19.03.2014 | Futsal U21
Pred polno dvorano še drugič ugnali Francijo

Slovenska reprezentanca do 21 let je na svoji 46. uradni tekmi dosegla 16. zmago, pred tem pa je zabeležila še pet remijev in 25 porazov.

Za tokratni uspeh v Kočevju so zadetke prispevali kapetan Dani Vulikič (v 1. polčasu) ter Nik Zajc v 39. minuti inDenis Lojen v 40.

Tokrat je reprezentanco pozdravila polna dvorana, 650 gledalcev se je zbralo, v Kočevju. Predsednik KMN pri NZS in član IO NZS Vlado Močnik je domačinom podelil priložnostno plaketo, domači župan dr. Vladimir Prebilič pa je gostom izročil posebno darilo.

Prijateljska tekma, 19.3.
Slovenija – Francija 3:1(1:0)
1:0 Vulikič (10.), 2:0 Zajc (39.), 2:1 Jawede (39.), 3:1 Lojen (40.)

Sprememba postav

Trener Matej Kavčič je to pot malce premešal četvorke. Uvodoma so začeli vratar Florjan FrasDani VulikičIrnes ŠkorićJasmin Begič in Nik Zajc. Prve minute, tja do pete, so bile v znamenju Francije, ki Sloveniji ni dovolila, da razvije svojo igro.

Kapetan za vodstvo

Ravnotežje je vzpostavila že druga četvorka Denis LojenBorut ŠketAdmir ĆosićTine Šturm. V 5. minuti je dobro meril Lojen, v 7. je kapetan Vulikič zadel vratnico, v 9. pa je Slovenija po napaki francoske vrste prek Vulikiča spretno povedla. V  10. minuti je Škorić spretno ukradel žogo in na levi strani zaposlil Zajca, francoski vratar pa je bil na mestu. Do konca prvega polčasa beležimo še dve minuti odmora ter prevlado Slovenije.

Minute za vse

V drugem polčasu se razmerje moči na parketu ni spremenilo. Trener Kavčič je vnovič ponudil igro vsem 11 igralcem, minute pa so dobili tudi vsi trije vratarji (zadnjih 10 minut je branil Nejc Kodrič).

Razburljiva končnica

V zadnjih treh minutah je bil postavljen končni izid – 3:1. Slovenija je prek Zajca povedal 2:0, Francozi so zapretili na 2:1, za končnih 3:1 pa je zabil Lojen in tako v kali zatrl francoske zamisli o popolnem preobratu.

Izjave po tekmi:

Matej Kavčič, trener Slovenije:
»Igrali smo boljše kot v Sevnici, žoga nam je boljše in lepše tekla. Vedeli smo, kaj bi radi. Čeprav so nas Francozi v prvih petih minutah dobro stisnili. Številne priložnosti smo si ustvarili iz igre, to je naša velika kvaliteta. Igralci pa so tudi spoznali, da tisto, kar delamo na treningih, pije vodo. Zato nam je tudi na samih tekmah precej lažje!«

Dani Vulikič, kapetan Slovenije:
»Vesel sem zmage ter seveda številnih gledalcev, ki so nas prišli podpirat. Zmaga je naša borbenost, pretirane lepote v igri ni bilo. Francozi so nas presenetili le toliko, kolikor so se pomaknili na svojo polovico, ni bilo presinga, ki jih je krasil dan poprej.«

Nik Zajc:
»Dobro smo igrali, tudi zato, ker smo se dobro pripravili na tekmeca, analiza nam je pomagala. Gostje so igrali, kot znajo, mi pa smo bili boljši.«

Denis Lojen:
»Bilo je napeto, igrali smo boljše kot dan prej. V Sevnici smo imeli nekaj težav s prehodi v sredino. Ustvarili smo si tudi precej priložnosti.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.01.2024 | Futsal U21
    V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
    „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
    Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Tesen poraz proti Portugalski
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
  • 22.01.2024 | Futsal U21
    Pripravljeni na Portugalsko
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
  • 21.01.2024 | Futsal U21
    Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
  • 17.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi na Portugalsko
    V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
  • 17.12.2023 | Futsal U21
    Zmanjkalo časa za preobrat
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
  • 16.12.2023 | Futsal U21
    V nedeljo še enkrat z Madžari
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
  • 15.12.2023 | Futsal U21
    Veselijo se tekem na Madžarskem
    Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
  • 12.12.2023 | Futsal U21
    Dvakrat z Madžarsko
    V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA