20.11.2020 | 1. SFL
Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme

V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si. Ostale tekme se igrajo v Sevnici, Kobaridu, na Škofijah in Vrhniki.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Popraviti vtis

V Sevnici se obeta zanimiva tekma. Domačin je v zadnjem krogu doživel visok poraz proti Dobovcu (0:11), KMN Tomaž Šic bar pa je takisto visoko z 8:2 porazil Siliko. Dejansko gre nocoj za tekmo 6. in 7. ekipe 1. SFL.

„Dobovcu na tem mestu čestitke, izjemna ekipa so, v tem hipu najboljši v Sloveniji. Pred nami je nov izziv, to je ekipa KMN Tomaž Šic bar., ki je zelo napredovala v zadnjih tednih,“ napoved za tekmo začne trener Sevničanov Jože Gačnik. V lanski sezoni sta ekipi odigrali dve tekmi, zmagovali so domačini – tako v Sevnici kot v Ljutomeru. Trener Gačnik ne bi imel nič proti, da se to ponovi. „Predvsem moramo popraviti zbranost, odnos in realizacijo,“ še poudarijo v taboru Sevnice.

KMN Tomaž in KMN Sevnica sta zbrala po sedem točk v tej sezoni, zasedba trenerja Mateja Gajserja bi rada to bero oplemenitila. „Najprej moram izkoristiti priložnost in še enkrat pohvaliti fante za odlično odigrano tekmo v torek. Z mislimi smo že usmerjeni naprej. Zdaj pride tisti težji del, ko je potrebno take predstave ponavljati. Imamo težave s poškodbami in delovnimi obveznostmi tako, da na tekmi ne bomo kompletni. Gostujemo pri ekipi, ki je stalen prvoligaš in premore igralce, ki so nosili in nosijo dres z državnim grbom. Domačin je favorit, mi pa bomo poskušali iskati svoje priložnosti iz protinapadov,“ se Gajser nadeja, da bodo izkoristili svoje adute in prišli do sploh prve gostujoče zmage v tej sezoni.

Za domačine štejejo le točke

Deveta in deseta ekipa lige se bosta pomerili na Škofijah. Bronxi imajo pet točk, Dobrepolje še nobene. „Tokrat se nimamo kaj igrati skrivalnice. Tri točke so edini cilj te tekme in tukaj ni alibijev in odstopanja. Ne zanima me pritisk na igralcih, vsi skupaj se zavedamo, da nam je to zadnja priložnost. Karkoli drugega bi bila zame katastrofa. Tekmeca spoštujemo, ne podcenjujemo, zavedamo se da ne bo lahka tekma, ampak moremo zmagati. To je vsa umetnost,“ je tudi tokrat pragmatičen in jasen trener Bronxov Marko Hrvatin. Škofjoti so krasno začeli sezono, po dveh krogih so imeli štiri točke, potem pa v naslednjih štirih tekmah prišli do ene.

Dobrepolje gre skozi sezono in se uči, gre za novinca v 1. SFL, zato tudi plačuje določen davek. To je normalna učna pot in lekcija, ki jo mora vsak osvojiti. Tudi Dobrepolje jo bo, saj gre za stabilen klub, ki že desetletje opozarja nase. V petek na Obali lovijo prvo prvoligaško točko. „Na Škofijah nas čaka še ena zahtevna tekma, ostali smo že brez Roka Vidica in Matevža Klinca, ki sta se lažje poškodovala. Morda bo nekaj lažje kot proti Ptuju, a Bronxi so stalen prvoligaš, odkar pomnim,“ gostovanje na Obali napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Skočili na 4. mesto

ŠD Mlinše ob Ptuju ostaja najbolj prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Z zmago v Kobaridu se je ekipa iz Zasavja, vodi jo trener Gregor Ceglar, zavihtela na 4. mesto. Siliko, današnji tekmec, je padel na peto.
„Občutki so super, a to je zdaj le še lep spomin, z mislimi smo pri vrhniškem Siliku in gostovanju v petek,“ poudari trener Gregor Ceglar, ki je v sredo in četrtek še enkrat zbral svojo ekipo v dvorani in jo opolnomočil z vsemi podatki ter posebnosti igre Silika. „Ob nepravem času odhajamo k Siliku, ki je ranjen lev po porazu proti KMN Tomažu. Analizirali smo Vrhničane, ki bodo zagotovo dali v prestavo ali dve višje. Spoštujemo jih, bojimo pa se jih ne. Vemo za njihovo igro z vratarjem v polju,“ navrže Ceglar pred potjo na Vrhniko.

Litija po novo zmago

V Kobaridu ostajajo pri petih točkah in 8. mestu, Litija je tretja. „Iz tekme v tekmo nas je manj. Letos nam ne gre. Igramo dobro, a rezultata ni. Narekujemo oster tempo, a ga ne zabijemo. Manjka nam kvalitete in treningov. Zaradi COVID-19 in ostalih zadev nas je iz tekme v tekmo manj. Vprašanje, ali bomo končali sezono,“ na težave, ki jih ima s sestavo ekipe opozarja trener Oplasta Zoran Tesko, ki je na torkovi tekmi ostal še brez Marka Mohoriča, ki je v 39. minuti dobil rdeč karton.

Njegov stanovski kolega na klopi Litije Senudin Džafić teh skrbi nima. „S prvo torkovo tekmo sem zadovoljen. Igralci so pokazali voljo, agresijo, pristop. Tako moramo nadaljevati in se držati reda,“ je debi na klopi Litije in zmago proti Bronxom videl Džafić, ki v petek gostuje v Kobaridu. „Oplast ima bogato tradicijo, so resna ekipa, ki jo moramo spoštovati in nadaljevati v tem ritmu, ki ga imamo,“ pove Džafić, ki potrdi, da v ekipo vrača Luka Jamnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA