20.10.2023 | 1. SFL
Pred klubi 3. krog 1. SFL

Petek je dan za futsal, za tekme 1. SFL, kjer se igra 3. krog. Vodilni FK Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, pravi futsal praznik se obeta na Vrhniki, kjer Siliko pričakuje KMN Meteorplast Šic bar, The Nutrition Extrem gosti doma Oplast, Dobrepolje pa prve točke lovi proti Sevnici.

1.SFL, 3. krog, 20.10.
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
The Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar) 5
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 5
Elvis Dubinović (FK Dobrepolje) 3
Denis Totošković (The Nutrition Extrem) 3
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika) 3

Generalka za ligo prvakov

Dobovec na tretji tekmi letošnje ligaške sezone lovi 3. zmago. To bo hkrati tudi generalka za skorajšnji turnir glavnega dela lige prvakov, ki bo od prihodnje srede do sobote domovala v Podčetrku, Dobovec pa gostil enega od turnirjev. „Liga prvakov se približuje, a naše misli so le in samo pri Bronxu, ki ga gostimo v petek. Cel teden smo dobro trenirali in se pripravljali. Pohvalil bi igralce za njihov pristop in delavnost na treningu. V petek želim videti tudi napredek v igri,“ pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

„V 2. krogu smo prišli do zmage proti Oplastu, zaostajali smo in se vrnili v igro. Ta zmaga je za našo ekipo pomembna tudi s psihološkega vidika. Smo ekipa, ki nastaja, gradnja ekipe pa je proces. Kot povem večkrat: ni evforije, ni podcenjevanja, s pravim pristopom želimo odigrati proti Bronxu, ki se je okrepil tudi z igralci s Hrvaške,“ sklene Morina, ki ima na voljo vse razpoložljive sile.

Tekma z Bronxi bo tudi ponovitev četrtfinala minule sezone 1. SFL, ko je bil Dobovec prepričljiv. Ekipa trenerja Damirja Pertiča ima po dveh domačih tekmah eno točko, dobili so jo na na premieri proti KMN Meteorplastu Šic Bar. Proti Siliku ni šlo, zato visok poraz 0:5. Tokrat bo priložnost za škofjote, da popravijo vtis z zadnje tekme.

Futsal praznik na Vrhniki

Če smo zgoraj omenili četrtfinale 1. SFL, pa tule omenjamo, da bo na Vrhniki ponovitev polfinala minule sezone. Siliko je prišel v finale, a so Ljutomerčani pokazali, da so naredili še korak bližje vrhu. Novo sezono je Siliko začel s porazom doma proti Oplastu, potem pa zobe prvič pokazal že na gostovanju na Obali, kjer je s 5:0 porazil Bronx. Prav s tem Bronxom je KMN Meteorplast remiziral v 1. krogu (5:5), potem pa doma zasenčil Dobrepolje (9:1).

Poznavajoč oba trenerja, tako Mileta Simeunoviča kot Roberta Grdovića, oba sta bila izvrstna igralca, se v petek obeta pravi praznik futsala na Vrhniki. Pred novo sezono sta ekipi doživeli nekaj sprememb v igralskem kadru, a najpomembnejše je, da sta na klopi ostala izkušena stratega. V dosedanjih desetih dvobojih, ki sta jih ekipi odigrali v minulih dveh sezonah, so bili uspešnejši Simeunovićevi varovanci, ki so dobili sedem dvobojev, Ljutomerčani pa so na Vrhniki uspeli v šestih obračunih le enkrat iztržiti neodločen rezultat. »Čaka nas težka tekma proti Siliku, proti kateremu smo v prejšnji sezoni odigrali polfinale, serijo petih težkih tekem. Pri njih še sicer nismo zmagali, ampak vemo njihove prednosti in pa tudi pomanjkljivosti, katere smo na treningih analizirali, se na njih pripravili in gremo v petek, polni ambicij, na zmago,« napoveduje Alen Ruis, ki je v prejšnjem krogu dosegel prvi zadetek v sezoni v članski konkurenci, s petimi zadetki pa se je izkazal tudi pri visoki zmagi (10:0) v mladinskem tekmovanju proti Ribnici.

Čujec v Sodražici

The Nutrition Extrem, novinec in povratnik v 1. SFL, se vrača v domačo dvorano, kjer je v 1. krogu porazil Dobrepolje, v 2. krogu pa prišel do točke proti Sevnici. Ni zanemarljivo dejstvo, da se je ekipa iz Sodražice na obeh tekmah vrnila v igro po zaostanku 0:2. „Cel teden smo dobro trenirali. S štirimi točkami po dveh krogih sem lahko zadovoljen. Pred nami pa je 3. krog, ko bi želel dvignit nivo igre, ki proti Sevnici ni bila taka, kot smo načrtovali. Želimo si, da bi bilo to v petek dovolj za nov pozitiven rezultat,“ napove trener Nik Jelič.

„K nam prihaja zelo kvalitetna ekipa Oplasta s Kristjanom Čujcem in Markom Mohoričem, ki sta dva izvrstna sidraša, ekipi Oplasta pa sta dala novo dimenzijo. Zato bomo morali odigrali dobro: predvsem pa bomo morali preprečiti njihovo igro v globino, hitro se bomo morali vračati in pomagati našemu zadnjemu igralcu v obrambi,“ Jelič o načinu, kako se bodo doma pred polno dvorano zoperstavili Oplastu.

Matej Kavčič, ki vodi Oplast, potrdi, da je ekipa v dobrem stanju, tudi s treningi minule dni je zadovoljen, v Sodražici pa bi radi do treh točk. „V prvi vrsti se bomo spet potrudili, da bodo pristop, volja, želja veliki,“ poudari Kavčič, ki je znan po tem, da pozorno preuči konkurenco. Tudi to pot se ni izneveril tradiciji.

„The Nutrition Extrem je ekipa, ki igra brez strahu, ton igri pa dajeta reprezentanta Denis Totoškovič in Luka Čop. Znajo se tudi vračati v igro, to so dokazali v 1. in 2. kolu letos. Sedaj se jim je pridružil še Jure Kordiš. Ko jih takole gledaš, ne kažejo, da so novinci v ligi,“ polaska konkurenci trener Kavčič.

Dobrepolje po prve točke

Na prvo točko pa še vedno čaka tudi Dobrepolje. V Sodražici so klonili v lokalnem derbiju, pa bi bilo tudi drugače,v Ljutomeru pa so varovanci trenerja Danija Kaljeviča pokazali bore malo. Trener Kaljevič pričakuje, da bo v petek drugače, srčneje, z več želje in z več odnosa do dresa, ki ga igralci nosijo. „Treniramo dobro, to bo treba prenesti na teren. Upam, da bo to v petek, ko gostimo Sevnico, ki se je okrepila. Bolj so kompaktni, kot so bili, tudi daljšo klop imajo. Čaka nas izenačena tekma. Vse pa bomo naredili, da točke ostanejo doma!“ kratko in jedrnato sporoči šef stroke Dobrepolja. Svojo računico pa imajo tudi Sevničani, ki so v minulem krogu prišli do 1. točke, po vodstvu 2:0 proti Sodražanom, so na koncu remizirali.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA