10.02.2020 | Futsal U17
Po uvodnih pripravah selekcije U17

Minuli vikend je v Mariboru potekala uvodna akcija selekcije U17, ki jo je vodil trener Tadej Levstek. „V uvodu smo podali osnovna navodila pri samem procesu treningov (pristop, motiviranost, nivo koncentracije, izvedba nalog). Takoj sem jim tudi dal tisto potrebno zaupanje, da smo tu, da se učimo in izpopolnjujemo učenje tehnično – taktičnih značilnosti, ki jih to starostno obdobje lahko ponuja,“ uvodoma pove Levstek.

Futsal selekcija U17:
Rok Jazbec (FK Dobovec), Luka Klinec (KMN Bronx Škofije), Žiga Frank (KMN Bronx Škofije), Nik Okorn (FC Litija), Alen Ruis (KMN Slovenske gorice), Benjamin Rep (KMN Tomaž), Lovro Debeljak (ŠD Extrem), Kristjan Mohar (ŠD Extrem), Anže Žlindra (ŠD Extrem), Andraž Gregorič (ŠD Extrem), Kimi Vičar (KMN Meteorplast), Niko Houbar (KMN Meteorplast), Vito Houbar (KMN Meteorplast), Lovro Škrinjar (FC Litija).

Pester diapazon dejavnosti

„Na samih treningih smo želeli ponoviti potrebne tehnične elemente, ki jih v futsal igri najpogosteje uporabljamo. Naredili smo nekaj tudi za razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti kot gibljivosti. Pokazalo se jim je tudi osnovni oris situacijskih vaj pri samem sistemu igre, ki ga gradi in razvija tudi reprezentanca U19.  Po začetnih vajah so fantje to uigravali po četvorkah s pomočjo pasivne obrambe, tako da so napadalci gibanja lažje absorbirali. Vikend je prinesel veliko aktivnosti, saj po večini fantje niso vajeni narediti toliko količine treninga v tako malem času. Zato je bilo tudi veliko časa namenjenega samemu počitku. Seveda nismo zanemarili tudi osnovnih didaktičnih prijemov. Zelo pomemben poudarek je bil pri samem odnosu med soigralci, med druženjem med njimi, ter med spoštovanjem osebja, trenerskega štaba in ostalih funkcionarjev, ki jih taka selekcija za nemoteno delovanje potrebuje. Pokazala se jim je tudi kratka videoanaliza tekem mladih, da dobijo občutek, da kar delajo delajo dobro,“ je dodal Levstek, ki je še pozdravil, da je pri mladih še enkrat več močno opaziti pravo pripadnost slovenskemu grbu, saj so se akcije udeležili vsi igralci, ki so bili poklicani. Opozoril je, da imajo nekateri igralci premajhno količino treningov tedensko, kar se jim je poznalo pri izvedbi nekaterih motorično bolj kompleksnih vajah. Vidi se, da so nekateri še vhodni letniki, kar se vidi tudi pri samem morfološkem razvoju, ki se pozna pri sami igri, saj so manj sigurni pri preigravanjih in duelih, ter v obrambnih nalogah so nekoliko manj agresivni, je še opomnil naš sogovornik.

Naslednja akcija bo predvidoma že aprila, ko bo na vrsto prišla tudi prva tekma. „Da tudi na ta način nekako dobijo neko sliko tako o sebi, kot ekipi, kako so skozi sezono napredovali in kam sodijo,“ še doda Tadej Levstek, ki sta mu pri delu pomagala Mitja Jontez in Robert Žuman.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.02.2020 | Futsal U17
  Aprila še ena akcija NZS center za futsal
  Nogometna zveza Slovenije je minuli vikend pripravila NZS center za futsal, treninga sta potekala v Mariboru in v Sodražici. Vadbe so se udeležili igralci starostne kategorije U15. „Treningi so potekali po načrtovanih smernicah,“ je ob tej priložnosti povedal Tadej Levstek, ki bdi nad projektom NZS center futsal.
 • 07.02.2020 | Futsal U17
  Zbrala se bo selekcija U17
  Prvič se bodo jutri na dvodnevnem zboru zbrali igralci futsal selekcije U17 in tako nadaljevali z delom, ki so ga začeli na NZS centrih za futsal. Zbor igralcev in vodstva je jutri, v soboto, v Mariboru.
 • 07.02.2020 | Futsal U17
  Znani postavi za NZS Futsal center U15
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z NZS centri za futsal, tokrat organizira prvega v letu 2020. Tokratno vabilo na izbirni trening gre igralcem v starostni kategoriji U15 – vzhod in U15 – zahod.
 • 03.12.2019 | Futsal U17
  Nadaljuje se delo z NZS centri za futsal
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z NZS centri za futsal, tokrat organizira zadnjega v letu 2019. Prihajajoča sobota in nedelja bosta v znamenju treningov v Sodražici (Zahod v soboto) in Mariboru (Vzhod v nedeljo).
 • 26.10.2019 | Futsal U17
  Znane postave za NZS center futsal U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije bo tudi v novi sezoni skupaj s trenerskim odborom KMN organizira izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U15 in U17. Prihodnji vikend bodo tako potekali štirje izbirni treningi NZS Center futsal.
 • 24.04.2019 | Futsal U17
  Po uspešnem zaključku futsal izbirnih treningov U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN pri NZS je minulo soboto v Sodražici organizirala zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Za izbirne treninge v U15 so bili zadolženi Dušan Razboršek, Tadej Vugrinec, Danijel Kaljevič, za U17 pa Tadej Levstek, Robert Gačnik, Fredi Kajba, Goran Stanić.
 • 17.04.2019 | Futsal U17
  Še zadnja izbirna treninga za U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Zbor igralcev in vodstva je v soboto, 20.04., v Sodražici.
 • 24.03.2019 | Futsal U17
  Selektor Dobovičnik razkril ekipo za kvalifikacije
  Futsal reprezentanca Slovenije U19 se bo jutri, v ponedeljek, 25. marca, ob 18. uri zbrala v Podčetrtku. V sredo reprezentanca začenja prve uradne kvalifikacije za Euro 2019.
 • 18.03.2019 | Futsal U17
  Po uspešnem NZS centru v Sodražici in Podčetrtku
  „Zelo sem zadovoljen z videnim. Nadaljujemo s trendom sodobnih futsal treningov v teh starostnih kategorijah. Pri fantih je opazna velika zagnanost in velika pripadnost. Moram pa reči, da smo imeli to pot dva neopravičena izostanka,“ je povedal Dušan Razboršek, ki vodi trenerski odbor KMN pri NZS in bdi nad akcijo v kategoriji U15.

DELI NA