14.09.2021 | 1. SFL
Poraza v superpokalu niso pozabili

Ljubitelji futsala pogledujejo v 3. krog 1. SFL, ko bo v Rogaški Slatini na sporedu ponovitev letošnjega superpokala. Državni prvak FK Dobovec gosti Litijo, novega, starega superpokalnega prvaka. Dobovec je sezono začel s porazom v superpokalu in remijem na Ptuju, Litijani pa so 10. naslovu superpokala dodali remi v Kobaridu in zmago proti Ptuju.

1. SFL, 3. krog, 17.9.
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko Vrhnika (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC BRonx Škofije (20.00)
FK Dobovec – FC Litija (20.00)

Dobovec je v 2. krogu počival, proste dni pa izkoristil za prijateljski tekmi s hrvaškim državnim prvakom in udeležencem lige prvakov Olmissumom.

Teo Turk je zagotovo eden od adutov trenerja Kujtima Morine na petkovi tekmi.
»Radi bi se Litiji oddolžili za poraz v superpokalu. Ko nismo bili pravi. Kot da nismo dali svoj maksimum, prvi jaz, potem vsi ostali. V teh dneh dobro treniramo, tudi dve dobri tekmi smo odigrali. Prva je bila boljša, na drugi so nam malce pošle moči,« Turk ocenjuje delo v minulih dneh, potem pa se za hip še enkrat pomudi pri superpokalu.

»Mogoče so nas malce presenetili z agresivnostjo in nizko obrambo. Dobro so strnili svoje vrste,« opozarja Turk na igro Litijanov na superpokalu.

»Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.

»Litija je doživela precej sprememb, so pa v svojo ekipo dodali Igorja Osredkarja, o katerem je škoda izgubljati besed. To je vrhunski igralec, resnično je dober. V ekipi sta tudi dva Brazilca, ki sta se sedaj že predstavila in za nas nista več neznanka. A karkoli že: kvaliteta je na naši strani,« meni Turk, ki je prepričan, da Dobovec v petek ne bo odstopal od svoje maksime: presing in napadalen futsal, s katerim bo skušal streti Litijo, ki pa, tako Teo Turk, bo čakala napako Dobovca.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA