15.11.2023 | Futsal U21
Portugalci premočni

Futsal reprezentanca do 21 let je s porazom proti Portugalski sklenila tokratno reprezentančno akcijo. Portugalci, svetovna futsal velesila, je tudi v drugo ugnala naše fante – v Ajdovščini je bilo 1:4, na Škofijah 1:5. Edini gol za Slovenijo je dosegel Žiga Frank, ki je zabil svoj 8. gol za Slovenijo – predhodnih sedem jih je zabil za reprezentanco do 19 let.

Prijateljski tekmi:

Ajdovščina, 14.11.
Slovenija – Portugalska 1:4 (1:1)
1:0 Ruis (11.), 1:1 Dzyalochynskyy (19.), 1:2 Rodrigo Simão (22.), 1:3 Bruno Soares (36.), 1:4 Rodrigo Simão (38.)

Škofije, 15.11.
Slovenija – Portugalska 1:5 (0:2)
0:1 Gregorič (4./A), 0:2 Bruno Soares (17.), 0:3 Dzyalochynskyy (24.), 0:4 Freire (26.), 0:5 Santos (32.), 1:5 Frank (40.)

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Gašper Trdin (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše).

Brez Janeža in Trdina

Naša reprezentanca je drugo od dveh prijateljskih tekem s Portugalci začela v postavi Nik Ambrožič, Luka Čop, Alen Ruis, Žiga Frank, Tilen Rajter, v drugi četvorki pa so sprva na teren prihajali Luka Grm, Andraž Gregorič, Aleksandar Stanič in Žiga Mrak Kneževič, poleg njih še Anže Žlindra in Aljaž Goznik.

Videoposnetek tekme:

Selektor Mile Simeunovič danes ni računal na poškodovani dvojec Žan Janež&Gašper Trdin, na golu pa je prednost dobil Nik Ambrožič, Luka Lovrec pa je branil na prvi tekmi v Ajdovščini. Že prej sta bila zavoljo zdravstvenih težav akcijo odpovedati Jure Suban in Rok Šnofl.

Izkoristili napake

Portugalci so prevzeli pobudo in v 4. minuti povedli z avtogolom Slovenije. Po tem vodstvu gostov je Slovenija zaigrala boljše: tako v obrambi kot v napadu, kjer si je pripravila nekaj priložnosti. V 5. minuti je sprva poizkusil Luka Čop, potem še nevarneje Alen Ruis. Ko je bilo v nogah naših fantov dovolj moči in zbranosti, so lahko ustavljali gostujoče napade. Ko pa je koncentracija popustila, so to Portugalci kaznovali – tako v 17., 24., 26. in 32. minuti.

Ob koncu so v zadnji minuti Portugalci ostali s tremi igralci v polju – po drugem rumenem kartonu je bil izključen Pedro Santos. Z igralcem več v polju je Slovenija zasluženo prišla do častnega zadetka.

Na prvi tekmi boljše

„Čestitam mojim fantom. Igrali smo proti ekipi z najvišjega nivoja. Smo se pa borili po najboljših močeh. V prvi tekmi smo se držali tako fizično kot psihično, na drugi tekmi smo malce padli. Dobili smo lahke gole. To se hitro zgodi: iz enega gola jih lahko hitro dobiš osem. Vsakemu dajejo po pet kosov. Mojim fantom ni kaj zameriti. Za kaj več bi bilo treba pokazati kaj več,“ je po tekmi povedal selektor Mile Simeunovič.

„Sam redko dosegam gole, bolj podajam. Vesel sem, ker sem zadel. Včeraj smo prvi polčas odigrali zelo dobro, danes pa so se Portugalci dvignili in odigrali boljše. Portugalci so premočni, od nas vsaj tri nivoje višje od vseh reprezentanc,“ je pristavil Žiga Frank.

97. tekema

Slovenija U21 je do danes odigrala 97 uradnih tekem – dosedaj je zbrala 37 zmag, 13 remijev in 47 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2023 | Futsal U21
  Dobro parirali Portugalcem
  Slovenska futsal reprezentanca do 21 let se je na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerila s Portugalsko in izgubila (1:4). Edini gol za Slovenijo je dosegel Alen Ruis. V sredo vsi lepo vabljeni na Škofije.
 • 12.11.2023 | Futsal U21
  Dvakrat proti svetovni velesili
  V torek in sredo, 14. in 15.11., bo naša futsal reprezentanca do 21 odigrala dve pripravljalni tekmi. V Slovenijo prihaja Portugalska, tekmi pa bosta v Ajdovščini in na Škofijah, kamor ste ljubitelji futsala prav lepo vabljeni.
 • 09.11.2023 | Futsal U21
  S Portugalsko v Ajdovščini in na Škofijah
  Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča se bodo dvakrat pomerili s Portugalsko, deželo evropskih in svetovnih prvakov. Prva tekma z vrstniki bo v torek, 14.11., ob 17.30 v Ajdovščini, dan za tem, 15.11., pa ob 17.30 na Škofijah.
 • 12.10.2023 | Futsal U21
  Pohvala za turnir, z najboljšimi proti Portugalci
  Futsal reprezentanca do 21 let, izbrana vrsta nove generacije, je minuli vikend odigrala na Hrvaškem, kjer se je v Novigradu pomerila s Francijo in Češko. Uvodoma je pomlajena in oslabljena naša vrsta, ki jo vodi selektor Mile Simeunovič, s 4:1 klonila proti Franciji, potem pa premagala Češko (2:1).
 • 08.10.2023 | Futsal U21
  Domov z zmago in porazom
  Oba gola za zmago je dosegel Lovro Skrinjar. Uvodoma je Slovenija z 1:4 klonila proti Franciji, tudi zmagovalki turnirja. Slovenija je zasedla 2. mesto.
 • 07.10.2023 | Futsal U21
  Turnir bodo sklenili s Češko
  Futsal reprezentanca U21 je odigrala prvo od dveh tekem na turnirju v Novigradu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča so z 1:4 klonili proti Franciji. Edini gol za Slovenijo je zabil Luka Grm. Jutri s Češko ob 12. uri.
 • 07.10.2023 | Futsal U21
  Na Hrvaško po dragocene izkušnje
  Minuli vikend je reprezentanca U21 opravila priprave v Laškem, danes pa jo čaka prva od dveh tekem na turnirju v Novigradu. Varovanci selektorja Mileta Simeunoviča se bodo danes pomerili s Francijo, jutri s Češko.
 • 02.10.2023 | Futsal U21
  Po pripravah na tekmi na Hrvaško
  „Čas gre hitro naprej, to je moja že tretja generacija v reprezentanci U21. Moram reči, da so fantje pridni in delavni. V petek so igrali tekme 1. SFL, dan za tem pa opravili dva dobra treninga. Želijo se učiti, želijo napredovati, za pristop in delo si zaslužijo vse pohvale,“ je po treningu razmišljal selektor.
 • 26.09.2023 | Futsal U21
  Najprej prvi zbor, potem turnir v Novigradu
  Po malce daljšem obdobju se bo ponovno zbrala futsal reprezentanca U21, ki jo v obdobju do novega leta čaka kar nekaj aktivnosti. Prva, prihajajoči vikend, ko se bodo zbrali na krajših pripravah, potem pa jih čaka že odhod na turnir na Hrvaško.

DELI NA