Po najboljših močeh parirale evropskim prvakinjam

Slovenija in Španija sta v Kidričevem odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem. Uvodoma so bile aktualne evropske prvakinje boljše s končnim rezultatom 0:11. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Celju, tekma se začne ob 18.30.

Pripravljalni tekmi:

Kidričevo, 5.11.
Slovenija – Španija 0:11 (0:5)
0:1 Sotelo (2.), 0:2 Sotelo (3.), 0:3 Sotelo (4.), 0:4 Gonzales (7.),  0:5 Gonzales (13.), 0:6 De Paz (21.), 0:7 De Los Riscos (23.), 0:8 Sotelo (23.), 0:9 Cantero (25.), 0:10 Sotelo (25.), 0:11 De Paz (31.)

Celje, 6.11.
Slovenija – Španija (18.30)

Videoposnetek tekme:

Od 1. do 40.

Španke so pred 200 gledalci v Kidričevem potrdile, zakaj so evropske prvakinje. Od prve do zadnje minute, od prve do zadnje igralke, ki je vstopila na teren so igrale, kot da gre za tekmo, ki šteje za točke. Predvsem pa so gostje demonstirale prvine modernega futsala, ki povezuje fizično pripravljenost s tehnično-taktično podkovanostjo.

Valentina Tuš in Sergeja Kos

Za nameček so gostje spretno izkoristile napake Slovenije, kjer je bila prvo ime kar vratarka Valentina Tuš, ki je obranila številne nevarne strele.

Tako uvod v prvi in drug polčas sta minila v prevladi gostij, ki so v prvih sedmih minutah prvega in drugega dela dosegle kar devet od 11 golov.

Slovenija si je ustvarila dve zreli priložnosti – v prvem polčasu je od daleč poizkusila kapetanka Sergeja Kos, ki je bila v 36. minuti najbližje častnemu zadetku. Po prejeti žogi je z leve strani pomerila z obrata, slovensko veselje je preprečila žoga, ki je končala v okviru vrat.

Izjave po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Pred tekmo smo se zavedali, da se pridemo učiti. Da smo izgubili, ni nobeno presenečenje. Španke so pokazale, zakaj so evropske prvakinje in ena najboljših ekip na svetu. To so naše drage učne ure, ki so velika naložba za prihodnost. Nekaj bomo skušali popraviti še na sredini tekmi.“

Sergeja Kos, kapetanka Slovenije:
„Vedeli smo, da nas čaka težka in zahtevna tekma z evropskimi prvakinjami. To je za vse nas tudi lepa življenjska izkušnja. Soigralkam nimam kaj očititati, vse so dale vse od sebe, jutri pa bo še malce boljše.“

Valentina Tuš, vratarka:
„Prisotno je razočaranje, v moji igri je bilo kar nekaj napak, ki jih želimo popraviti. Svoje pa je k vsemu dodala tudi trema.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 06.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Pokazale več kot dan poprej v Kidričevem
  Slovenija in Španija sta v Celju odigrali še drugo zaporedno prijateljsko tekmo. V Celju je bilo 0:7 za evropske prvakinje.
 • 05.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Danes v Kidričevem, jutri v Celju
  „Dekleta so dobro pripravljena, v ekipi vlada dobro razpoloženje. Vse igralke se zavedajo težavnosti tekme, a vedo, da proti Španiji ni kaj izgubiti. Odločno gremo v tekmo,“ ob tej priložnosti pove selektor Dejan Kramberger.
 • 04.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Evropske prvakinje trenirale v Podčetrtku
  V torek in sredo se v Sloveniji obeta nov športni presežek. V torek in sredo se bo naša ženska futsal reprezentanca pomerila s Španijo, aktualnimi in prvimi evropskimi prvakinjami.
 • 03.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Proti evropskim prvakinjam v Kidričevem in Celju
  V Kidričevem in v Celju je vse pripravljeno za spektakel: v torek in sredo bo ženska futsal reprezentanca igrala proti Španiji, aktualnim evropskim prvakinjam. Tekmo iz Kidričevega boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 26.10.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju tekme z evropskimi prvakinjami
  panke prihajajo v Slovenijo v začetku novembra, ko se bodo 5. novembra ob 19.00 uri v Kidričevem in dan kasneje v Celju (18.30) pomerile z našo izbrano vrsto. Selektor Dejan Kramberger bo igralke zbral v nedeljo, 3. novembra, danes pa obelodanjamo seznam igralk, na katere računa.
 • 19.10.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Z žensko reprezentanco tudi Dejan Kraut
  Danes se je zbrala ženska futsal reprezentanca Slovenije, ki bo do jutri vadila v Mariboru in okolici, v prvem tednu novembra pa jo čakata tekmi proti evropskim prvakinjam Španiji, ki prihaja v Slovenijo.
 • 13.10.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca Slovenije nadaljuje s svojim delom in razvojem. Prihodnji vikend se bo zbrala članska vrsta, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, ki je razkril seznam igralk za priprave v Mariboru.
 • 05.08.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  S slovenskim pridihom tudi v prvi italijanski ligi
  Nova futsal sezona prinaša nove izzive tudi za slovensko reprezentantko 25-letno Laro D´Amato, ki se seli v elitno italijansko ligo v tabor Firence.
 • 31.05.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Z zmago sklenile turnir v Srbiji
  Ženska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (4:2) sklenila mednarodni turnir v Srbiji. Tanja Vrabel je k uspehu prispevala dva zadetka, Vanja Tanšek in Lara D´Amato po enega. Pred tem je Slovenija priznala premoč Srbiji (3:5) in Češki (0:6).

DELI NA