11.09.2020 | 1. SFL
Ponovitev superpokala, Mlinše, Bronx in Ptuj po 2. zmago

Pred nami je že 2. krog 1. SFL, 26. sezona je v polnem teku, klubi, igralci, ter trenerji pa željni dokazovanja. Tokratno kolo prinaša pet krasnih tekem!

Vse tekme boste lahko spremljali preko aplikacije Futsal Semafor, z dveh tekem pa bomo zagotovili tudi fotomaterial.

1. SFL, 2. krog, 11.9.
FK Dobovec – FC Litija (20.00)
KMN Sevnica – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
ŠD Mlinše – Futsal klub Dobrepolje (20.30)

Prepoved nastopa:
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Zoran Tesko (KMN Oplast Kobarid)
Nikola Jandrič (FK Siliko)

Litija brez Horvata

Začenjamo v Ratanski vasi, predelu Rogaške Slatine, kjer bomo v petek spremljali ponovitev superpokala. Dobovec gosti Litijo. Na superpokalu so se veselili Litijani, domačin bo za to še toliko bolj motiviran. Dobovec prihaja na tekmo po uspešnem gostovanju pri Oplastu, zagotovo pa je domačin za nekaj odtenkov uigranejši, kot je bil na Vrhniki, ko se je igralo za 17. lovoriko superpokala.

„Spet je tu Litija, s katero smo izgubili superpokal. Za nami sta dva tedna dobrega treninga, na derbi pa prihajamo v boljšem stanju,“ napoveduje tekmo 2. kroga trener Dobovca Kujtim Morina.

„Oboji bomo igrali na zmago, ki pa želimo, da ostane doma. Vem, da smo se precej naučili s poraza v superpokalu. Žal nam je, da z nami ne bo gledalcev, ki nam dajo veter v naša jadra. Prepričan sem, da bodo igralci pokazali pravo željo,“ dodaja Morina, ki ima na voljo vse razpoložljive sile. Se razume: po poškodbi še vedno okreva kapetan Rok Mordej.

V Litiji ni več na klopi Tomislava Horvata, ki se je povsem osredotočil na delo selektorja članov. Nadomestil ga bo dvojec Gašper Vrhovec&Željko Pijetlovič. „Zagotovo se nam obeta boljša tekma kot na Vrhniki,“ napoveduje Vrhovec.

„Dva tedna treninga se bo obema ekipama poznalo. Dobovec je vmes spoznal karakteristike naše ekipe, mi pa smo tudi pozorni zelo na vse novosti, ki so jih uvedli pri njih, tudi na igro z golmanom,“ doda Vrhovec. Prav igra z golmanom, igralcem v polju, je bilo tisto, s čimer se je Dobovec na zadnjih dveh medsebojnih tekmah vedno vračal v igro nazaj. Kako bo to pot, bo jasno danes okoli 21.30. Litija prihaja v goste brez poškodovanega Nika Jeliča.

Simeunovič opozarja na Bronx

Siliko se hoče pred domačimi gledalci odkupiti za poraz v 1. krogu, ko so Vrhničani klonili proti Ptuju. „To bo pravi test za nas,“ napove trener Silika Mile Simeunovič, ki je pred dnevi postal selektor reprezentance do 21 let. Misli pa so pri klubu, ki želi na pota zmage. „Proti Bronxu lahko računamo na uspeh, če bomo odigrali oba polčasa dobro, ne le enega kot na Ptuju,“ Simeunovič še enkrat spomni na poraz proti Ptujčanom, 4:3 je bilo.

Ob tem so Vrhničani ostali še brez Nikole Jandriča, najbolj izkušenega moža postave. „Siliko je ekipa, ki ni odvisna le od enega igralca,“ poudari Simeunovič, čigar igralci bodo morali dati nekaj več, da anulirajo izostanek izkušenega Jandriča.

Simeunovič tudi spomni, da so do lanske sezone na tekmah proti ekipi Bronxa vedno na plano priplavale vse slabosti Silika. „Bronx je ekipa, ki te skuša pretentati in izkoristiti vse tvoje minuse,“ opozarja Simeunovič, ki se nadeja, da bodo njegovi igralci pokazali čim manj neumnosti.

„Če pogledamo ekipo Silika, je to ekipa, ki ima rep in glavo, kjer jo krasi izjemna disciplina in odličen trener, ki je iz te ekipe v zadnjih letih vedno izvlekel maksimum. Kot lahko vidimo, lažje igrajo tekme, kjer niso v vlogi favorita, tako da jim bomo temu primerno to vlogo tudi pripisali, saj bi ob morebitnem spodrsljaju bili že precej zadaj. Na papirju je vse jasno, kako se lotiti tekmeca in kaj jim ne leži. Upam, da bomo to pokazali tudi na igrišču. Odločala bo dnevna forma,“ pa tekmo napove trener Primorcev Marko Hrvatin, ki odhaja na gostovanje povsem sproščen, saj so v prvem krogu naredili veliko delo, ko so doma ugnali KMN Tomaž Šic Bar.

Ptuj bo nove tri točke

Sevničani so na prvi tekmi klonili doma proti ŠD Mlinše, zdaj gostijo Ptujčane.
„Čaka nas zahtevna tekma, v kateri spet ne bomo popolni, vendar se v ekipo vračata dva pomembna člena, kar nam daje več možnosti v sami tekmi. Gremo na zmago, igramo proti dobri zasedbi Ptuja, ki je že v 1. krogu pokazala, da se bo borila za visoka mesta. Trenirali smo dobro in v popolni zasedbi, tekma pa bo pokazala, ali smo že dovolj napredovali in popravili napake s prve tekme,“ tekmo napove Jože Gačnik, svoj čas izvrstni reprezentant, ki se veseli, ker bo imel na voljo spet Uroša Martiča in Denisa Kneževiča. A Sevnica ne bo popolna – zavoljo kartonov počiva Domen Krnc.

Ptujčani bremena ne čutijo, ambicij pa tudi ne skrivajo. „Videli smo, da je Sevnica izgubila proti ŠD Mlinše. Mi smo dokazali, da zmoremo in znamo proti Siliku, kjer smo sicer prvi polčas odigrali pod zavoro. Drugi del je bil obetaven in dober. S tako igro lahko pridemo do treh točk v Sevnici,“ napove trener FC Hiše daril Ptuj Robert Grdović.

Nekdanja drugoligaša za točke 1. SFL

Praznik futsala se obeta v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše igra prvo domačo prvoligaško tekmo, v goste pa jim prihaja FK Dobrepolje, takisto še lani drugoligaš.

„Najbolj smo veseli, ker bomo lahko odigrali tekmo pred gledalci! Pa saj igramo za njih,“ se tekme v Zagorju veseli domači trener Gregor Ceglar. V svoji maniri pove, da so tekmeca preučili. „Analizirali smo FK Dobreplje, vemo, kje so nevarni. Taktično smo se dobro pripravili, pričakujem, da bomo oboji odigrali „tekmo na glavo“!“ meni Ceglar, ki ima spet na voljo vse igralce, od vloge favorita na beži in na glas računa na nove tri točke.

„Pred nami je nova močna tekma,“ pa pove Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki pa je na začetku sezone ostal brez Gregorja Klinca, ki je odšel na operacijo kolena. „Želim si, da bo tekma izenačena in da se pokažemo v dobri luči,“ se še nadeja Kaljevič, ki mu je tudi jasno, da njegova ekipa potrebuje čas in predvsem prvoligaško kilometrino

Tesko na tribuni

KMN Tomaž se bo danes predstavil publiki v Ljutomeru. „Prva domača tekma po dolgem času. Odgovornim je uspelo zagotoviti, da bodo na tekmi tudi gledalci, česar se še posebej veselimo. Nesrečni poraz v zadnjih sekundah iz prejšnjega kola moramo čimprej pozabiti. Pomembno je, da popravimo disciplino v igri, predvsem pa bo potreben pravilen pristop.Imamo probleme s poškodbami, pod vprašajem je nastop Goričana in Klajnška. Nasprotnika spoštujemo, naredili pa bomo vse, da zadržimo pozitiven niz v domači dvorani,“ pa tekmo KMN Tomaž – KMN Oplast napove trener domačina Matej Gajser.

Oplast ima na ta teren lep spomin, saj je prav v Ljutomeru lani napredoval na finalni turnir pokala Terme Olimia. „Odhajamo na zahtevno gostovanje,“ opozarja trener Oplasta Zoran Tesko.
„Domačin igra agresivno in napadalen futsal. V obrambi so precej zaprti, težko jih je prebiti,“ nadaljuje Tesko, ki bo tekmo spremljal s tribune zavoljo izkjučitve v 1. krogu, ekipo bo vodil Teskov pomočnik Borut Čopi. Morda mu pomaga še Dani Vulikič, ki ima težave s poškodbo. Pri delovni nesreči je stopil na žebelj in še ni jasno, ali bo nared za tekmo. Je pa trener Tesko pohvalil vzdušje in razmere v ekipi, ki je bila med poletjem na novo sestavljena.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Josip Jurić okrepil Litijo
  Jurić je v Litiji že igral v lanski sezoni, 16 nastopov je zbral, šest golov je prispeval. Litija je Jurićev tretji klub v Sloveniji – sprva je bil član FK Dobovca, potem Maribora, zdaj pa Litije. V 1. SFL ima 72 tekem, prispeval je 46 golov.
 • 10.01.2021 | 1. SFL
  Račič znova v dresu FC Litije
  "Dolgo je že od mojega zadnjega uradnega nastopa in zato sem pogrešal futsal. Pogovarjal sem se z Gašperjem Vrhovcem in beseda je nanesla na to, da bi pomagal v nadaljevanju sezone," je povedal Račič.
 • 08.01.2021 | 1. SFL
  Dobovcu uspela generalka, Litija po preobratu
  Tekme 13. kroga 1. SFL so bile prve v koledarskem letu 2021. Prinesle pa so zmage Dobovca, FC Hiše Daril Ptuj, KMN Tomaž Šic bara in KMN Sevnice.

DELI NA