20.10.2023 | 1. SFL
Pred klubi 3. krog 1. SFL

Petek je dan za futsal, za tekme 1. SFL, kjer se igra 3. krog. Vodilni FK Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, pravi futsal praznik se obeta na Vrhniki, kjer Siliko pričakuje KMN Meteorplast Šic bar, The Nutrition Extrem gosti doma Oplast, Dobrepolje pa prve točke lovi proti Sevnici.

1.SFL, 3. krog, 20.10.
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
The Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar) 5
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 5
Elvis Dubinović (FK Dobrepolje) 3
Denis Totošković (The Nutrition Extrem) 3
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika) 3

Generalka za ligo prvakov

Dobovec na tretji tekmi letošnje ligaške sezone lovi 3. zmago. To bo hkrati tudi generalka za skorajšnji turnir glavnega dela lige prvakov, ki bo od prihodnje srede do sobote domovala v Podčetrku, Dobovec pa gostil enega od turnirjev. „Liga prvakov se približuje, a naše misli so le in samo pri Bronxu, ki ga gostimo v petek. Cel teden smo dobro trenirali in se pripravljali. Pohvalil bi igralce za njihov pristop in delavnost na treningu. V petek želim videti tudi napredek v igri,“ pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

„V 2. krogu smo prišli do zmage proti Oplastu, zaostajali smo in se vrnili v igro. Ta zmaga je za našo ekipo pomembna tudi s psihološkega vidika. Smo ekipa, ki nastaja, gradnja ekipe pa je proces. Kot povem večkrat: ni evforije, ni podcenjevanja, s pravim pristopom želimo odigrati proti Bronxu, ki se je okrepil tudi z igralci s Hrvaške,“ sklene Morina, ki ima na voljo vse razpoložljive sile.

Tekma z Bronxi bo tudi ponovitev četrtfinala minule sezone 1. SFL, ko je bil Dobovec prepričljiv. Ekipa trenerja Damirja Pertiča ima po dveh domačih tekmah eno točko, dobili so jo na na premieri proti KMN Meteorplastu Šic Bar. Proti Siliku ni šlo, zato visok poraz 0:5. Tokrat bo priložnost za škofjote, da popravijo vtis z zadnje tekme.

Futsal praznik na Vrhniki

Če smo zgoraj omenili četrtfinale 1. SFL, pa tule omenjamo, da bo na Vrhniki ponovitev polfinala minule sezone. Siliko je prišel v finale, a so Ljutomerčani pokazali, da so naredili še korak bližje vrhu. Novo sezono je Siliko začel s porazom doma proti Oplastu, potem pa zobe prvič pokazal že na gostovanju na Obali, kjer je s 5:0 porazil Bronx. Prav s tem Bronxom je KMN Meteorplast remiziral v 1. krogu (5:5), potem pa doma zasenčil Dobrepolje (9:1).

Poznavajoč oba trenerja, tako Mileta Simeunoviča kot Roberta Grdovića, oba sta bila izvrstna igralca, se v petek obeta pravi praznik futsala na Vrhniki. Pred novo sezono sta ekipi doživeli nekaj sprememb v igralskem kadru, a najpomembnejše je, da sta na klopi ostala izkušena stratega. V dosedanjih desetih dvobojih, ki sta jih ekipi odigrali v minulih dveh sezonah, so bili uspešnejši Simeunovićevi varovanci, ki so dobili sedem dvobojev, Ljutomerčani pa so na Vrhniki uspeli v šestih obračunih le enkrat iztržiti neodločen rezultat. »Čaka nas težka tekma proti Siliku, proti kateremu smo v prejšnji sezoni odigrali polfinale, serijo petih težkih tekem. Pri njih še sicer nismo zmagali, ampak vemo njihove prednosti in pa tudi pomanjkljivosti, katere smo na treningih analizirali, se na njih pripravili in gremo v petek, polni ambicij, na zmago,« napoveduje Alen Ruis, ki je v prejšnjem krogu dosegel prvi zadetek v sezoni v članski konkurenci, s petimi zadetki pa se je izkazal tudi pri visoki zmagi (10:0) v mladinskem tekmovanju proti Ribnici.

Čujec v Sodražici

The Nutrition Extrem, novinec in povratnik v 1. SFL, se vrača v domačo dvorano, kjer je v 1. krogu porazil Dobrepolje, v 2. krogu pa prišel do točke proti Sevnici. Ni zanemarljivo dejstvo, da se je ekipa iz Sodražice na obeh tekmah vrnila v igro po zaostanku 0:2. „Cel teden smo dobro trenirali. S štirimi točkami po dveh krogih sem lahko zadovoljen. Pred nami pa je 3. krog, ko bi želel dvignit nivo igre, ki proti Sevnici ni bila taka, kot smo načrtovali. Želimo si, da bi bilo to v petek dovolj za nov pozitiven rezultat,“ napove trener Nik Jelič.

„K nam prihaja zelo kvalitetna ekipa Oplasta s Kristjanom Čujcem in Markom Mohoričem, ki sta dva izvrstna sidraša, ekipi Oplasta pa sta dala novo dimenzijo. Zato bomo morali odigrali dobro: predvsem pa bomo morali preprečiti njihovo igro v globino, hitro se bomo morali vračati in pomagati našemu zadnjemu igralcu v obrambi,“ Jelič o načinu, kako se bodo doma pred polno dvorano zoperstavili Oplastu.

Matej Kavčič, ki vodi Oplast, potrdi, da je ekipa v dobrem stanju, tudi s treningi minule dni je zadovoljen, v Sodražici pa bi radi do treh točk. „V prvi vrsti se bomo spet potrudili, da bodo pristop, volja, želja veliki,“ poudari Kavčič, ki je znan po tem, da pozorno preuči konkurenco. Tudi to pot se ni izneveril tradiciji.

„The Nutrition Extrem je ekipa, ki igra brez strahu, ton igri pa dajeta reprezentanta Denis Totoškovič in Luka Čop. Znajo se tudi vračati v igro, to so dokazali v 1. in 2. kolu letos. Sedaj se jim je pridružil še Jure Kordiš. Ko jih takole gledaš, ne kažejo, da so novinci v ligi,“ polaska konkurenci trener Kavčič.

Dobrepolje po prve točke

Na prvo točko pa še vedno čaka tudi Dobrepolje. V Sodražici so klonili v lokalnem derbiju, pa bi bilo tudi drugače,v Ljutomeru pa so varovanci trenerja Danija Kaljeviča pokazali bore malo. Trener Kaljevič pričakuje, da bo v petek drugače, srčneje, z več želje in z več odnosa do dresa, ki ga igralci nosijo. „Treniramo dobro, to bo treba prenesti na teren. Upam, da bo to v petek, ko gostimo Sevnico, ki se je okrepila. Bolj so kompaktni, kot so bili, tudi daljšo klop imajo. Čaka nas izenačena tekma. Vse pa bomo naredili, da točke ostanejo doma!“ kratko in jedrnato sporoči šef stroke Dobrepolja. Svojo računico pa imajo tudi Sevničani, ki so v minulem krogu prišli do 1. točke, po vodstvu 2:0 proti Sodražanom, so na koncu remizirali.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA