06.06.2017 | Futsal U17
Pohvala za NZS in super vzpodbuda za futsal

Futsal je v minuli sezoni doživel pomemben mejnik pri razvoju športne panoge. Evropska nogometna zveza Uefa je premierno organizirala razvojne turnirje za selekcije U17, ter potrdila EP za U19 in ženske v letu 2019. Enega od treh turnirjev U17 je gostila tudi Nogometna zveza Slovenije.

Pohvala Uefe

NZS je morala po končanem turnirju izdelati končno poročilo, ki je vsebovalo prav vse podatke o samem tekmovanju. Začenši od statističnih podatkov, namestitev udeležencev, dvorane, hotela…prostočasne dejavnosti, poročilo sodnikov, mnenje udeležencev, slikovno gradivo, posnetki tekem, ter nenazadnje tudi finančno poročilo, ki sta ga pripravila direktor turnirja Aleks Štolfa in referent za futsal pri NZS Stane Kokalj. Z Uefe je prišlo odlično, pohvalno in pozitivno mnenje. Uefa pa je opravljeno delo pohvalila kot vzorno. Velja omeniti, da tudi drugi udeleženci niso imeli pripomb.

„Že mnogokrat smo rekli, da smo v preteklosti (spomnimo se U21) in tudi danes korak pred kar številnimi evropskimi državami kar se tiče tekmovanja mladih. Marsikje državnih prvenstev nimajo, mi pa imamo postavljeno piramido v celotni starostni kategoriji. Podoben turnir je bil odigran v Srbiji, a slednja nima niti enega tekmovanja mladih, pa v naši bližini bi našli še katero državo, morda kar vse iz Balkana. V Srbiji so bili rezultati zelo visoki, precej bolj neizenačen turnir je bil kot v Podčetrtku. Pa če hočete za primerjavo države, ki je igrala pred kratkim pri nas, Japonska. Do letos so imeli eno člansko ligo z 12 ekipami in nič drugega, koliko prebivalcev že ima ta država ? Skratka selekcioniranje je šlo in gre pri nas naprej saj se je izkazalo kot odlična in pravočasna zadeva. Seveda brez dela v klubih in z mladimi ne bi šlo in to je pomembno omeniti. Verjamemo, da bomo lahko letos to vse nadgradili še v starostni kategoriji U15 in seveda z dekleti/članicami,“ je ob tem povedal Stane Kokalj.

Olimpijske igre mladih

Selekcijo U17 pa čakajo novi izzivi – novembra bodo na sporedu kvalifikacije za olimpijske igre mladih, ki bodo leta 2018 v Argentini, futsal pa se bo na takšnem nivoju predstavil prvič. V prihodnjih tednih bo jasen način in format tekmovanja. Ni pa izključeno, da Slovenija kandidira za organizacijo kvalifikacij.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | Futsal U17
  Vikend prinaša sklepno dejanje NZS Futsal center za sezono 2023/2024
  Treningi bodo potekali v Laškem: v soboto, 20.4., bo tako potekala NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
 • 29.02.2024 | Futsal U17
  NZS Futsal center na Vrhniki
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat bodo aktivni igralci selekcije U17. Igralci bodo pod taktirko Tomislava Horvata, selektorja članske reprezentance in reprezentance do 19 let, trenirali na Vrhniki. Zbrali se bodo v soboto, 2.3., ob 11.45
 • 02.01.2024 | Futsal U17
  V nedeljo NZS futsal center v Laškem
  Z novim letom nadaljujemo z delom v NZS centrih - futsal. Prva nedelja novega leta bo tako namenjena štirim aktivnim treningom igralcev in igralk v skupinah U15, U17, vratarji in dekleta. Treningi bodo potekali v nedeljo, 7.1., v Laškem.
 • 08.12.2023 | Futsal U17
  NZS Futsal center, tokrat tudi za vratarje
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov. Sobota bo minila v znamenju NZS futsal centra U15, nedeljpa v znamenju NZS futsal centra U17, vodila ju bosta Tomislav Horvat in Mile Simeunović, nedelja pa bo v znamenju vratarjev, trenig bo vodil Damir Puškar.
 • 10.04.2023 | Futsal U17
  V Laškem trojni program NZS center futsal
  Pred vrati je nov NZS center - futsal. Tokrat so koordinatorji na center povabili igralce iz celotne države, oziroma iz vseh klubov, za tem še NZS futsal center za igralke.
 • 07.02.2023 | Futsal U17
  V soboto pregledni trening tekmi NZS Futsal center
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z aktivnostmi v okviru projekta NZS Futsal center. Tako bo NZS v tem mesecu s skupno akcijo obeh kategorij U15/U17 preverila skupno pripravljenost igralcev, ki so v v tej sezoni vadili posebej na vzhodnem delu in posebej na zahodnem delu.
 • 31.12.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov
  Selekciji z zahoda se bosta zbrali v Dobrepolju, U17 ob 9.45, U15 pa ob 11.45. V Spodnjem Dupleku bo NZS Futsal center selekcij vzhoda potekal po identičnem voznem redu: 9.45 in 11.45. Treninge v Spodnjem Dupleku bo vodil Tomislav Horvat, v Dobrepolju pa Mile Simeunovič.
 • 06.12.2022 | Futsal U17
  V soboto NZS Futsal center U17 in U15
  NZS v mesecu decembru nadaljuje delo v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17, kjer se bodo igralci zbrali to soboto, 10. decembra. Na vzhodu bodo trenirali v Spodnjem Dupleku, na zahodu pa v Dobrepolju.
 • 31.10.2022 | Futsal U17
  V pričakovanju NZS Futsal centrov U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije z mesecem novembrom nadaljuje delo preteklih sezon in začenja z delom v NZS futsal centrih za starostni kategoriji U15 in U17. V soboto, 5.11., bosta NZS Futsal centra potekala v Dobrepolju in Spodnjem Dupleku.
 • 03.05.2022 | Futsal U17
  Po NZS Futsal centru na turnir v Poreč
  Nogometna zveza Slovenije je v tej sezoni namenila dodatno pozornost NZS Futsal Centru, ki sta od jeseni do pomladi potekala za starostni kategoriji U15 in U17. Prav slednja tvori tudi ogrodje reprezentance U19, pred katero je nov tekmovalni ciklus.

DELI NA