Po najboljših močeh parirale evropskim prvakinjam

Slovenija in Španija sta v Kidričevem odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem. Uvodoma so bile aktualne evropske prvakinje boljše s končnim rezultatom 0:11. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Celju, tekma se začne ob 18.30.

Pripravljalni tekmi:

Kidričevo, 5.11.
Slovenija – Španija 0:11 (0:5)
0:1 Sotelo (2.), 0:2 Sotelo (3.), 0:3 Sotelo (4.), 0:4 Gonzales (7.),  0:5 Gonzales (13.), 0:6 De Paz (21.), 0:7 De Los Riscos (23.), 0:8 Sotelo (23.), 0:9 Cantero (25.), 0:10 Sotelo (25.), 0:11 De Paz (31.)

Celje, 6.11.
Slovenija – Španija (18.30)

Videoposnetek tekme:

Od 1. do 40.

Španke so pred 200 gledalci v Kidričevem potrdile, zakaj so evropske prvakinje. Od prve do zadnje minute, od prve do zadnje igralke, ki je vstopila na teren so igrale, kot da gre za tekmo, ki šteje za točke. Predvsem pa so gostje demonstirale prvine modernega futsala, ki povezuje fizično pripravljenost s tehnično-taktično podkovanostjo.

Valentina Tuš in Sergeja Kos

Za nameček so gostje spretno izkoristile napake Slovenije, kjer je bila prvo ime kar vratarka Valentina Tuš, ki je obranila številne nevarne strele.

Tako uvod v prvi in drug polčas sta minila v prevladi gostij, ki so v prvih sedmih minutah prvega in drugega dela dosegle kar devet od 11 golov.

Slovenija si je ustvarila dve zreli priložnosti – v prvem polčasu je od daleč poizkusila kapetanka Sergeja Kos, ki je bila v 36. minuti najbližje častnemu zadetku. Po prejeti žogi je z leve strani pomerila z obrata, slovensko veselje je preprečila žoga, ki je končala v okviru vrat.

Izjave po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Pred tekmo smo se zavedali, da se pridemo učiti. Da smo izgubili, ni nobeno presenečenje. Španke so pokazale, zakaj so evropske prvakinje in ena najboljših ekip na svetu. To so naše drage učne ure, ki so velika naložba za prihodnost. Nekaj bomo skušali popraviti še na sredini tekmi.“

Sergeja Kos, kapetanka Slovenije:
„Vedeli smo, da nas čaka težka in zahtevna tekma z evropskimi prvakinjami. To je za vse nas tudi lepa življenjska izkušnja. Soigralkam nimam kaj očititati, vse so dale vse od sebe, jutri pa bo še malce boljše.“

Valentina Tuš, vratarka:
„Prisotno je razočaranje, v moji igri je bilo kar nekaj napak, ki jih želimo popraviti. Svoje pa je k vsemu dodala tudi trema.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Žreb članicam namenil skupino na Hrvaškem
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, je bil opravljen žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo ženskih članskih futsal reprezentanc. Slovenija bo igrala na Hrvaškem.
 • 13.02.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za Euro 2021
  Na sedežu evropske nogometne zveze Uefa je vse nared za današnji žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu leta 2021. Uefa je obelodanila, da bo v kvalifikacijah sodelovalo 24 držav.
 • 20.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Za članicami prva akcija v letu 2020
  Minuli vikend so z delom nadaljevale futsal reprezentantke, ki so se zbrale na Štajerskem in pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja opravili štiri treninge. To je bila prva akcija v letu 2020, ki prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 11.01.2020 | Futsal ženska A reprezentanca
  Prihodnji teden nov zbor ženske futsal reprezentance
  Leto obeležuje nov kvalifikacijski ciklus za uvrstitev na EP 2021. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa prihodnji vikend na pripravah na Štajerskem.
 • 08.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V drugo pokazale bistveno več
  Za razliko od sobote so tokrat varovanke selektorja Dejana Krambergerja pokazale precej več, predvsem pa so popravile pristop in zbranost v igri. Svoje delo je dobro opravila tudi vratarka Valentina Tuš.
 • 07.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Poljska slavila na uvodni tekmi
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v mestu Torun odigrala svojo 15. uradno tekmo, zmaga pa je ostala na Poljskem, domačinke so bile boljše s 7:2. Gola za Slovenijo sta prispevali Rebeka Bačar in Lara D´Amato.
 • 05.12.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  V soboto in nedeljo proti Poljski
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo odigrala 15. uradno tekmo, uvodoma se je na mednarodni sceni predstavila 14. maja 2018 na gostovanju na Slovaškem. Prvi zadetek v zgodovini za slovensko žensko vrsto je dosegla Anja Ložar (14.5. 2018). Tanja Vrabel je s sedmimi zadetki prva strelka, sledi ji Sergeja Kos (7).
 • 22.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca na Poljsko
  Pred žensko futsal reprezentanco Slovenije sta dve novi preizkušnji. Tokrat se odpravljalo na gostovanje na Poljsko, kjer se bodo v Toruńu (7.12.) in v Unisławu (8.12.) pomerile z domačo reprezentanco. Selektor Dejan Kramberger je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 06.11.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Pokazale več kot dan poprej v Kidričevem
  Slovenija in Španija sta v Celju odigrali še drugo zaporedno prijateljsko tekmo. V Celju je bilo 0:7 za evropske prvakinje.

DELI NA