01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)

V Podčetrtku bomo nocoj dobili prvaka pokala Terme Olimia. Za 25. lovoriko tega tekmovanja se bosta pomerila KMN Oplast Kobarid in Dobovec MB-Monting. Naslov prvaka brani Dobovec MB-Monting.

Vstopnica za dan turnirja stane 5 evrov (odrasli)/ 3 evre (otroci).

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting (17.30) (prenosa na www.nzs.si in www.futsal.si)

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Zgodbe iz taborov udeležencev finalnega turnirja:

:: V PRIČAKOVANJU FINALNEGA TURNIRJA V PODČETRTKU

:: VERJAME V EKIPO, KI PRIHAJA PO NASLOV

:: OPLAST SE SPOGLEDUJE Z NOVIM NASLOVOM

:: VRHNIČANOM SO ZRASLE AMBICIJE

:: PROTI PRVAKU IŠČEJO SVOJO PRILOŽNOST

Nagrade za najboljše

V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič (drugič sicer) pa bomo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21.

Prek Sevnice in Silika

Oplast je v polfinalu s 4:1 porazil vrhniški Siliko, Primorci pa so odigrali pragmatično, zrelo in predvsem učinkovito. Gostom ni pomagala niti igra z vratarjem v polju, ko je v igro vstopil Nejc Berzelak. Ob tem so v taboru Vrhničanov tudi razkrili, da so se odločili že na začetku sezone, da v pokalu brani Maks Vidmar, Berzelak pa prihaja v igro le, če ekipa lovi tekmeca. To se je zgodilo, a je bil Oplast včeraj dovolj suveren.

Dobovec MB-Monting je z 2:0 porazil Sevnico, ki je tekmo končala z dvema izključenima igralcema, izključen je bil tudi trener Mitja Jontez. Aktualni prvaki so imeli več od igre, a so bili zelo neučinkoviti. Polfinalna igra je pozabljena, v taboru finalistov že zrejo v dvorano v Podčetrtku, kjer se finale začne ob 17.30!

Po 3. zaporedni naslov

„Pričakoval sem, da bo težko proti Sevnici. To se je zgodilo, bistveno je, da smo v finalu, kamor gremo motivirani in odločeni, da pridemo do tretjega zaporednega naslova,“ napoveduje trener Dobovca Kujtim Morina. „Videlo se je, da smo imeli slabo realizacijo v polfinalu. Verjamem, da bo proti Oplastu boljše,“ se nadeja Morina.

Sinoči je strokovni štab Dobovca že analiziral Oplast. „Pohvaliti jim moram, proti Siliku so odigrali eno najboljših tekem. Vidi se, da ima njihova igra glavo in rep. Trener Zoran Tesko je dobro pripravil in uredil ekipo, ki jo spet krasi kompaktnost, čvrstost. Tako, kot je to že bilo v preteklosti. A kot sem že rekel – nas zanima nov naslov,“ še doda v napovedi Kujtim Morina.

Zadnjič oktobra 2017

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu. Ko smo pri zgodovini, je prav, da omenimo še finale pokala Terme Olimia, ko je Oplast z 11:7 v finalu porazil prav Dobovec.

„Finale se zmaguje, ne igra,“ pa uvodoma pove trener Oplasta Zoran Tesko, ki je naprej pohvalil ekipo s kapetanom na čelu za izvrsten pristop v polfinalu in uspeh proti Siliku, potem pa je Tesko usmeril pogled na finale.

Dobovec je ranljiv

„Skrivnosti med ekipama ni. Trdim pa, to se vidi že nekaj zadnjih krogov 1. SFL, Dobovec je ranljiv. Jasno mi je, da je težko držati tak nivo forme celo sezono. Vsi delamo, vsi treniramo. Drži tudi to, da ima Dobovec vrhunske igralce, a s pravim pristopom je ranljiv. Da je tako, je potrdila Sevnica, katere predstava je tudi za nas vzpodbuda,“ je povedal Tesko. Njegova ekipa ima v svojem štabu tudi fizioterapevta, ki je imel sinoči in danes veliko dela.

Brata Čujec in Damir Puškar

To bo tudi tekma, kjer si bosta nasproti stala brata. Kristjan Čujec igra za Dobovec MB-Monting, Patrik Čujec je član Oplasta.

Damir Puškar v dresu Dobovca lovi svoj 9. pokalni naslov.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA