29.11.2019 | 1. SFL
Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki

Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.

1. SFL, 10. krog, 29.11.
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FSK Stripy – FK Siliko (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec ( Dobovec Pivovarna Kozel) 11
Denis Totošković ( Dobovec Pivovarna Kozel) 10
Alen Fetić ( Dobovec Pivovarna Kozel) 8
Tilen Gajser (FC Hiša daril Ptuj) 8

Prepoved nastopa v 10. krogu 1. SFL:
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)
Žiga Čeh (Dobovec Pivovarna Kozel)
Jernej Peroša (KMN Bronx Škofije)

Litija ni pozabila poraza

Litija bo 2. mesto na lestvici potrjevala proti Sevnici. V taboru desetkratnih državnih prvakov niso pozabili, da so v 1. krogu v pravi drami izgubili v Sevnici. To je bil eden od dveh porazov Litijanov v tej sezoni, ki se še naprej borijo s poškodbami in boleznimi.

„V tem tednu smo imeli precej težav, zavoljo poškodb in bolezni imamo malo igralcev na treningu, a ne bomo jokali. Predaje ni, v ponedeljek smo se na treningu pogovorili. Odločeni smo, da pobegnemo z dna in rešimo prvoligaški status. Ključni tekmi pa sledita – proti Ptuju in KMN Bronx Škofije. V Litiji lahko le pridobimo,“ pove trener Sevnice Mitja Jontez.

V spomin na mecena in podpornika

V Kobaridu so ponosni in veseli na dve zaporedni zmagi pod taktirko novega trenerja Zorana Teska, a evforije ni, čeprav se po dolini čuti futsal prebujanje. V teh dneh vlada v Kobaridu žalost, saj je pred dnevi umrl Tone Ofentavšek, cenjeni in spoštovani podjetnik s Štajerske, ki je imel svoje podjetje tudi v Kobaridu. Prav podjetje Oplast je vsa ta vrsta let podpiralo futsal v Kobaridu. Nocoj bodo domačini zaigrali z žalnimi trakovi na roki.

„Manjkal bo tudi Jaka Sovdat, ki je poškodovan,“ pove Tesko, ki pravi, da jim za popoln preobrat manjka še ena zmaga, na to cilja nocoj! „Čaka nas najtežja tekma dosedaj. Z zmago bi postavili piko na i. Gostimo zrelo ekipo, skrivnosti med zasedbama ni, poznamo se dobro. Odločala bo dnevna forma,“ doda trener Zoran Tesko.

„Odhajamo na meni osebno najhujše gostovanje, poleg tega pa je še Oplast v naletu. Nimamo kaj skrivati: če hočemo mirno na praznike, potrebujemo z naslednjih dveh gostovanj (Kobarid in Sevnica) minimalno dve točki. Težka bo, a zavedati se moramo, da samo doma ne moremo zbirati točke,“ pa k temi v Kobaridu pristavi Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije.

Spet bo izenačeno

Že prvi krog jeseni je napovedal, da si bosta Siliko in FSK Stripy spet zelo blizu. 1:1 je bilo v 1. krogu jubilejne 25. sezone 1. SFL. Po prvem delu prvenstva so Vrhničani na 3. mestu s 14 točkami, Škofjeločani imajo eno manj na 4. poziciji.

„Končno igramo spet doma pred domačimi gledalci proti Vrhničanom. Zadnje tri tekme smo igrali kot gostje. Mislim, da nas čaka razburljiva tekma, na kateri pa ne smemo izgubiti,“ se pomena tekma zaveda kapetan FSK Stripyja Aleš Bešter, ki je z ekipo minulo sredo z 1:5 klonil proti Dobovcu v zaostali tekmi 9. kroga.

„Spet na čaka soseski derbi, tretji po vrsti v treh mesecih,“ s statistiko postreže trener Vrhničanov Mile Simeunovič. „FSK Stripy dokazuje z igrami in stanjem na lestvici, da je trenutno med boljšimi ekipami v Sloveniji,“ trener Silika pohvali konkurenco in dodaja: „Nobenih skrivnosti ni, ekipi se med seboj zelo dobro poznata. Odločale bodo malenkosti in dnevna forma.“

Skoraj dva meseca brez poraza

Za konec nam je ostala še tekma KMN Tomaž Šic Bar proti Dobovcu Pivovarni Kozel. Kozli, aktualni državni prvaki, so absolutno favorit, ki se je po izjemnem nastopu v ligi prvakov vrnil v slovensko realnost in boj za naslov prvaka, v sredo so s 5:1 ugnali FSK Stripy, danes so v Ljutomeru.

„V Škofji Loki smo prvi del tekme odigrali na zelo visokem nivoju, dosegli smo dva zadetka in si ustvarili precej priložnosti. V nadaljevanju je sledil nepojasnljiv padec, kar je Stripy izkoristil za dosego zadetka in ustvarjanje priložnosti. Nismo bili dovolj zbrani, precej pa moramo delati na realizaciji, ki nas muči že dalj časa,“ pa pred potjo v Ljutomer razmišlja trener kozlov Kujtim Morina, ki bo tekmo odigral brez kaznovanega dvojca Rok Mordej&Žiga Čeh.

Domačini imajo svojo računico. Če so prve kroge zbirali dober vtis, so v zadnjih štirih krogih začeli zbirati še točke. Zadnji poraz v 1. SFL je star skoraj dva meseca, na to pa je četa trenerja Mateja Gajserja lahko upravičeno ponosna. Na lovorikah pa ne spijo, ampak želijo drago prodati kožo prvakom.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA