05.06.2021 | Futsal AA
Pred kamerami pokazati napredek

Razmere v svetu so dirigirale tudi urnik priprav in tekem futsal reprezentanc, razmere se normalizirajo, v normalen tek delovanja pa prihaja tudi ženska futsal reprezentanca, ki se bo danes in jutri dvakrat pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Današnja tekma se začne ob 18.30, takrat pa se bomo na spletno stran futsal.si javili tudi s sliko in besedo v neposrednem prenosu.

Zadnja decembra 2019

Slovenija je zadnjo tekmo odigrala 8. decembra 2019, tistikrat je Slovenija gostovala na Poljskem in dvakrat izgubila (2:0 in 7:2). Vmes je selektor Dejan Kramberger dobil nov mandat, pred mesecem dni pa je ekipo zbral in tudi prevetril. Taka ekipa danes čaka Bosno in Hercegovino, ki je na začetku svoje reprezentančne poti, v ekipi pa so poleg igralk iz domače lige tudi igralke, ki igrajo v Nemčiji, na Švedskem in Hrvaškem ter Srbiji.

Pripravljalna tekma, Spodnji Duplek, 5.6.
Slovenija – BiH (18.30) (prenos na www.futsal.si)

Pripravljalna tekma, Kidričevo, 6.6.
Slovenija – BiH (17.00)

Slovenija:
Lara D´Amato (Bagnolo calcio a 5 ITA), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Klementina Mavhar (ŽNK Celje), Barbara Lah (ŽNK Celje), Eva Primc (KMN Sevnica), Karmen Ulbin (KMN Slovenske gorice),

Igralke na čakanju:
Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Kunej (ŠD Košana), Sanela Balić (ŠD Košana), Nika Samsa (ŠD Košana), Maja Srebot (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Vanesa Kozina (ŽNK Celje)

Korak naprej

Selektor Dejan Kramberger, pri delu mu pomagata Dejan Kraut in Ivan Bratič, se bolj kot z gostjami ubada s svojo igro in nje napredkom. Tudi zato je prejšnji vikend treninge posvetil uigravanju ter prekinitvam, ki bi lahko bile od dobri taktični disciplini močno orožje naše vrste. Minuli vikend so dekleta odigrala tudi tekmo s fantovsko vrsto U15 Slovenskih Goric, da bi malce okusile skupen tekmovalni ritem in narejeno na treningu poizkusile na tekmi.

„To sta dve tekmi, ki ju vsi zelo nestrpno čakamo in se jih zelo veselimo. Gostij ne poznamo, gre pa zagotovo za kvalitetno ekipo. Bistven pa je poudarek in fokus na našo ekipo, našo igro,“ pa še enkrat poudari Kramberger, ki pogleduje v jesen.

Jeseni kvalifikacije

Slovenija bo še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Danes 17. uradna tekma

Slovenska ženska futsal reprezentanca je do danes odigrala 16 tekem, zbrala je tri zmage, dva remija in 11 porazov. Prvo uradno tekmo je odigrala 14. maja 2018 na Slovaškem, kjer je s 3:3 remizirala. Prva zmaga datira v 15.5. 2018, ko so naše igralke s 4:3 slavile proti Slovaški.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2021 | Futsal AA
  Za konec remi z gostiteljem evropskega prvenstva
  S tekmo v Podčetrtku je tudi naša članska futsal reprezentanca sklenila sezono 2020/2021, v kateri se je pod taktirko selektorja Tomislava Horvata še sedmič uvrstila na evropsko prvenstvo. Naključje je hotelo, da je reprezentanca sklenila sezono ravno proti Nizozemski, ki bo prihodnje leto gostila prvenstvo stare celine.
 • 19.06.2021 | Futsal AA
  Zmaga Nizozemski, jutri v Podčetrtku
  Slovenija in Nizozemska sta v Rogatcu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem. Uvodno tekmo so dobili gostje, ki so slavili zmago s 5:2. Za Slovenijo sta zadela Kristjan Čujec in Alen Fetić.
 • 18.06.2021 | Futsal AA
  Potrpežljivo pred TV kamerami
  V soboto in nedeljo bo članska futsal reprezentanca odigrala dve tekmi proti Nizozemski, ki je gostiteljica naslednjega evropskega prvenstva. Reprezentanci se bosta pomerili jutri pomerili v Rogatcu, tekma se začne ob 18.30, tudi s spletnim prenosom na spletni strani www.futsal.si
 • 09.06.2021 | Futsal AA
  Dvakrat proti Nizozemski
  Pred člansko futsal reprezentanco je letošnja sploh prva prijateljska tekma. V soboto, 19.6., in nedeljo, 20.6., se bodo v Podčetrtku pomerili z ekipo Nizozemske, sicer udeleženko in organizatorko evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto, tam pa bo vnovič nastopila tudi Slovenija.
 • 06.06.2021 | Futsal AA
  Tudi v drugo poražene
  Ženska futsal reprezentanca je odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti Bosni in Hercegovini in še drugič klonila, danes je bilo 1:6. Edini gol za Slovenijo je prispevala Ines Krajnc.
 • 05.06.2021 | Futsal AA
  Tesen poraz, v 2. polčasu boljša igra
  Na prvi od dveh prijateljskih tekem sta se danes pomerili ženski futsal reprezentanci Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Gostje, to je bila za njih sploh prva uradna tekma, so v Športni dvorani Spodnji Duplek slavile zmago s 3:2.
 • 30.05.2021 | Futsal AA
  Tudi kapetan Osredkar končal sezono
  V tretji finalni tekmi je zavoljo poškodb zdesetkana Makarska doma klonila proti gostom iz Omiša, 2:4 je bilo. Osredkar je dosegel gol za 2:3, za kaj več pa je domačinom zmanjkalo časa.
 • 24.05.2021 | Futsal AA
  Osredkar doma za podaljšanje finalne serije
  Osredkar in ekipa Makarske je minuli petek začela, sinoči pa nadaljevala finale tamkajšnjega državnega prvenstva. Obe tekmi pa je dobila ekipa Olmissuma, ki vodi 2:0 v zmagah, serija pa se seli v Makarsko.
 • 17.05.2021 | Futsal AA
  Le Osredkar ostaja v igri za naslov
  V 3. tekmi četrtfinala v Italiji pa sta sezono sklenila Alen Fetić in Dejan Bizjak. Fetić zavoljo poškodbe ni mogel pomagati ekipi Acqua&Sapone Unigross, ki je naprej za 1:1 v zmagah klonila v gosteh, potem še doma in hitro sklenila letošnjo končnico, od katere so pričakovali precej več.

DELI NA

0