17.11.2022 | 1. SFL
Pred kamerami ekipi, ki želita igrati futsal

Tokratni 9. krog 1. SFL bo obeležila tudi tekma meseca, ko se bosta v Kobaridu ob 20.00 pomerila domači KMN Oplast Kobarid in aktualni državni prvak FK Dobovec. Ljubitelji futsala bodo napolnili dvorano v Posočju. Za vse tiste, ki pa jih tam ne bo, pa bodo lahko tekmo spremljali v prenosu na spletni strani Futsal.si.

Ob tem velja omeniti še tri petkove tekme: KMN Sevnica in ŠD Mlinše se bosta v Sevnici udarili za primat ob Savi, na Vrhniki pri Siliku gostuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa doma pričakuje KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Najlepše tekme

Oplast tekmo s prvakom, tudi uspešnim udeležencem letošnje lige prvakov, čaka na 5. mestu. Dosedaj so varovanci trenerja Mateja Kavčiča zbrali 13 točk. Doma so premagali Sevnico in Bronx, v gosteh Mlinše in Dobrepolje. Še vedno ni pozabljen domači poraz proti KMN Meteorplastu. Oplast je v zadnjih petih tekmah doživel dva poraza – ob Ljutomerčanih (1:2) so jih doma porazili še Vrhničani (3:5). Prav to utegne še podžgati domačo vrsto, da se kar se da dobro postavi po robu prvaku.

„To so najlepše tekme,“ z izjavo morda celo preseneti domači trener Matej Kavčič. „Zavedamo se, da bomo morali odigrati precej boljše kot zadnjo domačo tekmo. Predvsem pa bomo morali biti 100-odstotno zbrani vseh 40 minut v obrambi in prekinitvah. Bo pa treba narediti največ, kar znamo in zmoremo, v fazi napada, da bomo nevarni za nasprotnikov gol,“ razmišlja trener Kavčič.

„Smo v delu sezone, saj se bo slišalo čudno, da nam ni treba iskati točk. Zato od svojega koncepta ne bomo odstopali: želimo igrati futsal, želimo potezo več. Saj bi se lahko postavili tudi drugače. Pa se ne bomo. Želim videti, kje smo v primerjavi z vrhunsko ekipo, kar Dobovec je,“ Matej Kavčič pojasni, zakaj je ta tekma tista, ki sodi v rubriko najlepših in najlažjih. Domačini bodo vnovič brez poškodovanega dvojca Jurij Kikelj&Matej Mohorič, kar se bo poznalo v rotaciji, a trener Kavčič napove minute za mlade igralce, ki prihajajo.

Kavčič je tudi eden teh trenerjev, ki analizira podrobno tekmeca. Tudi v primeru Dobovca ni naredil izjeme. „Dejansko Dobovec gledamo vsi, nanj se pripravljamo, zato neke tople vode ne more več odkriti. Je pa res, Dobovec ima igro, Dobovec ima v tej igri mehanizme, ko se točno ve, kaj, kdo, kaj in zakaj. Tu ni slučajev,“ še navrže svoje ugotovitve trener Matej Kavčič.

Generalka za ligo prvakov

Dobovec je nanizal deset zaporednih zmag v medsebojnih ligaških tekmah proti Oplastu, ki je zadnjič premagal Dobovec 27.10. 2017, tekma je bila v Tolminu. V Kobaridu pa je Dobovec zadnjič klonil 28.3. 2017. V sezoni 2016/2017 je Oplast dobil tri od štirih medsebojnih obračunov v 1.SFL. Dobovec prihaja v Posočje, da zmaga in opravi zgledno generalko pred prihodnjim tednom, ko ekipa odhaja na Malorco na elitni del lige prvakov.

„Minula tedna smo izkoristili, da smo popravili fizično pripravljenost. Zavedamo se, da so pred nami zahtevne tekme. A od svojih igralcev pričakujem, da resen pristop pokažejo že v petek na gostovanju v Kobaridu. Osnova naših uspehov se gradi v 1. SFL,“ je jasen trener Dobovca Kujtim Morina, ki je pohvalil svoje varovance, ki so po njegovem mnenju po glavnem delu lige prvakov še izboljšali odnos do treninga in dela. Vnovičen test za to bo tudi petkova tekma.

„V Kobaridu ni nikoli lahko, čaka nas dobra ekipa, kjer prednjačijo Nejc Kovačič, Anže Širok in golman Nik Logar. Treba je povedati, da je Oplast naredil korak naprej v primerjavi z lansko sezono, so ekipa, ki sodi v zgornji dom slovenskega ligaškega futsala. Cenim delo Mateja Kavčiča. Vesel sem, ker so ekipa, ki želi igrati futsal, se nadigravati. Verjamem, da bo tako tudi v petek in da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci, ki se bodo zbrali v športni dvorani,“ še dodaja Kujtim Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, vključno s Kristjanom Čujcem, z osmimi doseženimi goli tudi prvim strelcem 1. SFL, to prvo mesto si Čujec deli še z enim sidrašem Denisom Kneževičem.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA