16.07.2023 | 1. SFL
Poleg Hrvata še mlada reprezentanta Kos in Trdin

Vodstvo ljutomerskega Meteorplasta, ki bo tudi v sezoni 2023/2024 z vsemi selekcijami nastopal v državnih futsal ligah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, sestavlja igralski mozaik za konkurenčen nastop z drugimi slovenskimi klubi. V teh dneh, ko poteka uradni prestopni rok, so v ospredju kadrovske zadeve za člansko ekipo in selekcijo U19.

Po nekoliko nepričakovanih odhodih Denisa Kneževiča in Thomasa Pihlerja k aktualnemu prvaku Dobovcu so v ljutomerskem taboru odgovorili s prvimi okrepitvami. Novinci so postali 26-letni Ante Matan, 19-letni Vid Kos in 17-letni Lovro Trdin.

„Pred leti, ko smo se ponovno vrnili na slovensko futsal sceno, smo si začrtali smernice za delovanje kluba. Nikakor ne želimo tekmovati z Dobovcem ter predvsem klubi iz tujine, ki ponujajo igralcem veliko denarja za igranje, ampak omogočiti igralcem, ki želijo obleči naš dres, da imajo uglednega trenerja ter vse ostale pogoje, ki dajejo možnost dodatnega razvoja. Zato smo lani v klub privabili hrvaškega strokovnjaka Roberta Grdovića, ki se je pokazal kot odličen strateg. Pod njegovim vodstvom igralci iz dneva v dan napredujejo, na podlagi dobrih iger pa se jih vedno več pojavlja na reprezentančnih spiskih v različnih starostnih kategorijah,“ spregovori predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter.

Po odhodu Pihlerja so »levičarja« našli na Hrvaškem. Matan, ki živi v Zagrebu, si je v minulih sezonah izkušnje nabiral pri bosanskih (Seljak, Čulin Mlin) in hrvaških ligaših (Alumnus, Nacional, Uspinjača, Novi Marof).

„V naslednjih dneh bomo spremljali dogajanje na tržišču in v okviru naših zmožnostih poskušali poiskati še sidraša, ki bo poskušal zamenjati Kneževiča. Zavedamo se, da bomo Kneževiča, ki je bil naš najboljši strelec v minuli sezoni, težko nadomestili, a sem prepričan, da bodo v novi sezoni njegovo odsotnost zapolnili drugi igralci, željni dokazovanja,“ je nadaljeval Makoter, ki je vesel, da sta se za igranje futsalu v Ljutomeru odločila Kos in Trdin.

„Gre za odlična mlada igralca, ki sta tudi slovenska reprezentanta U19 in ju septembra čaka nastop na evropskem prvenstvu. Z njunim prihodom se je zaostrila konkurenca v članski ekipi, obenem pa smo okrepili selekcijo U19, ki se bo v novi sezoni znova borila za najvišja mesta,“ dodaja Makoter.

Kos je bil med letoma 2016 in 2022 član Litije, kjer je igral za vse selekcije, v minuli sezoni pa je igral za Mlinše, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence. Doslej je v 1. slovenski futsal ligi zbral 33 nastopov in dosegel štiri zadetke, v 86 nastopih za selekcijo U19 pa je prispeval kar 56 zadetkov.

Trdin se je futsalu zapisal leta 2018 in do konca minule sezone nosil dres Mlinš, ki svoje tekme igrajo v Zagorju ob Savi. V sezoni 2022/23 je igral kar za tri selekcije tega kluba. Za selekcijo U17 je dosegel na 17 tekmah 33 zadetkov, za selekcijo U19 se je na 17. tekmah desetkrat vpisal med strelce, med člani pa igral na 19 tekmah in dvakrat premagal nasprotnikovega vratarja.

Članska ekipa in selekcija U19 bosta priprave pričeli 20. avgusta, prvenstvo pa se pričenja zadnji teden septembra.

Tekst: KMN Meteorplast Šic Bar
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA