02.01.2014 | Futsal AA
Optimistično pred gostovanjem evropskega prvaka

V ponedeljek, 6.1. v Mariboru, in torek, 7.1. v Litiji, obe tekmi sta ob 19.30, bo Slovenija v duhu obračuna članske futsal reprezentance z ekipo Španije, ki je bila šestkrat evropski, dvakrat pa svetovni prvak.

Prost vstop

Gostje prihajajo v Slovenijo v petek zvečer, v nedeljo pa bodo dvakrat (11.30 – 13.30 in 19.00 – 21.00) vadili v dvorani Tri lilije v Laškem, nastanjeni pa bodo v Celju. Obe tekmi iz Maribora in Litije si bo moč ogledati brezplačno, za vse tiste, ki jih ne bo na tekmi, pa bodo lahko obračuna spremljali v neposrednem internetnem prenos na futsal.si.

Pred tekmo je bila v Mariboru tudi posebna novinarska konferenca, kjer so svoje pred tekmo povedali organizatorji in akterji s parketa.

Milan Jarc, predsednik MNZ Maribor:
»V veselje in čast nam je, ker nam je Nogometna zveza Slovenije dodelila in zaupala organizacijo take tekme. Častni predsednik organizacijskega odbora tekme bo župan mariborski župan Andrej Fištravec. Ta tekma pa je darilo mestu Maribor, zato tudi ni vstopnine.«

Aleš Vrabel, reprezentant Slovenije:
»Vesel sem, ker je ta tekma v Mariboru, kjer sem tudi začel svojo športno pot. Verjamem, da se bo zbralo veliko ljudi. Igramo proti ekipi, ki je morda celo najboljša na svetu. Premorejo izjemno ekipo, vloga favorita je jasna. Mi smo že dokazali, da lahko igramo tudi proti najboljšim ekipam. Prepričan sem, da bomo trd zalogaj za Špance!«

Alen Mordej, reprezentant Slovenije:
»Počasi se že pripravljamo na tekmece na evropskem prvenstvu, selektor nam je posredoval videozapise. Smo neobremenjeni, Španija pa bo izvrsten test pred tako pomembnim tekmovanjem, ki nas čaka od 28.1. do 2.2.. Želimo si med osem najboljših v Evropi!«

Stane Kokalj, referent za futsal pru NZS:
»Španci so številka ena na svetu. Tri leta smo se borili, da smo jih uspeli prepričati, da gostujejo pri nas. Pogovori so stekli, ko smo dvakrat gostovali pri njih. Menjali so tudi igralsko zasedbo, zato jim taka gostovanja zdaj prav pridejo.«

Brez trojca

Zbor slovenske reprezentance v soboto v Laškem, kjer ekipa biva do srede. Selektor Andrej Dobovičnik je poklical 14 igralcev. Od standardnih to pot manjkajo Gaj Rosič (klubske obveznosti), Alen Mordej (poškodba) in Sebastijan Drobne (poškodba).

Na zbor 4.1. so vabljeni:

Dejan Bizjak (Touolon, Francija), Igor Bratič (KMN Oplast Kobarid), Alen Fetić (Makarska, Hrvaška), Kristjan Čujec (New Team, Italija), Uroš Kroflič (Dobovec Trgovine Jager), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Rok Mordej (New Team, Italija), Igor Osredkar (Makarska, Hrvaška), Damir Puškar (FC Litija), Irnes Škorič (KMN Sevnica), Tilen Štendler (KMN Puntar), Aleš Vrabel (Toulon, Francija), Dani Vulikič (KMN Oplast Kobarid) inGašper Vrhovec (FC Litija).

Pripravljalni tekmi:

6.1. 2014, Maribor:
Slovenija – Španija (19.30)

7.1. 2014, Litija:
Slovenija – Španija (19.30)

Selektor Andrej Dobovičnik si bo v sredo v Italiji ogledal tudi tekmo med Italijo in Slovaško, pred začetkom evropskega prvenstva pa bo Slovenija odigrala še dve tekmi proti Hrvaški, ki pa bosta zaprti za javnost.

»Upamo in želimo si, da naredimo korak naprej in s to generacijo, ki je prava in na mestu, pridemo v tako želeno četrtfinale,« sklene Stane Kokalj na novinarski konferenci v Mariboru.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA