17.11.2022 | 1. SFL
Pred kamerami ekipi, ki želita igrati futsal

Tokratni 9. krog 1. SFL bo obeležila tudi tekma meseca, ko se bosta v Kobaridu ob 20.00 pomerila domači KMN Oplast Kobarid in aktualni državni prvak FK Dobovec. Ljubitelji futsala bodo napolnili dvorano v Posočju. Za vse tiste, ki pa jih tam ne bo, pa bodo lahko tekmo spremljali v prenosu na spletni strani Futsal.si.

Ob tem velja omeniti še tri petkove tekme: KMN Sevnica in ŠD Mlinše se bosta v Sevnici udarili za primat ob Savi, na Vrhniki pri Siliku gostuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa doma pričakuje KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Najlepše tekme

Oplast tekmo s prvakom, tudi uspešnim udeležencem letošnje lige prvakov, čaka na 5. mestu. Dosedaj so varovanci trenerja Mateja Kavčiča zbrali 13 točk. Doma so premagali Sevnico in Bronx, v gosteh Mlinše in Dobrepolje. Še vedno ni pozabljen domači poraz proti KMN Meteorplastu. Oplast je v zadnjih petih tekmah doživel dva poraza – ob Ljutomerčanih (1:2) so jih doma porazili še Vrhničani (3:5). Prav to utegne še podžgati domačo vrsto, da se kar se da dobro postavi po robu prvaku.

„To so najlepše tekme,“ z izjavo morda celo preseneti domači trener Matej Kavčič. „Zavedamo se, da bomo morali odigrati precej boljše kot zadnjo domačo tekmo. Predvsem pa bomo morali biti 100-odstotno zbrani vseh 40 minut v obrambi in prekinitvah. Bo pa treba narediti največ, kar znamo in zmoremo, v fazi napada, da bomo nevarni za nasprotnikov gol,“ razmišlja trener Kavčič.

„Smo v delu sezone, saj se bo slišalo čudno, da nam ni treba iskati točk. Zato od svojega koncepta ne bomo odstopali: želimo igrati futsal, želimo potezo več. Saj bi se lahko postavili tudi drugače. Pa se ne bomo. Želim videti, kje smo v primerjavi z vrhunsko ekipo, kar Dobovec je,“ Matej Kavčič pojasni, zakaj je ta tekma tista, ki sodi v rubriko najlepših in najlažjih. Domačini bodo vnovič brez poškodovanega dvojca Jurij Kikelj&Matej Mohorič, kar se bo poznalo v rotaciji, a trener Kavčič napove minute za mlade igralce, ki prihajajo.

Kavčič je tudi eden teh trenerjev, ki analizira podrobno tekmeca. Tudi v primeru Dobovca ni naredil izjeme. „Dejansko Dobovec gledamo vsi, nanj se pripravljamo, zato neke tople vode ne more več odkriti. Je pa res, Dobovec ima igro, Dobovec ima v tej igri mehanizme, ko se točno ve, kaj, kdo, kaj in zakaj. Tu ni slučajev,“ še navrže svoje ugotovitve trener Matej Kavčič.

Generalka za ligo prvakov

Dobovec je nanizal deset zaporednih zmag v medsebojnih ligaških tekmah proti Oplastu, ki je zadnjič premagal Dobovec 27.10. 2017, tekma je bila v Tolminu. V Kobaridu pa je Dobovec zadnjič klonil 28.3. 2017. V sezoni 2016/2017 je Oplast dobil tri od štirih medsebojnih obračunov v 1.SFL. Dobovec prihaja v Posočje, da zmaga in opravi zgledno generalko pred prihodnjim tednom, ko ekipa odhaja na Malorco na elitni del lige prvakov.

„Minula tedna smo izkoristili, da smo popravili fizično pripravljenost. Zavedamo se, da so pred nami zahtevne tekme. A od svojih igralcev pričakujem, da resen pristop pokažejo že v petek na gostovanju v Kobaridu. Osnova naših uspehov se gradi v 1. SFL,“ je jasen trener Dobovca Kujtim Morina, ki je pohvalil svoje varovance, ki so po njegovem mnenju po glavnem delu lige prvakov še izboljšali odnos do treninga in dela. Vnovičen test za to bo tudi petkova tekma.

„V Kobaridu ni nikoli lahko, čaka nas dobra ekipa, kjer prednjačijo Nejc Kovačič, Anže Širok in golman Nik Logar. Treba je povedati, da je Oplast naredil korak naprej v primerjavi z lansko sezono, so ekipa, ki sodi v zgornji dom slovenskega ligaškega futsala. Cenim delo Mateja Kavčiča. Vesel sem, ker so ekipa, ki želi igrati futsal, se nadigravati. Verjamem, da bo tako tudi v petek in da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci, ki se bodo zbrali v športni dvorani,“ še dodaja Kujtim Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, vključno s Kristjanom Čujcem, z osmimi doseženimi goli tudi prvim strelcem 1. SFL, to prvo mesto si Čujec deli še z enim sidrašem Denisom Kneževičem.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Siliko spet prvi, KMN Meteorplast prvič premagal Dobovec
  Na 1. mesto se je zavihtel Siliko Vrhnika, ki je premagal Sevnico, dosedanji vodilni Dobovec pa je v derbiju 1. in 3. ekipe lige doma z 2:3 klonil proti KMN Meteorplastu Šic Bar. FK Dobrepolje je prvič v sezoni premagal THE Nutrition Extrem (6:1), KMN Oplast se je z zmago v primorskem derbiju (6:1 proti KMN Bronx Škofije) povzpel na 4. mesto.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov tekem za napredovanje in obstanek
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb tekmovalnih parov play off/tekme za obstanek oz. napredovanje v 1. SFL za sezono 2024/2025. Na prvi tekmi bo gostitelj tekme sedmouvrščena ekipa 1. SFL po rednem delu, na drugi tekmi bo domačin drugouvrščena ekipa 2.SFL.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  V Podčetrtku nagrade za najboljše tri v letu 2023
  V sklopu tokratnega finalnega turnirja pokala Terme Olimia, 8. in 9. marca v Podčetrtku, bomo nagradili tudi najboljše tri minulega koledarskega leta. Izbiramo najboljšo igralko leta 2023, najboljšega članskega igralca leta 2023 in najboljšega igralca U21 v letu 2023.
 • 27.02.2024 | 1. SFL
  Regionalna derbija na Obali in v Dobrepolju
  Novi vodilni FK Dobovec bo doma gostil tretjega v ligi KMN Meteorplast Šic bar, drugouvrščeni Siliko Vrhnika pričakuje četrto Sevnico. Spodnji dom lestvice pa prinaša dva regionalna derbija: osmo Dobrepolje pričakuje šesti THE Nutrition Extrem, v primorskem obračunu pa sedmi KMN Bronx Škofije gosti peti KMN Oplast Kobarid.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec vodi, Dobrepolje prvič premagalo KMN Meteorplast
  Aktualni državni prvak Dobovec je slavil zmago v Sevnici (5:1), ob porazu Silika v Kobaridu (6:3) pa se je Dobovec spet zavihtel na vrh. V derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice so tri točke ostale v Sodražici (2:0), FK Dobrepolje pa je v 10. medsebojni tekmi prvič porazilo KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Sodražici
  Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.

DELI NA