01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)

V Podčetrtku bomo nocoj dobili prvaka pokala Terme Olimia. Za 25. lovoriko tega tekmovanja se bosta pomerila KMN Oplast Kobarid in Dobovec MB-Monting. Naslov prvaka brani Dobovec MB-Monting.

Vstopnica za dan turnirja stane 5 evrov (odrasli)/ 3 evre (otroci).

Pokal Terme Olimia, finale, 1.3.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB-Monting (17.30) (prenosa na www.nzs.si in www.futsal.si)

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid 1:4 (0:2)
0:1 Kusterle (4.), 0:2 Koren (19.), 0:3 Uršič (26.), 1:3 Popović (27.), 1:4 Čujec (37.)

KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:2 (0:0)
0:1 Turk (25.), 0:2 Puškar (38.)

Zgodbe iz taborov udeležencev finalnega turnirja:

:: V PRIČAKOVANJU FINALNEGA TURNIRJA V PODČETRTKU

:: VERJAME V EKIPO, KI PRIHAJA PO NASLOV

:: OPLAST SE SPOGLEDUJE Z NOVIM NASLOVOM

:: VRHNIČANOM SO ZRASLE AMBICIJE

:: PROTI PRVAKU IŠČEJO SVOJO PRILOŽNOST

Nagrade za najboljše

V Podčetrtku bo pred finalno tekmo opravljena tudi posebna slovesnost: podeljena bo 12. Zlata žoga za najboljšega slovenskega igralca v minulem koledarskem letu, 5. nagrada za najboljšo futsal igralko v letu, vnovič (drugič sicer) pa bomo nagradili tudi najboljšega igralca v kategoriji U21.

Prek Sevnice in Silika

Oplast je v polfinalu s 4:1 porazil vrhniški Siliko, Primorci pa so odigrali pragmatično, zrelo in predvsem učinkovito. Gostom ni pomagala niti igra z vratarjem v polju, ko je v igro vstopil Nejc Berzelak. Ob tem so v taboru Vrhničanov tudi razkrili, da so se odločili že na začetku sezone, da v pokalu brani Maks Vidmar, Berzelak pa prihaja v igro le, če ekipa lovi tekmeca. To se je zgodilo, a je bil Oplast včeraj dovolj suveren.

Dobovec MB-Monting je z 2:0 porazil Sevnico, ki je tekmo končala z dvema izključenima igralcema, izključen je bil tudi trener Mitja Jontez. Aktualni prvaki so imeli več od igre, a so bili zelo neučinkoviti. Polfinalna igra je pozabljena, v taboru finalistov že zrejo v dvorano v Podčetrtku, kjer se finale začne ob 17.30!

Po 3. zaporedni naslov

„Pričakoval sem, da bo težko proti Sevnici. To se je zgodilo, bistveno je, da smo v finalu, kamor gremo motivirani in odločeni, da pridemo do tretjega zaporednega naslova,“ napoveduje trener Dobovca Kujtim Morina. „Videlo se je, da smo imeli slabo realizacijo v polfinalu. Verjamem, da bo proti Oplastu boljše,“ se nadeja Morina.

Sinoči je strokovni štab Dobovca že analiziral Oplast. „Pohvaliti jim moram, proti Siliku so odigrali eno najboljših tekem. Vidi se, da ima njihova igra glavo in rep. Trener Zoran Tesko je dobro pripravil in uredil ekipo, ki jo spet krasi kompaktnost, čvrstost. Tako, kot je to že bilo v preteklosti. A kot sem že rekel – nas zanima nov naslov,“ še doda v napovedi Kujtim Morina.

Zadnjič oktobra 2017

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu. Ko smo pri zgodovini, je prav, da omenimo še finale pokala Terme Olimia, ko je Oplast z 11:7 v finalu porazil prav Dobovec.

„Finale se zmaguje, ne igra,“ pa uvodoma pove trener Oplasta Zoran Tesko, ki je naprej pohvalil ekipo s kapetanom na čelu za izvrsten pristop v polfinalu in uspeh proti Siliku, potem pa je Tesko usmeril pogled na finale.

Dobovec je ranljiv

„Skrivnosti med ekipama ni. Trdim pa, to se vidi že nekaj zadnjih krogov 1. SFL, Dobovec je ranljiv. Jasno mi je, da je težko držati tak nivo forme celo sezono. Vsi delamo, vsi treniramo. Drži tudi to, da ima Dobovec vrhunske igralce, a s pravim pristopom je ranljiv. Da je tako, je potrdila Sevnica, katere predstava je tudi za nas vzpodbuda,“ je povedal Tesko. Njegova ekipa ima v svojem štabu tudi fizioterapevta, ki je imel sinoči in danes veliko dela.

Brata Čujec in Damir Puškar

To bo tudi tekma, kjer si bosta nasproti stala brata. Kristjan Čujec igra za Dobovec MB-Monting, Patrik Čujec je član Oplasta.

Damir Puškar v dresu Dobovca lovi svoj 9. pokalni naslov.

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: R.V./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala futsal pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala je bil opravljen danes. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 08.10.2020 | Pokal Terme Olimia
  V sredo žreb osmine pokala Terme Olimia
  Tudi v tej sezoni, že 26. po vrsti bo to, bo potekalo pokalno tekmovanje pokal Terme Olimia, kjer bo v prvi fazi igralo 16 ekip. Žreb parov osmine finala bo v sredo, 14.10.2020, v prostorih Nacionalnega nogometnega centra. Tekme so predvidene za petek, 6. novembra.
 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.

DELI NA