24.11.2021 | 1. SFL
Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom

Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.

1.SFL, 11. krog, 26.11.
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

Od zadnjega poraza več kot dva meseca

Najbolj trofejni slovenski futsal klub prihaja v najstarejše slovensko s serijo sedmih tekem brez poraza. Varovanci trenerja Andreja Dobovičnika so v 1. SFL nanizali šest tekem brez poraza (pet zmag in remi), temu pa dodali še napredovanje v četrtfinale pokala Terme Olimia.

»Dobro smo, pred nami je še ena tekma, potem pa premor, ki ga bomo izkoristili za dober trening, dela je še veliko,« pove trener Dobovičnik, ki z ekipo igra zadnjo letošnjo ligaško tekmo. Obračun 12. kroga proti Dobovcu so zavoljo evropske preizkušnje in lige prvakov Dobovca prestavili na 11.1. 2022, v 13. krogu pa so Litijani pač prosti zavoljo neparnega števila klubov v 1. SFL.

Napredek v igri

»Dosti dela je še pred nami. Zaenkrat sem zadovoljen s točkovno bero, malce pa se naše delo pozna tudi v sami igri. Moramo vedeti, da smo se poleti zbrali z vseh vetrov. Prišla sta dva nova brazilska igralca, v Litijo se je vrnil Igor Osredkar, vsak je prinesel nekaj svojega. Zdaj smo nekako koncept osvojili, je pa pred nami veliko dela,« nadaljuje Dobovičnik, ki na tem mestu pohvali zadnjo predstavo proti Oplastu.

»Všeč mi je, ker smo dvakrat zapored končali tekmo brez prejetega gola. To že nekaj pomeni,« Dobovičnik opozori na obrambo, kjer se pri modernem futsalu vse začne.
Tako bo tudi v petek. Na prvi letošnji medsebojni tekmi so Litijani prepričljivo s 4:1 opravili s Ptujčani. Vse se je vrtelo okoli Igorja Osredkarja, ki je dosegel tudi dva gola.

»Na tokratnem gostovanju nismo favoriti. Žal mi je, ker še ne bo Igorja Osredkarja,« navrže Dobovičnik, ki pa v isti sapi pove, da je predvsem mladi trojec mladih reprezentantov izkoristil minute in priložnosti, ki so jo dobili ob odsotnosti Igorja Osredkarja. »To so fantje, ki redno trenirajo, dvigajo se, s tem sem zadovoljen,« je jasen Dobovičnik.

»Ptujčani so ekipa, ki ima super koncept, rotirajo precej igralcev. So dobra ekipa,« Dobovičnik polaska domačinu. »Oboji smo napredovali,« pa doda za konec.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA