24.03.2022 | 1. SFL
Pred kamerami želijo potrditi prvoligaški status

Z 18. krogom 1. SFL se bo sklenil redni del tekmovanja. Piko na i temu delu bomo postavili s tekmo meseca, kamere futsal.si pa bodo v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje KMN Bronx Škofije. Četudi zadnji krog ima tekma tekmovalni pomen za obe ekipi – Primorci bi radi potrdili prvoligaški status, ŠD Mlinše pa lahko ob ugodnem razpletu zasedejo 6. mesto.

1.SFL, 18. krog, 25.3.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – FC Litija (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – Sliko Vrhnika (20.00)

Dve točki naskoka

»Končno smo se sestavili, za nami pa je serija šestih dobri treningov. Smo pa z mislimi pri petku. Radi bi pokazali, da zmaga na Vrhniki ni bila slučajna. Želel bi, da bi si obstanek v 1. SFL zagotovili in potrdili z zmago proti ŠD Mlinše,« pove Damir Pertič, trener škofjotov, ki so v 16. krogu prišli do prve prvenstvene zmage, s katero so skočili na 8. mesto in prehiteli Dobrepolje. Bronx ima pred zadnjo tekmo rednega dela 9 točk, FK Dobrepolje pa sedem.

»Vesel sem, ker smo vztrajali v trenažnem procesu, igralci so verjeli v to, kar delamo, zato se je moralo zgoditi, da odigramo, kot znamo. Verjamem v to ekipo. Po uspehu na Vrhniki je zrasla morala v ekipi, dvignili smo se iz brezna. Želimo si spet občutiti tisti občutek, ki ga dobiš po zmagi,« nadaljuje Pertič.

Pristop in agresija

Ekipi sta se pomerili že jeseni, 2:4 je bilo za Mlinše v Kopru. Jutrišnja tekma bo 4. medsebojna – dvakrat so veselili gostje, ena tekma se je končala z remijem, domačin na tem medsebojnem obračunu še čaka na prvo zmago. »Mislim, da se bosta v petek srečali ekipi, ki gojita podoben slog igre. Mlinše na domačem terenu ne popuščajo, so agresivni, borbeni. Če jim v tej borbenosti in pristopu ne bomo parirali, se nam slabo piše,« opozarja trener Primorcev, ki se zaveda, da morajo vsi, začenši od njega, dati vse in še nekaj več, da bi uresničili svoje želje.

»Mlinše ne bodo šle v tekmo z levo roko, saj so v igri za 6. mesto. Proti Litiji so odigrali zelo dobro, predvsem pa so verjeli do konca in bili nagrajeni. V petek se bo veselila tista ekipa, ki bo naredila manj napak,« poudari Pertič, ki se zaveda, da njegovi ekipi v zadnjih mesecih ni bilo lahko.

Prva tekma določila smer sezone

»Dogajale so se nam črne minute, ki so jih tekmeci izkoristili. Proti Siliku smo to minimalizirali. Želim si, da te črne minute minimaliziramo, v obrambi igramo, kar se domenimo, napredujemo pa tudi v napadu. Igralce sem želel razbremeniti, pritisk pa je bil velik. Bi pa bilo dosti drugače, če se nam ne bi zgodila tista prva tekma, ko smo izgubili v Dobrepolju po vodstvu, ki smo ga imeli,« se Pertič še zadnjič ozre v preteklost, potem pa misli usmeri v jutrišnji obračun, ki ga boste lahko videli tudi v neposrednem prenosu na naši spletni strani.

Bronx na tekmo prihaja brez Žige Mraka Kneževiča, ki je poškodovan.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA