20.10.2023 | 1. SFL
Pred klubi 3. krog 1. SFL

Petek je dan za futsal, za tekme 1. SFL, kjer se igra 3. krog. Vodilni FK Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, pravi futsal praznik se obeta na Vrhniki, kjer Siliko pričakuje KMN Meteorplast Šic bar, The Nutrition Extrem gosti doma Oplast, Dobrepolje pa prve točke lovi proti Sevnici.

1.SFL, 3. krog, 20.10.
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
The Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Adrijan Trstenjak (KMN Meteorplast Šic bar) 5
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 5
Elvis Dubinović (FK Dobrepolje) 3
Denis Totošković (The Nutrition Extrem) 3
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika) 3

Generalka za ligo prvakov

Dobovec na tretji tekmi letošnje ligaške sezone lovi 3. zmago. To bo hkrati tudi generalka za skorajšnji turnir glavnega dela lige prvakov, ki bo od prihodnje srede do sobote domovala v Podčetrku, Dobovec pa gostil enega od turnirjev. „Liga prvakov se približuje, a naše misli so le in samo pri Bronxu, ki ga gostimo v petek. Cel teden smo dobro trenirali in se pripravljali. Pohvalil bi igralce za njihov pristop in delavnost na treningu. V petek želim videti tudi napredek v igri,“ pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

„V 2. krogu smo prišli do zmage proti Oplastu, zaostajali smo in se vrnili v igro. Ta zmaga je za našo ekipo pomembna tudi s psihološkega vidika. Smo ekipa, ki nastaja, gradnja ekipe pa je proces. Kot povem večkrat: ni evforije, ni podcenjevanja, s pravim pristopom želimo odigrati proti Bronxu, ki se je okrepil tudi z igralci s Hrvaške,“ sklene Morina, ki ima na voljo vse razpoložljive sile.

Tekma z Bronxi bo tudi ponovitev četrtfinala minule sezone 1. SFL, ko je bil Dobovec prepričljiv. Ekipa trenerja Damirja Pertiča ima po dveh domačih tekmah eno točko, dobili so jo na na premieri proti KMN Meteorplastu Šic Bar. Proti Siliku ni šlo, zato visok poraz 0:5. Tokrat bo priložnost za škofjote, da popravijo vtis z zadnje tekme.

Futsal praznik na Vrhniki

Če smo zgoraj omenili četrtfinale 1. SFL, pa tule omenjamo, da bo na Vrhniki ponovitev polfinala minule sezone. Siliko je prišel v finale, a so Ljutomerčani pokazali, da so naredili še korak bližje vrhu. Novo sezono je Siliko začel s porazom doma proti Oplastu, potem pa zobe prvič pokazal že na gostovanju na Obali, kjer je s 5:0 porazil Bronx. Prav s tem Bronxom je KMN Meteorplast remiziral v 1. krogu (5:5), potem pa doma zasenčil Dobrepolje (9:1).

Poznavajoč oba trenerja, tako Mileta Simeunoviča kot Roberta Grdovića, oba sta bila izvrstna igralca, se v petek obeta pravi praznik futsala na Vrhniki. Pred novo sezono sta ekipi doživeli nekaj sprememb v igralskem kadru, a najpomembnejše je, da sta na klopi ostala izkušena stratega. V dosedanjih desetih dvobojih, ki sta jih ekipi odigrali v minulih dveh sezonah, so bili uspešnejši Simeunovićevi varovanci, ki so dobili sedem dvobojev, Ljutomerčani pa so na Vrhniki uspeli v šestih obračunih le enkrat iztržiti neodločen rezultat. »Čaka nas težka tekma proti Siliku, proti kateremu smo v prejšnji sezoni odigrali polfinale, serijo petih težkih tekem. Pri njih še sicer nismo zmagali, ampak vemo njihove prednosti in pa tudi pomanjkljivosti, katere smo na treningih analizirali, se na njih pripravili in gremo v petek, polni ambicij, na zmago,« napoveduje Alen Ruis, ki je v prejšnjem krogu dosegel prvi zadetek v sezoni v članski konkurenci, s petimi zadetki pa se je izkazal tudi pri visoki zmagi (10:0) v mladinskem tekmovanju proti Ribnici.

Čujec v Sodražici

The Nutrition Extrem, novinec in povratnik v 1. SFL, se vrača v domačo dvorano, kjer je v 1. krogu porazil Dobrepolje, v 2. krogu pa prišel do točke proti Sevnici. Ni zanemarljivo dejstvo, da se je ekipa iz Sodražice na obeh tekmah vrnila v igro po zaostanku 0:2. „Cel teden smo dobro trenirali. S štirimi točkami po dveh krogih sem lahko zadovoljen. Pred nami pa je 3. krog, ko bi želel dvignit nivo igre, ki proti Sevnici ni bila taka, kot smo načrtovali. Želimo si, da bi bilo to v petek dovolj za nov pozitiven rezultat,“ napove trener Nik Jelič.

„K nam prihaja zelo kvalitetna ekipa Oplasta s Kristjanom Čujcem in Markom Mohoričem, ki sta dva izvrstna sidraša, ekipi Oplasta pa sta dala novo dimenzijo. Zato bomo morali odigrali dobro: predvsem pa bomo morali preprečiti njihovo igro v globino, hitro se bomo morali vračati in pomagati našemu zadnjemu igralcu v obrambi,“ Jelič o načinu, kako se bodo doma pred polno dvorano zoperstavili Oplastu.

Matej Kavčič, ki vodi Oplast, potrdi, da je ekipa v dobrem stanju, tudi s treningi minule dni je zadovoljen, v Sodražici pa bi radi do treh točk. „V prvi vrsti se bomo spet potrudili, da bodo pristop, volja, želja veliki,“ poudari Kavčič, ki je znan po tem, da pozorno preuči konkurenco. Tudi to pot se ni izneveril tradiciji.

„The Nutrition Extrem je ekipa, ki igra brez strahu, ton igri pa dajeta reprezentanta Denis Totoškovič in Luka Čop. Znajo se tudi vračati v igro, to so dokazali v 1. in 2. kolu letos. Sedaj se jim je pridružil še Jure Kordiš. Ko jih takole gledaš, ne kažejo, da so novinci v ligi,“ polaska konkurenci trener Kavčič.

Dobrepolje po prve točke

Na prvo točko pa še vedno čaka tudi Dobrepolje. V Sodražici so klonili v lokalnem derbiju, pa bi bilo tudi drugače,v Ljutomeru pa so varovanci trenerja Danija Kaljeviča pokazali bore malo. Trener Kaljevič pričakuje, da bo v petek drugače, srčneje, z več želje in z več odnosa do dresa, ki ga igralci nosijo. „Treniramo dobro, to bo treba prenesti na teren. Upam, da bo to v petek, ko gostimo Sevnico, ki se je okrepila. Bolj so kompaktni, kot so bili, tudi daljšo klop imajo. Čaka nas izenačena tekma. Vse pa bomo naredili, da točke ostanejo doma!“ kratko in jedrnato sporoči šef stroke Dobrepolja. Svojo računico pa imajo tudi Sevničani, ki so v minulem krogu prišli do 1. točke, po vodstvu 2:0 proti Sodražanom, so na koncu remizirali.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA