16.08.2023 | Futsal U19
Odšteva do evropskega prvenstva, v mislih Finska

Še 18 dni dni nas loči do začetka 3. evropskega prvenstva U19. Hrvaška, točneje Poreč, bo med 3.9. in 10.9. gostila najboljših osem mladinskih reprezentanc stare celine. Med njimi bo prvič tudi Slovenija.

Vstopnice za ogled tekem na EP v Poreču so dosegljive na TEJ POVEZAVI.

Dve skupini

Selektor Tomislav Horvat in igralci so z mislimi pri predtekmovanju. Letos maja je bil v Poreču opravljen žreb skupin: Slovenija je bila izžrebana v skupino B, poleg nje še Finska, Italija in Ukrajina. V skupini A bodo igrali Hrvaška, Španija, Portugalska in Francija. Žreb je osmerico razdelil v dve skupini. V predtekmovanju se vsak pomeri z vsakim, po dve najboljši ekipi pa napredujeta v polfinale. Za konec tekmovanja sta na sporedu še tekmi za 1. in 3. mesto.

„V tem hipu razmišljam tako o članski reprezentanci kot o reprezentanci U19 ter evropskem prvenstvu. Ravno pregledujem zapiske in zamisli. Ko govorimo o reprezentanci do 19 let, potem lahko rečem, da sem z mislimi pri uvodni tekmi proti Finski. Veliko vem o njih, z njimi smo odigrali dve tekmi,“ uvodoma pove selektor, potem nadaljuje:

„Na evropskem prvenstvu nas najprej čaka težka tekma s Finsko. Zavedamo se, da je naša predtekmovalna skupina zelo izenačena. Od prve tekme naprej bo treba zbirati točke. Upam in želim si, da pridemo na prvenstvo taktično in fizično pripravljeni, da začnemo prvenstvo, kot si vsi želimo.“

Pred EP na Roglo

Reprezentanca se bo zbrala 25. avgusta na Rogli, kjer bo opravila finalne priprave. Selektor pričakuje in verjame, da bodo njegovi varovanci opravili domačo nalogo, ki jim jo je dal po zadnjih dveh tekmah s Skandinavci. „Po tekmah s Finsko smo se največ s fanti pogovarjali ravno o fizični pripravi, ki je ključna za dobre rezultate. Fantje niso v trenažnem procesu, zato so morali v tem času sami poskrbeti za to, ker pred evropskim prvenstvom ne bo časa, da bi to naredili skupaj. Menim, da so fantje dovolj odgovorni, da vedo, da se brez dobre fizične pripravljenosti o kakem dobrem rezultatu nimamo kaj pogovarjati. Verjamem, da so moje nasvete vzeli resno in da pridejo na priprave v primerni formi,“ sklene Tomislav Horvat.

Slovenski sodnik na EP

Na evropskem prvenstvu bo sodil tudi slovenski mednarodni sodnik Dejan Veselič.

Tekme Slovenije v predtekmovanju evropskega prvenstva:

3.9.
Finska – Slovenija (13.00)

4.9.
Slovenija – Ukrajina (13.00)

6.9.
Slovenija – Italija (15.30)

Koledar tekmovanja v Poreču:
3., 4. in 6.9. redni del tekmovanja
8.9. polfinale
10.9. tekma za 3. in tekma za 1. mesto

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | Futsal U19
  Iz Sarajeva z dvema zmagama
  Selektor Tomislav Horvat je pohvalil agresivnost svojih varovancev, ki so si ustvarili številne priložnosti in bili tudi učinkoviti, po drugi tekmi pa je selektor povedal tole: „Prvi polčas smo odigrali zelo slabo in zasluženo izgubljali 4:2. Drugi polčas je bil odigran na res visokem nivoju in zato čestitam za zasluženo zmago. Veliko smo odnesli s tekem z zelo hitrimi in tehnično dobro podkovanimi tekmeci.“
 • 18.05.2024 | Futsal U19
  Še enkrat proti Savdski Arabiji
  Slovenija se je odzvala vabilu in prišla v glavo mesto Bosne in Hercegovine, kamor je selektor Tomislav Horvat popeljal izbrano vrsto, ki jo pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 16.05.2024 | Futsal U19
  Na prvi tekmi zmaga, v soboto še enkrat
  „Čestitke ekipi za zmago. Savdska Arabija je tehnično dobro podkovana in zelo hitro. A smo jim vsilili svoj način igre, bili smo agresivni in situacij tudi zabijali goli ter zasluženo zmagali,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 15.05.2024 | Futsal U19
  V Sarajevo po nove izkušnje
  „Vesel sem, ker smo uspeli dodatno dobiti ta termin za reprezentanco U19. Ekipa raste, fantje dobro napredujejo. S tema dvema tekmama bomo pridobili nove dodatne izkušnje, ki so prepotrebne, da bomo napadali cilj, ki smo ga zadali,“ pa je pred tekmama povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 06.05.2024 | Futsal U19
  Pred reprezentanco dve novi preizkušnji
  Futsal reprezentanca U19 bo v prihodnjih dneh v BIH odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Saudske Arabije. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 15.5., druga pa v soboto, 18.5. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 06.04.2024 | Futsal U19
  Po 3. mestu še pohvala selektorja
  Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
 • 05.04.2024 | Futsal U19
  Za 3. mesto proti Slovaški
  „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 03.04.2024 | Futsal U19
  Po preobratu boljši od ZDA
  Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).
 • 02.04.2024 | Futsal U19
  Po preobratu do zmage
  Mladinska futsal reprezentanca je turnir v Novigradu začela z zmago proti Severni Makedoniji (3:2). Za zmago sta zadela Urban Sevenšek (2) in Amar Velić. Slovenija bo jutri igrala proti ZDA.
 • 01.04.2024 | Futsal U19
  V Novigradu začenjajo proti Severni Makedoniji
  „V petih dneh bomo odigrali štiri tekme. Taki turnirji so izredno pomembni za našo ekipo, ki se še razvija, ki je v nastajanju,“ selektor Horvat izpostavi pomen turnirja za našo reprezentanco.

DELI NA