01.04.2022 | 1. SFL
Pred polno dvorano za mesto v polfinalu

Danes se bosta na prvi tekmi četrtfinala 1. SFL pomerila tudi FC Hiša daril Ptuj ter KMN Meteorplast Šic bar. To je lokalni derbi, ki bo odločil, kdo gre med štiri najboljše.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Dva domača poraza pozabljena

Ekipa KMN Meteorplast Šic Bar je redni del 1. SFL sklenila na 5. mestu, Aljaž Goznik je bil z 11 goli prvi strelec ekipe, v četrtfinalu pa jih čakajo Ptujčani.
»Dobro smo izkoristili ta teden,« pravi vodja ekipa Tomislav Novak, ki je vesel, ker bo imel na voljo tudi trojec Urban Goričan, Mitja Gašparič, Miha Prijol, ki se vračajo po zdravstvenih težavah. Na žalost Novaka pa bosta manjkala Niko Vajda in kapetan Kristian Škerget.

»Zadnja dva domača poraza proti Litiji in Siliku, obakrat je bilo 1:6, sta bila malce previsoka. S tekmo na Škofijah in zmago smo si zagotovili končnico, dosegli smo zastavljen cilj, a nismo rekli zadnje. Malce so nam ponagajale tudi poškodbe, zato smo redni del sklenili malce slabše. A verjamem, da bo že danes boljše,« je odločen Novak.

Ručna, Kneževič in Pasariček

Ekipi sta se letos merili dvakrat – 4:7 in 4:2 je bilo vsakič v korist Ptuja, ki je tekme dobival v prvem polčasu – 3:0 in 6:1 je bilo.
»Popraviti je treba igro na začetku, zadržati tisto, kar smo pokazali dvakrat v drugih polčasih in izkoristiti hitrost ter biti agresiven v obrambi,« se na odigrano in na nocojšnjo tekmo ozre vodja ekipa Tomislav Novak, ki se nadeja, da jih Ptujčani tudi malce podcenijo. »V ekipi Ptuja bi izpostavil izjemno vlogo Boruta Ručne, letos pa so dodali še izvrsten dvojec sidrašev Pasariček&Kneževič,« se Novak ozre še na nevarnosti, ki prežijo na KMN Meteorplast nocoj. Se pa Novak nadeja, da bo dvorana polna, takisto z veliko podporo navijačev iz Ljutomera.

Sladke skrbi in vloga favorita

»Smo v času sezone, ko so tu najpomembnejše tekme. Čaka nas lokalni derbi, menim pa, da premoremo to širino in dosedanje rezultate, zato smo favoriti tega obračuna,« ne skriva in ne okoliši trener Ptuja Robert Grdović. »Imamo širok kader, tudi več kvalitetnih igralcev. Naša prednost so izkušnje. A se tudi zavedamo, da nas čaka zahtevno delo,« poudari Grdović, ki se ozre tudi na lansko leto, ko so blesteli v rednem delu.

»Lani smo izpadli v četrtfinalu, čeprav smo bili visoko po rednem delu. Zavedamo se, da smo lani naredi kiks. Morda je tudi zaradi te želje, da smo letos boljši, nekaj več bremena na naši strani. A gremo korak za korakom, ne moremo in ne smemo prehitevati dogodkov. Na zadnji ligaški tekmi proti Oplastu nismo prejeli gola,« še dodaja Grdović, ki ima na voljo vse razpoložljive sile, priznava, da so to sladke skrbi.

»Sam bi v vrstah tekmeca opozoril na Roka Šnofla, ki je zelo napredoval in je njihov najbolj nevaren igralec,« sklene ptujski trener.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA