01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju

Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta. Stefan Popović (Siliko) in Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) sta s petimi zadetki prva strelca pravkar minulega pokalnega tekmovanja.

Nagrade, pokale in priznanja so podeljevali mag. Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, Peter Misja, župan občine Podčetrtek, Florjan Vasle, direktor podjetja Terme Olimia, ter Stanko Glažar, podpredsednik NZS. Finalno tekmo je spremljal tudi Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Deveta za Puškarja

Dobovec se je tako po številu pokalnih lovorik izenačil z Oplastom in Puntarjem. Vratar Dobovca Damir Puškar pa je osvojil že deveto pokalno lovoriko – toliko jih ima tudi FC Litija, klub z največ pokalnimi naslovi v 25 sezonah futsal pokala NZS.

Vrabel, Bukovec, Čujec

Pred finalom je Komisija za mali nogomet pri NZS že dvanajstič podelil Zlato žogo (nagrado za najboljšega slovenskega igralca v letu 2019), petič pa je bila nagrajena tudi najboljša igralka v minulem koledarskem letu. Drugič se nagrajuje tudi najboljši igralec v kategoriji U21. V moški konkurenci je Zlato žogo prejel Kristjan Čujec, reprezentant in član aktualnega ter državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel. V ženski konkurenci je šla nagrada v roke Tanji Vrabel, reprezentantki in igralki aktualnih državnih prvakinj KMN Slovenske Gorice. Priznanje za naj igralca v kategoriji U21 je prejel Jeremy Bukovec, ki igra v Italiji, zato je v njegovem imenu nagrado prevzela njegova družina. Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting 0:4
 (0:1)
0:1 Matošević (4.), 0:2 Čujec (27.), 0:3 Čeh (35.), 0:4 Fetić (38.)

Videoposnetek finalne tekme:


Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4
 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Izkoristili napako Oplasta

Tekmo so boljše začeli igralci Dobovca MB-Monting, ki so terensko premoč kronali z zadetkom Vedrana Matoševića, ki je bil uspešen v 4. minuti. Hrvaški igralec je prejel žogo na desni strani, se otresel čuvaja in z rahlo dvignjenim strelom matiral kapetana Oplasta Nika Logarja. Sledil je še strel Alena Fetića, v 6. minuti pa je trener Oplasta Zoran Tesko segel po minuti odmora. Očitno je to dobro delo njegovim igralcem, ki so zaigrali bolj organizirano, v obrambi so postali čvrstejši in zbranejši, v napadu pa so namesto dolgih žog skušali s kombinatorno igro. Za nameček je Oplast stopil korak ali dva višje, kot je bilo to na začetku tekme.

Uvodnih 10 oz. 11 minut je zaznamovala precej nervozna ter čvrsta in moška igra z obeh strani. Zato ne preseneča, da je imel Dobovec po 10 minutah pet akumuliranih prekrškov, Oplast pa minuto kasneje. Do konca prvega polčasa se sodniški piščalki zavoljo akumuliranih prekrškov nista več oglasili.

Je pa bil v vrsti Oplasta zelo agilen reprezentant Žan Koren, ki je povzročal precej težav Damirju Puškarju, ki je dvakrat obranil strel Aljaža Kusterleta.

Podjeten začetek ekipe iz Kobarida

Na drugi strani se je razigral Denis Totoškovič, ki je vsaj trikrat izvrstno meril, Nik Logar ali pa obramba Oplasta sta bila na mestu. Tu velja omeniti tudi strel Kristjana Čujca, ki mu je veselje preprečil okvir vrat. Prav Čujec pa je s podajo lepo zaposlil Žigo Čeha, njegov strel pa je šel mimo gola Oplasta. Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo Dobovca – 0:1, na tribunah pa se je zbralo 380 gledalcev.

Drugi polčas so podjetneje začeli igralci Oplasta, ki so nanizali tri, štiri izvrstne strele, a je bil Puškar na mestu. Nalet trikratnih pokalnih prvakov je z mojstrovino, meril je z desnico, ukrotil prav njihov rojak Kristjan Čujec, ki je v 27. minuti zadel za 0:2.

Od 32. minute dalje so šli v vrsti trenerja Zorana Teska na vse ali nič. Tesko je v igro poslal vratarja igralca, v tej vlogi pa Nejc Kovačič. Do konca tekme je Dobovec zadel še dvakrat, trener Morina pa je v zadnjih treh minutah priložnost ponudil tudi igralcem, ki so dosedaj igrali manj.

V petek, 6. marca, se bo z 18. krogom sklenil redni del tekmovanja v 25. jubilejni sezoni 1. SFL. V petek, 13. marca, se z 21. krogom sklene tudi 2. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala futsal pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala je bil opravljen danes. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 08.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  V sredo žreb osmine pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti bo to, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala bo v sredo, 14.10.2020, v prostorih Nacionalnega nogometnega centra. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.

DELI NA