17.11.2022 | 1. SFL
Pred kamerami ekipi, ki želita igrati futsal

Tokratni 9. krog 1. SFL bo obeležila tudi tekma meseca, ko se bosta v Kobaridu ob 20.00 pomerila domači KMN Oplast Kobarid in aktualni državni prvak FK Dobovec. Ljubitelji futsala bodo napolnili dvorano v Posočju. Za vse tiste, ki pa jih tam ne bo, pa bodo lahko tekmo spremljali v prenosu na spletni strani Futsal.si.

Ob tem velja omeniti še tri petkove tekme: KMN Sevnica in ŠD Mlinše se bosta v Sevnici udarili za primat ob Savi, na Vrhniki pri Siliku gostuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa doma pričakuje KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Najlepše tekme

Oplast tekmo s prvakom, tudi uspešnim udeležencem letošnje lige prvakov, čaka na 5. mestu. Dosedaj so varovanci trenerja Mateja Kavčiča zbrali 13 točk. Doma so premagali Sevnico in Bronx, v gosteh Mlinše in Dobrepolje. Še vedno ni pozabljen domači poraz proti KMN Meteorplastu. Oplast je v zadnjih petih tekmah doživel dva poraza – ob Ljutomerčanih (1:2) so jih doma porazili še Vrhničani (3:5). Prav to utegne še podžgati domačo vrsto, da se kar se da dobro postavi po robu prvaku.

„To so najlepše tekme,“ z izjavo morda celo preseneti domači trener Matej Kavčič. „Zavedamo se, da bomo morali odigrati precej boljše kot zadnjo domačo tekmo. Predvsem pa bomo morali biti 100-odstotno zbrani vseh 40 minut v obrambi in prekinitvah. Bo pa treba narediti največ, kar znamo in zmoremo, v fazi napada, da bomo nevarni za nasprotnikov gol,“ razmišlja trener Kavčič.

„Smo v delu sezone, saj se bo slišalo čudno, da nam ni treba iskati točk. Zato od svojega koncepta ne bomo odstopali: želimo igrati futsal, želimo potezo več. Saj bi se lahko postavili tudi drugače. Pa se ne bomo. Želim videti, kje smo v primerjavi z vrhunsko ekipo, kar Dobovec je,“ Matej Kavčič pojasni, zakaj je ta tekma tista, ki sodi v rubriko najlepših in najlažjih. Domačini bodo vnovič brez poškodovanega dvojca Jurij Kikelj&Matej Mohorič, kar se bo poznalo v rotaciji, a trener Kavčič napove minute za mlade igralce, ki prihajajo.

Kavčič je tudi eden teh trenerjev, ki analizira podrobno tekmeca. Tudi v primeru Dobovca ni naredil izjeme. „Dejansko Dobovec gledamo vsi, nanj se pripravljamo, zato neke tople vode ne more več odkriti. Je pa res, Dobovec ima igro, Dobovec ima v tej igri mehanizme, ko se točno ve, kaj, kdo, kaj in zakaj. Tu ni slučajev,“ še navrže svoje ugotovitve trener Matej Kavčič.

Generalka za ligo prvakov

Dobovec je nanizal deset zaporednih zmag v medsebojnih ligaških tekmah proti Oplastu, ki je zadnjič premagal Dobovec 27.10. 2017, tekma je bila v Tolminu. V Kobaridu pa je Dobovec zadnjič klonil 28.3. 2017. V sezoni 2016/2017 je Oplast dobil tri od štirih medsebojnih obračunov v 1.SFL. Dobovec prihaja v Posočje, da zmaga in opravi zgledno generalko pred prihodnjim tednom, ko ekipa odhaja na Malorco na elitni del lige prvakov.

„Minula tedna smo izkoristili, da smo popravili fizično pripravljenost. Zavedamo se, da so pred nami zahtevne tekme. A od svojih igralcev pričakujem, da resen pristop pokažejo že v petek na gostovanju v Kobaridu. Osnova naših uspehov se gradi v 1. SFL,“ je jasen trener Dobovca Kujtim Morina, ki je pohvalil svoje varovance, ki so po njegovem mnenju po glavnem delu lige prvakov še izboljšali odnos do treninga in dela. Vnovičen test za to bo tudi petkova tekma.

„V Kobaridu ni nikoli lahko, čaka nas dobra ekipa, kjer prednjačijo Nejc Kovačič, Anže Širok in golman Nik Logar. Treba je povedati, da je Oplast naredil korak naprej v primerjavi z lansko sezono, so ekipa, ki sodi v zgornji dom slovenskega ligaškega futsala. Cenim delo Mateja Kavčiča. Vesel sem, ker so ekipa, ki želi igrati futsal, se nadigravati. Verjamem, da bo tako tudi v petek in da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci, ki se bodo zbrali v športni dvorani,“ še dodaja Kujtim Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, vključno s Kristjanom Čujcem, z osmimi doseženimi goli tudi prvim strelcem 1. SFL, to prvo mesto si Čujec deli še z enim sidrašem Denisom Kneževičem.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA