22.06.2009 | 1. SFL
Po koncu sezone za sodnike

S koncem tekmovanja v državnih ligah je tudi konec sezone za sodnike, ki pa z enim očesom že pogledujejo proti novi sezoni. O tem je spregovoril Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora za mali nogomet pri ZNSS.

Kakšni so vtisi sojenja v minuli sezoni?

»V Sodniškem odboru ocenjujemo, da je bilo sojenje v minuli sezoni, ki je bila ena najbolj izenačenih in zanimivih, dobro. Pred sklepnimi tekmami končnice smo imeli sestanek z vsemi 32 sodniki, kjer smo jih v kratki analizi opozorili na najbolj evidentne odklone, ki so se dogodili pri presojah  v preteklosti ter podali navodila in smernice za tekme končnice

tako za prvaka kakor za obstanek v 1SFL. Tekme končnice so sodili izkušenejši sodniki, ki so zelo dobro opravili svoje naloge. Seveda vedno je tako, da je lahko sojenje še boljše, vendar, generalno gledano, smo z minulo sezono zadovoljni. Uveljavilo se je kar nekaj mladih sodnikov, ki so opozorili nase z dobrim sojenjem in kaže, da jim bomo v prihodnje lahko

zaupali še težje tekme. Naj omenim še, da sta naša mednarodna sodnika (Borut Šivic - EP U21 v Sankt Petersburgu in finale UEFA Futsal Cupa v Ekaterinburgu in Dejan Nikolič kvalifikacije za EP 2010), več kot dostojno prezentirala slovensko sojenje ter prejela zelo dobre ocene.«

Silvo Borošak, svoj čas izredno priznan mednarodni sodnik, je povedal tudi to, katere aktivnosti čakajo sodnike pred novo sezono?

»V avgustu, ob dnevih slovenskega futsala, bomo najprej, predvidoma 29.8. z vsemi sodniki 1 in 2. SFL (razdeljeni so v tri kvalitetne skupine) in petimi (5) sodniki iz talent programa, opravili fizični in teoretični preizkus znanja. Prav tako bodo preko video posnetkov seznanjeni z dobrimi pa tudi slabšimi ocenami določenih situacij na posameznih tekmah. Posebej bodo opozorjeni na preveliko »toleranco« do oseb na rezervnih klopeh (trenerji, pomočniki trenerjev, tehnični vodja...), ki se nešportno vedejo in mečejo slabo luč na slovenski futsal.  Tudi kontrolorji sojenja bodo 30. 8. imeli seminar, na katerem bomo analizirali spomladanski del njihovega dela preko diagramov in tudi preko posnetkov določenih situacij, ki so tako ali drugače zaznamovali določene tekme. Vsem akterjem na slovenski futsal sceni želim mirne in prijetne poletne mesece in veliko uspeha v novi sezoni, ekipi Puntarja pa  uspešen start na evropski sceni,« je zaključil Borošak.

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA