24.04.2019 | Futsal U17
Po uspešnem zaključku futsal izbirnih treningov U15 in U17

Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN pri NZS je minulo soboto v Sodražici organizirala zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Za izbirne treninge v U15 so bili zadolženi Dušan Razboršek, Tadej Vugrinec, Danijel Kaljevič, za U17 pa Tadej Levstek, Robert Gačnik, Fredi Kajba, Goran Stanić.

Pozitivna izkušnja

„Potegnili smo črto in narejenim smo lahko zadovoljni. To je zelo pozitiven projekt. Moja napaka pa je, ker smo izbrali tak termin za zaključek, ko se že igrajo nogometne tekme v kategoriji U15. Zato je bil precejšen osip na zadnji akciji U15. V prihodnje bomo previdnejši, naučili smo se nekaj novega. Predvsem pa si želim, da se dojame, da sta kategoriji U15 in U17 tisti dve, ki predstavljata temelj za vse nadaljnje delo in razvoj panoge futsal. Zato si zaslužijo optimalne pogoje za delo in razvoj,“ je ob tem dejal Dušan Razboršek.

Za U19

„Zaključili smo z zadnjim izbirnim treningom, ki se je končal z medsebojno tekmo med vzhodom in zahodom. Menim, da smo uspešno realizirali glavni namen  le tega, saj smo skozi sezono poskusili preveriti čim večje število igralcev. Tudi sami cilji so bili jasno postavljeni: da skušamo iz množice igralcev izluščiti določene potenciale, ki bi ustrezale profilu, ki zadostuje vstopu v reprezentanco U19. Vsi ti fantje so povečini izhodni letniki in bodo v prihodnji sezoni močno trkali na vrata U19 reprezentance,“ je ob tem dejal Levstek, ki je izpostavil še tole:

„Sam trening je bil postavljen strokovno in je poleg tehnično taktičnih stvari zajemal tudi psihologijo športa. Saj menim, da  je potrebno tem igralcem nameniti veliko pozornost tudi temu segmentu treninga, ki je ravno tako pomemben del pri samem igralčevem razvoju. Z njimi se je potrebno veliko pogovoriti in jim dati neke uspešne smernice pri njihovi nadaljnji športni karieri.“

Tudi Dobovičnik in Kavčič

Zaključnega izbirnega treninga sta se udeležila Andrej Dobovičnik (selektor članske vrste in reprezentance do 19 let) in Matej Kavčič (pomočnik v članski vrsti in reprezentanci do 19 let).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/M.K.

SORODNE NOVICE

 • 12.02.2020 | Futsal U17
  Aprila še ena akcija NZS center za futsal
  Nogometna zveza Slovenije je minuli vikend pripravila NZS center za futsal, treninga sta potekala v Mariboru in v Sodražici. Vadbe so se udeležili igralci starostne kategorije U15. „Treningi so potekali po načrtovanih smernicah,“ je ob tej priložnosti povedal Tadej Levstek, ki bdi nad projektom NZS center futsal.
 • 10.02.2020 | Futsal U17
  Po uvodnih pripravah selekcije U17
  „V uvodu smo podali osnovna navodila pri samem procesu treningov (pristop, motiviranost, nivo koncentracije, izvedba nalog). Takoj sem jim tudi dal tisto potrebno zaupanje, da smo tu, da se učimo in izpopolnjujemo učenje tehnično – taktičnih značilnosti, ki jih to starostno obdobje lahko ponuja,“ uvodoma pove Levstek.
 • 07.02.2020 | Futsal U17
  Zbrala se bo selekcija U17
  Prvič se bodo jutri na dvodnevnem zboru zbrali igralci futsal selekcije U17 in tako nadaljevali z delom, ki so ga začeli na NZS centrih za futsal. Zbor igralcev in vodstva je jutri, v soboto, v Mariboru.
 • 07.02.2020 | Futsal U17
  Znani postavi za NZS Futsal center U15
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z NZS centri za futsal, tokrat organizira prvega v letu 2020. Tokratno vabilo na izbirni trening gre igralcem v starostni kategoriji U15 – vzhod in U15 – zahod.
 • 03.12.2019 | Futsal U17
  Nadaljuje se delo z NZS centri za futsal
  Nogometna zveza Slovenije nadaljuje z NZS centri za futsal, tokrat organizira zadnjega v letu 2019. Prihajajoča sobota in nedelja bosta v znamenju treningov v Sodražici (Zahod v soboto) in Mariboru (Vzhod v nedeljo).
 • 26.10.2019 | Futsal U17
  Znane postave za NZS center futsal U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije bo tudi v novi sezoni skupaj s trenerskim odborom KMN organizira izbirni trening igralcev v starostni kategoriji U15 in U17. Prihodnji vikend bodo tako potekali štirje izbirni treningi NZS Center futsal.
 • 17.04.2019 | Futsal U17
  Še zadnja izbirna treninga za U15 in U17
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s trenerskim odborom KMN organizira zaključna izbirna treninga igralcev v starostnih kategorijah U15 in U17. Zbor igralcev in vodstva je v soboto, 20.04., v Sodražici.
 • 24.03.2019 | Futsal U17
  Selektor Dobovičnik razkril ekipo za kvalifikacije
  Futsal reprezentanca Slovenije U19 se bo jutri, v ponedeljek, 25. marca, ob 18. uri zbrala v Podčetrtku. V sredo reprezentanca začenja prve uradne kvalifikacije za Euro 2019.
 • 18.03.2019 | Futsal U17
  Po uspešnem NZS centru v Sodražici in Podčetrtku
  „Zelo sem zadovoljen z videnim. Nadaljujemo s trendom sodobnih futsal treningov v teh starostnih kategorijah. Pri fantih je opazna velika zagnanost in velika pripadnost. Moram pa reči, da smo imeli to pot dva neopravičena izostanka,“ je povedal Dušan Razboršek, ki vodi trenerski odbor KMN pri NZS in bdi nad akcijo v kategoriji U15.

DELI NA