenek globlja. Mura je edini prvoligaš, ki si spomladi še ni priigral zmage, glede na prikazano na Obali pa nič ne kaže, da se bo to kmalu spremenilo. Sobočane tepejo predvsem napake v obrambi, ki so jih tudi tokrat stale vsaj prvi zadetek. Po drugem je bilo tekme bolj kot ne konec, znižanje zaostanka je prišlo prepozno za kaj več kot tolažbo ob novem porazu – četrtem spomladanskem, s katerim so se črno-beli približali ekipam v spodnjem delu lestvice. Od tokratnih tekmecev jih na primer ločita le dve točki. Bodo varovanci Tončija Žlogarja zadržali prednost pred zasledovalci?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Sobočani v Kopru niso bili povsem nenevarni. Globoko v sodnikovem dodatku je Filipo Tripi s sijajno globinsko podajo, ki bi jo nemara lahko označili celo za potezo tekme, v ogenj poslal Amadeja Marošo. Izkušeni napadalec, ki je v igro vstopil kakšnih deset minut poprej, je rutinirano premagal domačega vratarja in se petič v sezoni vpisal med strelce. Bo 30-letnik pri strelu tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Prekmurski hram nogometa med reprezentančnim premorom ni sameval. Fazanerija je gostila dvoboj mlade slovenske reprezentance z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo se je razpletal po okusu gostiteljev. Naši fantje so suvereno slavili s 3:0 (nasprotnikovo mrežo so zatresli Cipot, Zeljković in Pišek) in skočili na vrh lestvice skupine H.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).

DELI NA