10.11.2009 | 1. SFL
Pantič hoče na EP

Eden od treh novincev na pripravah članske vrste je tudi Danijel Pantič, 22-letni Litijan, ki se bo po igranju za mlado reprezentanco preizkusil tudi med člani.

Danijel, prejeli ste poziv selektorja Andreja Dobovičnika.

»To je bila vesela novica. Omenjen poziv oz. vabilo mi ogromno pomenita. Zelo sem bil zadovoljen, ker se je selektor odločil, da mi ponudi priložnost, da pokažem, kaj znam. Odločen sem, da ga ne razočaram, da dam vse od sebe in upravičim to njegovo zaupanje.«

Poprej ste se kalili v mladi reprezentanci.

»Res je. Omenjen poziv in priprave s člani pa so korak naprej na moji športni poti.«

Konkurenca v reprezentanci je močna, vi pa novinec.

»To je že res. Vse fante in soigralce spoštujem. A že sedaj obljubljam in povem, da se bom boril do konca, da potujem kot reprezentant na evropsko prvenstvo na Madžarsko! To je moj glavni cilj!«

Ob koncu lanske sezone ste si privoščili neumnost, ki vas je stala prisilnega počitka, potem ko ste si prislužili rdeč karton. Kako je vse skupaj vplivalo na vas?

»Pozitivno. Pet tekem sem moral počivati, nisem mogel pomagati niti naši ekipi U21, pa tudi s sodnikom se ne govori ali pa tako reagira, kot sem sam...«

Litija je odločno zakoračila v prvenstvo.

»Stanje v ekipi je zelo dobro, smo prijatelji, med sabo se spodbujamo in odločno delamo. Letos se bomo borili za naslov prvaka.«

Kje in kdaj ste začeli svojo športno pot?

»Sprva sem bil član NK Litija, igral sem v Šmartnem in Ivančni Gorici, po prijateljevanju z Gašperjem Vrhovcem pa sem se odločil, da se preizkusim v futsalu. Pet leto bo že od takrat, ko sem se odločil, d igram le futsal, imam pa željo, da se po koncu futsal poti spet preizkusim na travnati zelenici. Moj prvi futsal trener je bil Zoran Tesko, potem pa sta tu bila še brata Tone in Andrej Vrhovec, ki sta me vedno spodbujala k trdemu delu. Tudi takrat, ko sem igral za drugo ekipo in sem hotel celo odnehati. Vztrajal sem.«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA