29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
Oplast in Dobovec finalista pokala

Oplast se je kot prva ekipa uvrstil v finale pokala Terme Ollimia. Ekipa trenerja Zorana Teska je na uvodni tekmi polfinala s 4:1 porazila FK Siliko. Drugo mesto v finalu so si priigrali igralci Dobovca MB-Montinga, ki so v 2. polčasu strli odpor Sevnice in slavili z 2:0.

Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.

Obračun Dobovca in Oplasta bo ponovitev finala pokala Terme Olimia, ki smo ga gledali leta 2015, z 11:7 so se veselili igralci Oplasta.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Odmevi po polfinalu:
Mitja Jontez, trener Sevnice:
„Čestitam Dobovcu za preboj v finale. Pohvalim pa moje fante, ki so taktično izvrstno odigrali in se povsem držali tega, kar smo se dogovorili. Nekaj stvari nam ni šlo na roke, upam pa, da se iz tega kaj naučimo za novo sezono!“

Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting:
„Pričakovali smo točno tako tekmo, kot se je zgodila. Z igralci smo se veliko pogovarjali in se dobro pripravili. Sevnica je zaigrala z vratarjem v polju, kar pa nam ni delalo težav. Mi smo bil iti, ki smo hoteli igrati in imeti žogo v svojih nogah. Smo v finalu, to šteje.“

Mile Simeunovič, trener Silika:
„Mogoče res žoga ni hotela v gol, a to so take tekme, da si moraš to srečo tudi malce zaslužiti. Očitno si je nismo. Oplast je dal vse od sebe, dosegel je dva gola, z 2:0 pa je lažje igrati. Imeli smo situacije, imeli smo možnosti. Nismo dosegli zadetka. Morda je bilo tudi kaj narobe pri taktiki, to bomo ugotavljali hladnih glav. Oplast je zasluženo zmagal, bil je boljši, želim jim srečno v finalu!“

Zoran Tesko, trener KMN Oplasta:
„Pokal je specifično tekmovanje, odloča ena sama tekma, kjer staviš vse ali nič. V prvenstvu jih res nismo premagali, a bil sem poleg le na drugi tekmi, ko naša igra še ni bila dobra, moral sem se takrat zapirati. Potrebovali smo točke, da ne bi izpadli iz lige. Tisti gol za 1:1 smo v 1. SFL dobili ob koncu. Danes se nam je izšlo, zabili smo gole, to šteje. Mile Simeunovič je vrhunsko pripravil ekipo, a v pokalu nekaj pomeni tudi sreča.“

Videoposnetka polfinala pokala Terme Olimia:finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid - Dobovec MB-Monting (17.30) (videoprenos na www.nzs.si)

Zgodbe iz taborov udeležencev finalnega turnirja:

:: V PRIČAKOVANJU FINALNEGA TURNIRJA V PODČETRTKU

:: VERJAME V EKIPO, KI PRIHAJA PO NASLOV

:: OPLAST SE SPOGLEDUJE Z NOVIM NASLOVOM

:: VRHNIČANOM SO ZRASLE AMBICIJE

:: PROTI PRVAKU IŠČEJO SVOJO PRILOŽNOST

Lestvica strelcev pokala Terme Olimia v sezoni 2019/2020:
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) 5
Denis Totošković (Dobovec MB-Monting) 4
Domen Krnc (KMN Sevnica) 4
Stefan Popović (FK Siliko) 5

Nagrade za najboljše

V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič (drugič sicer) pa bomo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala futsal pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala je bil opravljen danes. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 08.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  V sredo žreb osmine pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti bo to, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala bo v sredo, 14.10.2020, v prostorih Nacionalnega nogometnega centra. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.

DELI NA