04.11.2022 | 1. SFL
Obračun ranjenih levov v Dobrepolju

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip, ob tem pa še tri kvalitetne tekme. V Dobrepolju se bosta pomerila kar ranjena leva minulega kroga; domače Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Opozarjajo na Matevža Sodiča

To bo tekma 5. in 6. ekipe lige. V 7. krogu so oboji vknjižili domači poraz. Dobrepolje je z 0:10 klonilo proti Siliku, Oplast doma tesno z 1:2 proti KMN Meteorplastu Šic bar.

„Izredno smo bili razočarani po porazu proti gostom iz Ljutomera. Dobili smo smešna dva gola, nismo pa zabili večkrat, čeprav smo imeli lepe priložnosti za to. Zaradi tega poraza in še prazničnih dni smo slabše trenirali,“ o stanju ekipe najprej spregovori Matej Kavčič, ki sedi na klopi Oplasta.

A časa za obžalovanje zamujenega ni, prvenstvo gre dalje, Oplast pa v Dobrepolju, s katerim si je v prvem krogu razdelil plen.

„Dobrepolje je fizično močna ekipa, v svoji sredini imajo zanimivega igralca Matevža Sodiča, ki je klasičen sidraš, poleg tega pa je levičar. Popreje ga nismo poznali. Zavedamo se, da smo se na prvi letošnji medsebojni tekmi opekli, zato bomo še toliko bolj previdni,“ poudari trener Kavčič.

Trener Kaljevič ostaja optimist

„Po prejšnjem petku in visokem porazu proti Siliku smo tudi mi težko trenirali te dni,“ pa priznava tudi današnji gostitelj trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki verjame, da bo danes boljše.

„Svoj optimizem pred današnjo tekmo gradim na dejstvu, da imamo dobro ekipo, ki zna reagirati, ko je to treba. Proti Siliku je bil pač dan, ko gre vse narobe. To je za nami. Misli pa pri Oplastu, s katerim smo v tej sezoni že remizirali. Če bomo ponovili tak nivo igre, bili zbrani od prve do zadnje sekunde, potem se nam ni treba bati,“ poudari Kaljevič.

„Oplast je trda in hitra ekipa. Izkušeni igralci vlečejo ekipo naprej, za nameček lepo dodajajo mlade. Imajo tudi odličnega trenerja Mateja Kavčiča,“ pa Dani Kaljevič za konec nekaj besed nameni še gostom iz Posočja. Domači trener se nadeja tudi podpore s polnih tribun domače športne dvorane.

To bo sicer šesta medsebojna tekma ekipe: trikrat je zmagal Oplast, dve tekmi sta se končali z remijem. Dobrepolje Oplasta v 1. SFL še ni premagalo.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA