18.03.2022 | 1. SFL
Polna dvorana čaka evropski Dobovec, Mlinše po presenečenje

Nocoj se bo sklenil 17. krog 1. SFL, prva tekma je bila že pred dvema tednoma – udarila pa sta se ekipi, ki premoreta jedro mladinske futsal reprezentance, ki jutri končuje kvalifikacije za EP 2022. Danes so na sporedu še trije obračuni: v Litiji, Dobrepolju in na Ptuju. Prosta je ekipa FK Siliko.

1. SFL, 17. krog, 4.3.
KMN Bronx Škofije - KMN Meteorplast Šic bar 3:6 (2:1)
1:0 Zajc (7.), 1:1 Ruis (14.), 2:1 Zajc (14.), 2:2 Ruis Aljaž (24.), 2:3 Ruis (24.), 2:4 Gašparič (35.), 2:5 Ruis Aljaž (37.), 3:5 Stanić (39.), 3:6 Goričan (40.)

18.3.
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Če bo prilika, bi radi presenetili

Sosedski derbi gosti Litija, ki ji v goste prihajajo ŠD Mlinše. Domačine bo vodil trener Bojan Žunko, saj je glavni trener Andrej Dobovičnik z mladinci na kvalifikacijah za EP 2022. Ekipa z Žunkom na klopi je pred tednom dni (zavoljo Dobovičnikove kazni) visoko premagala KMN Meteorplast Šic Bar, danes bi radi do novih treh točk in še popravili uigranost pred sklepnim delom sezone. »Oddelali smo cel teden, malce smo še razglašeni, a se počasi le sestavljamo, Danes bomo brez trojca Lipovšek, Jerman, Trdin. Tekme v Litiji pa se veselimo, saj igramo proti klubu, ki je sinonim za slovenski futsal,« pa pred gostovanjem v Litiji pove trener Mlinš Gregor Ceglar.

»Vedno smo Litiji nekako blizu, zdaj pa bi radi enkrat tudi poskrbeli za kako presenečenje,« dodaja Ceglar, ki izpostavi nevarnost, ki preži s strani Osredkarja, Vrhovca in brazilskega trojca na čelu z novincem sidrašem Jefersonom, ki tako, Ceglar, Litiji daje novo dimenzijo igri. »Iskreno menim, da je Litija sestavila ekipo za prvaka,« še dodaja v ŠD Mlinše.

Za potrditev 1. mesta

»Malce smo žalostni,« pa začnejo v taboru FK Dobrepolje, kjer so po zmagi FC Bronx proti FK Siliko padli na 9. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. »Težko je pričakovati, da bi se mi reševali in zbirali točke na zadnjih treh tekmah, ko igramo z najboljšimi ekipami v ligi,« pove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki se kljub temu veseli današnje tekme proti Dobovcu.

»Malce tako bi bilo, če bi rekli, da bomo proti Dobovcu lovili tri točke. Lahko pa obljubim, da se bo moral Dobovec zelo potruditi, da bi prišel do točk,« poudari Kaljevič, ki pove, da so za to tekmo v Dobrepolju pripravili poseben program. »PCT obdobja je konec, pripravili smo poseben program za vse naše gledalce, želim si, da napolnimo dvorano. Ne gostuje evropski Dobovec, najboljša ekipa v Sloveniji v zadnjih petih, šestih  letih, vsak dan v Dobrepolju,« navrže Kaljevič.

»Po naslovu v pokalu Terme Olimia je v klubu boljše ozračje. Se je pa proti Mlinšam videlo, da smo psihološko in fizično utrujeni. A delamo dobro, sam si želim, da skozi tekme in treninge popravimo še nekaj pomanjkljivosti. Priložnost bo že danes, ko gostujemo pri Dobrepolju, ki se bori za ohranitev prvoligaškega statusa. Take tekme so vedno težke, a imamo svoje cilje tudi mi: želimo ohraniti prvo mesto po rednem delu,« pa pred gostovanjem v Dobrepolju napove trener Kujtim Morina.

Oslabljeni Ptuj čaka Oplast

Na Ptuju bo domači FC Hiša daril Ptuj gostil Oplast, ki prihaja brez trenerja Mateja Kavčiča, ki je z mladinsko reprezentanco v Srbiji, ekipo bo vodil njegov pomočnik Borut Čopi.

Tudi na Ptuju počasi že pogledujejo v končnico 1. SFL, danes pa želijo tri točke ohraniti doma, prihodnji teden so prosti, kar bi radi izkoristili za sanacijo vseh poškodb in težav, ki so se jim nakopičile po finalnem turnirju pokala Terme Olimia.
»Dobro smo, so pa tu poškodbe in bolezni. Danes ne morem računati na Vlada Andrijaševića, Nikolo Badrova, Thomasa Pihlerja in Matica Lokovška,« dodaja trener Robert Grdović, ki je prepričan, da premorejo dovolj kvalitete za novo zmago. V domači ekipi bo manjkal tudi Denis Kneževič, ki počiva zavoljo rumenih kartonov.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA