24.04.2019 | Futsal U17
Po uspešnem zaključku futsal izbirnih treningov U15 in U17

Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN pri NZS je minulo soboto v Sodražici organizirala zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Za izbirne treninge v U15 so bili zadolženi Dušan Razboršek, Tadej Vugrinec, Danijel Kaljevič, za U17 pa Tadej Levstek, Robert Gačnik, Fredi Kajba, Goran Stanić.

Pozitivna izkušnja

„Potegnili smo črto in narejenim smo lahko zadovoljni. To je zelo pozitiven projekt. Moja napaka pa je, ker smo izbrali tak termin za zaključek, ko se že igrajo nogometne tekme v kategoriji U15. Zato je bil precejšen osip na zadnji akciji U15. V prihodnje bomo previdnejši, naučili smo se nekaj novega. Predvsem pa si želim, da se dojame, da sta kategoriji U15 in U17 tisti dve, ki predstavljata temelj za vse nadaljnje delo in razvoj panoge futsal. Zato si zaslužijo optimalne pogoje za delo in razvoj,“ je ob tem dejal Dušan Razboršek.

Za U19

„Zaključili smo z zadnjim izbirnim treningom, ki se je končal z medsebojno tekmo med vzhodom in zahodom. Menim, da smo uspešno realizirali glavni namen  le tega, saj smo skozi sezono poskusili preveriti čim večje število igralcev. Tudi sami cilji so bili jasno postavljeni: da skušamo iz množice igralcev izluščiti določene potenciale, ki bi ustrezale profilu, ki zadostuje vstopu v reprezentanco U19. Vsi ti fantje so povečini izhodni letniki in bodo v prihodnji sezoni močno trkali na vrata U19 reprezentance,“ je ob tem dejal Levstek, ki je izpostavil še tole:

„Sam trening je bil postavljen strokovno in je poleg tehnično taktičnih stvari zajemal tudi psihologijo športa. Saj menim, da  je potrebno tem igralcem nameniti veliko pozornost tudi temu segmentu treninga, ki je ravno tako pomemben del pri samem igralčevem razvoju. Z njimi se je potrebno veliko pogovoriti in jim dati neke uspešne smernice pri njihovi nadaljnji športni karieri.“

Tudi Dobovičnik in Kavčič

Zaključnega izbirnega treninga sta se udeležila Andrej Dobovičnik (selektor članske vrste in reprezentance do 19 let) in Matej Kavčič (pomočnik v članski vrsti in reprezentanci do 19 let).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/M.K.

SORODNE NOVICE

 • 17.04.2019 | Futsal U17
  Še zadnja izbirna treninga za U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Zbor igralcev in vodstva je v soboto, 20.04., v Sodražici.
 • 24.03.2019 | Futsal U17
  Selektor Dobovičnik razkril ekipo za kvalifikacije
  Futsal reprezentanca Slovenije U19 se bo jutri, v ponedeljek, 25. marca, ob 18. uri zbrala v Podčetrtku. V sredo reprezentanca začenja prve uradne kvalifikacije za Euro 2019.
 • 18.03.2019 | Futsal U17
  Po uspešnem NZS centru v Sodražici in Podčetrtku
  „Zelo sem zadovoljen z videnim. Nadaljujemo s trendom sodobnih futsal treningov v teh starostnih kategorijah. Pri fantih je opazna velika zagnanost in velika pripadnost. Moram pa reči, da smo imeli to pot dva neopravičena izostanka,“ je povedal Dušan Razboršek, ki vodi trenerski odbor KMN pri NZS in bdi nad akcijo v kategoriji U15.
 • 12.03.2019 | Futsal U17
  Novi štirje futsal izbirni treningi
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN pri NZS nadaljuje z razvojem mladih kadrov. Zavoljo tega organizira izbirne treninge v starostnih kategorijah U15 in U7, pred nami so štirje dogodki. Projekt v kategoriji U15 vodi Dušan Razboršek, U17 pa Tadej Levstek.
 • 29.01.2019 | Futsal U17
  NZS center futsal dosega svoj namen, mladi prizadevno na trening
  Nogometna zveza Slovenije, skupaj s trenerskim odborom KMN, tudi v letu 2019 nadaljuje z načrtnim delom v mlajših selekcijah. Minuli vikend so tako potekali načrtovani štirje izbirni treningi, Podčetrtek je NZS futsal centra U15 in U17 gostil v soboto, Škofije pa v nedeljo.
 • 21.01.2019 | Futsal U17
  NZS futsal centra v Podčetrtku in na Škofijah
  Nogometna zveza Slovenije, skupaj s trenerskim odborom KMN, nadaljuje z načrtnim delom v mlajših selekcijah. Zato se organizirata izbirna treninga igralcev v starostni kategoriji U15 (projekt vodi Dušan Razboršek) in U17 (projekt vodi Tadej Levstek).
 • 19.11.2018 | Futsal U17
  Po uspešnem izbirnem treningu
  „Pripravil sem program, kjer smo preverjali motorične sposobnosti (koordinacijo, gibljivost, hitrost) in tehniko (sprememba smeri z žogo in brez). Na koncu sta se ekipi še pomerili med sabo,“ je povedal Levstek, ki je vesel, da je bil odziv na izbirni trening dober in da se je vadba za vse končala brez poškodb.
 • 14.11.2018 | Futsal U17
  Izbirni futsal trening za U17 in U15
  "Želim si, da te vzorce treniranja prenesemo na klube. Zaželjeno je, da si klubski trenerji te treninge ogledajo kar sami v Mariboru, kamor so vabljeni. Tokrat bo z igralci delal trenerski trojec Kaljevič, Djordjevič, Furek. Ni pa izključeno, da ne bodo prihodnjič vključeni tudi drugi. Predvsem pa je jasen namen teh izbirnih treningov: to je tisto, kar bo zadržalo člansko reprezentanco tako močno,“ ob tem pove Dušan Razboršek, koordinator izbirnih treningov.
 • 10.11.2018 | Futsal U17
  Prihodnji teden izbirni trening za U17
  Nogometna zveza Slovenije tudi v novi tekmovalni sezoni namenja precej pozornosti mladim futsal rodovom, zato skupaj s trenerskim odborom KMN organizira prihodnjo soboto v Mariboru izbirni trening (selekciji Zahoda in Vzhoda) igralcev v starostni kategoriji U17.

DELI NA