17.11.2022 | 1. SFL
Pred kamerami ekipi, ki želita igrati futsal

Tokratni 9. krog 1. SFL bo obeležila tudi tekma meseca, ko se bosta v Kobaridu ob 20.00 pomerila domači KMN Oplast Kobarid in aktualni državni prvak FK Dobovec. Ljubitelji futsala bodo napolnili dvorano v Posočju. Za vse tiste, ki pa jih tam ne bo, pa bodo lahko tekmo spremljali v prenosu na spletni strani Futsal.si.

Ob tem velja omeniti še tri petkove tekme: KMN Sevnica in ŠD Mlinše se bosta v Sevnici udarili za primat ob Savi, na Vrhniki pri Siliku gostuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa doma pričakuje KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Najlepše tekme

Oplast tekmo s prvakom, tudi uspešnim udeležencem letošnje lige prvakov, čaka na 5. mestu. Dosedaj so varovanci trenerja Mateja Kavčiča zbrali 13 točk. Doma so premagali Sevnico in Bronx, v gosteh Mlinše in Dobrepolje. Še vedno ni pozabljen domači poraz proti KMN Meteorplastu. Oplast je v zadnjih petih tekmah doživel dva poraza – ob Ljutomerčanih (1:2) so jih doma porazili še Vrhničani (3:5). Prav to utegne še podžgati domačo vrsto, da se kar se da dobro postavi po robu prvaku.

„To so najlepše tekme,“ z izjavo morda celo preseneti domači trener Matej Kavčič. „Zavedamo se, da bomo morali odigrati precej boljše kot zadnjo domačo tekmo. Predvsem pa bomo morali biti 100-odstotno zbrani vseh 40 minut v obrambi in prekinitvah. Bo pa treba narediti največ, kar znamo in zmoremo, v fazi napada, da bomo nevarni za nasprotnikov gol,“ razmišlja trener Kavčič.

„Smo v delu sezone, saj se bo slišalo čudno, da nam ni treba iskati točk. Zato od svojega koncepta ne bomo odstopali: želimo igrati futsal, želimo potezo več. Saj bi se lahko postavili tudi drugače. Pa se ne bomo. Želim videti, kje smo v primerjavi z vrhunsko ekipo, kar Dobovec je,“ Matej Kavčič pojasni, zakaj je ta tekma tista, ki sodi v rubriko najlepših in najlažjih. Domačini bodo vnovič brez poškodovanega dvojca Jurij Kikelj&Matej Mohorič, kar se bo poznalo v rotaciji, a trener Kavčič napove minute za mlade igralce, ki prihajajo.

Kavčič je tudi eden teh trenerjev, ki analizira podrobno tekmeca. Tudi v primeru Dobovca ni naredil izjeme. „Dejansko Dobovec gledamo vsi, nanj se pripravljamo, zato neke tople vode ne more več odkriti. Je pa res, Dobovec ima igro, Dobovec ima v tej igri mehanizme, ko se točno ve, kaj, kdo, kaj in zakaj. Tu ni slučajev,“ še navrže svoje ugotovitve trener Matej Kavčič.

Generalka za ligo prvakov

Dobovec je nanizal deset zaporednih zmag v medsebojnih ligaških tekmah proti Oplastu, ki je zadnjič premagal Dobovec 27.10. 2017, tekma je bila v Tolminu. V Kobaridu pa je Dobovec zadnjič klonil 28.3. 2017. V sezoni 2016/2017 je Oplast dobil tri od štirih medsebojnih obračunov v 1.SFL. Dobovec prihaja v Posočje, da zmaga in opravi zgledno generalko pred prihodnjim tednom, ko ekipa odhaja na Malorco na elitni del lige prvakov.

„Minula tedna smo izkoristili, da smo popravili fizično pripravljenost. Zavedamo se, da so pred nami zahtevne tekme. A od svojih igralcev pričakujem, da resen pristop pokažejo že v petek na gostovanju v Kobaridu. Osnova naših uspehov se gradi v 1. SFL,“ je jasen trener Dobovca Kujtim Morina, ki je pohvalil svoje varovance, ki so po njegovem mnenju po glavnem delu lige prvakov še izboljšali odnos do treninga in dela. Vnovičen test za to bo tudi petkova tekma.

„V Kobaridu ni nikoli lahko, čaka nas dobra ekipa, kjer prednjačijo Nejc Kovačič, Anže Širok in golman Nik Logar. Treba je povedati, da je Oplast naredil korak naprej v primerjavi z lansko sezono, so ekipa, ki sodi v zgornji dom slovenskega ligaškega futsala. Cenim delo Mateja Kavčiča. Vesel sem, ker so ekipa, ki želi igrati futsal, se nadigravati. Verjamem, da bo tako tudi v petek in da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci, ki se bodo zbrali v športni dvorani,“ še dodaja Kujtim Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, vključno s Kristjanom Čujcem, z osmimi doseženimi goli tudi prvim strelcem 1. SFL, to prvo mesto si Čujec deli še z enim sidrašem Denisom Kneževičem.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2023 | 1. SFL
  Jelič ostaja na klopi ŠD Extrema
  V ŠD Extrem so zmagovito sklenili sezono 2022/2023. Postali so prvaki 2. SFL in se vrnili v 1. SFL. Vse to pa prinaša klubu nove izzive in nove priložnosti.
 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.

DELI NA